Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

74 yaşında olan ve bir çok hastalığı bulunan ninem için evde bakım aylığı..?

bahar77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.Ananem 74 yaşında ve kalp-damar-diabet-felç-tansiyon-unutkanlık gibi rahatsızlıkları var.dolayısıyla 10 senedir yanında kalıyoruz.ve şuan evde 3 kişiyiz.Ananem,annem ve ben.10 senedir babamdan ayrı yaşıyoruz fakat ikametgahımız eski evde.gelirimizde sadece ananemin dedemden kalma emekli maaşı ki, 600tl yi bile bulmuyor.ben çalışmıyorum. Bu durumda biz yaşlı bakım parası alabilirmiyiz? ve nasıl-nereye başvuru yapmamız gerekiyor.Konu hakkında bilgisi olanlar bana yol gösterip bilgilendirirse çok sevineceğim. Teşekkürler,

ilkyapmangereken ikametgah sonra kaymakamlık malmüdürlügüne evde bakım ücreti icin dilekce verrcek siniz sonra sizi ilgi hastaneye sevkedecekler almış oldunuz rapor 1 tanesi sizde olsun unutma sosyalhizmmmetlerdensize eve bakmaya gelcekler polis de gelcek ya yoruldum bende engelliyim ilhan.nuh etyazılıyoya bilgi sayardahotmail felann ha sakın yanlış anlama

Öncelikle Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi den %51 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu almanız gerekiyor. Anneanneniz bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunsa (ki anlattığınıza uygun görünüyor) evde bakım aylığı için sosyal hizmetlere başvurabilirsiniz. Bahsettiğim raporu da kurum sevkiyle alırsınız. http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

Hanede kişi başına düşen gelirin 363 TL'yi geçmemesi grekiyor. Sizin de gelir duurmunuz uygun görünüyor. Yine de şurayı iyice inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

İkametgahınızı da yaşadığınız yere aldırın.

Üst Alt