Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

740 TL maaş alıyorum. Vergi indirimi ile maaşım ne kadar olur?

EHN1905

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Engelli kadrosundan büyük bir firmaya işe başladım elime geçen 740 maaş alıcam asgari vergi indiriminden kaç tl maaşa eklenir veya genel olarak maaş kaç tl olur ?

Bekarım ve asgari geçim indirimi galiba 2011 yılında BEKAR 59,74 TL imiş 830 TLmi olur yani ? bunu alabilecekmiyim ?

Bekarım ve asgari geçim indirimi galiba 2011 yılında BEKAR 59,74 TL imiş 830 TLmi olur yani ? bunu alabilecekmiyim ?

o zaten asgari ücretin içinde olan bir kalem değil mi? yani 700 tl asgari ücret içinde var zaten o asgari geçim indirimi senin hesaba katman gerekn şey alacağın vergi indirimi

değil olması lazım asgari ücret net 739 tl .

erhan kardeşim bende aynı durumdayım bekar asgeri ücret 740 alıyorum,bende vergi indirimi alayım diyorum ama 20 yada 30 tl fark varmış heralde,ama bide merak ettigim bu vergi indirimden düşük alırsan o verilen düşük vergi indirim raporu emeklilik için çokta iyi olmaz die biliyorum yani düşük vergi indirim cetvelinde düşük rapor geç emeklilik anlamında yani v.indirim %20 aldın atıyorum 22 yıl emeklilik süremiz die biliyorum

engel durumun kaçç 770 tl 0.15 ile çarpın ne kadar maaşa yansır görürsünüz

770*0.15=115.5 tl maaşına yansır

Bu soruları personel departmanına sormak bence daha mantıklı, net bilgiyi oradan alırsın.

:)
Sevgili EHN1905 : Asgari geci indirimi (AGI) eklenmis hali ile Asgari ucret 740 TL dir.

Yani maasiniza ayrica AGİ eklenmez. Varsa calismayan es ve cocuklar icin ayrica AGİ den faydalanilir.

3. dereceden vergi indirimi aldiginizda , aylik kazancinizin 190 TL si vergiden muaf olur.

190 *15 % = 28,5 TL maasiniza ilave edilir.

Asgari ucret + Vergi indirimi = 765 TL olarak maas alirsiniz. (Baska sosyal haklariniz olmadigini varsayiyorum).

sesene;
Tebrık ediyorum. Bundan başka hiç bir açıklamaya gerek yok ;) Çünkü Aynı şekilde alıyorum. 767 Tl yatıyor banada. Asgari ücret + 3ncü derece vergi indirimimle birlikte. arkadaş süper acıklamıs. eş çocuk olanda 767 alıyor ama vergi indirimsiz bızım burada çalısan arkadas var vergi indirim olursa 28,5 tl daha ekleniyor.

sesene,
benim açıklamaya çalıştığımı net bir şekilde anlatmışsın teşekkürler
arkadaşlar şu an çalışmadığım için asgari ücreti 700tl diye biliyordum internette de öyle gördüm o yüzden yanlış olmuş kusura bakmayın ben de AGi değerinin asgari ücrete dahil olduğunu söyledim ama yanlış anlaşıldı sanırım

asgari geçim indirimi ile vergi indirimi karıştırılıyor çoğu zaman.bu ikisi farklı şeyler.

Sesene durumu özetlemiş,çıplak asgari ücret denildiği gibi 739 değil,673 tl dir.
1.dereceden vergi indirimi alan birinin maaşına vergi indiriminin tamamının yani 115 tl nin yansıması ise asgari ücrette mümkün değildir.
Sakatlık indirimi ile AGİ nin toplamı,aylık tahakkuk eden gelir vergisini aşamaz.

Saolun arkadaşlar Demek AGİ dahil 740 TL vergi ile 770 Tl olur maaş...

engel %42 Benim. Kaçıncı derece oluyor yani ?

EHN1905;

3.derece vergi indirim var. Maaşın 770 tl olur kardeş bekarsın. aynı benımde böle :)

Bende asgari ucret 740 tl aliyom yuzde 90 raporum var ne kadar verqi indirmi alırım

1.derece vergi olduğu için 115,50 tl.alırsın.855 tl.olur.

739,79+115,50=855,29 net.

arkadaşlar bu vergi indirimdeki rapor oranı yüksek veya düşük olunca emeklilik durumu nasıl etkiler..bilgilendirirmisiniz rica etsem

Güzel cevaplar arkadaşlar başvuru yapmak cvp beklemek çok uzun süreç ben yeni başvurdum %83 bakalım ne çıkıcak karşıma

Turkuaz;
asgari ücretli biri,hem agi hem de 1.derece vergi indirim tutarı olan 115 tl nin tamamından faydalanamaz,hesap o kadar düz değil malesef.
AGİ+vergi indirim tutarı aylık gelir vergisi tahakkukunu aşamaz.
Agi siz çıplak net asgari ücret 673 tl, asgari ücrete tahakkuk eden aylık gelir vergisi ise 120 tl dir.
1.derecede vergi indirimi olan bir asgari ücretlinin alacağı net tutar: 673 + 120 = 793 tl dir.
Agi de,vergi indirimi de gelir vergisinden mahsup edilmektedir,gelir vergisi 120 tl iken hem 66,5 agiyi hem de 115 tl vergi indirimini uygulayarak 180 kusur lirayı ilave edemezsiniz ki bu olmayan verginin indirimi olur.

UFUKALP ARKADAŞIMIZIN YAZDIĞI TAMAMEN DOĞRUDUR .... DOĞRU BİLGİLENDİRDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜRLER.. asgari ücretli biri,hem agi hem de 1.derece vergi indirim tutarı olan 115 tl nin tamamından faydalanamaz,hesap o kadar düz değil malesef.
AGİ+vergi indirim tutarı aylık gelir vergisi tahakkukunu aşamaz.
Agi siz çıplak net asgari ücret 673 tl, asgari ücrete tahakkuk eden aylık gelir vergisi ise 120 tl dir.
1.DERECE vergi indirimi olan bir asgari ücretlinin alacağı net tutar: 673 + 120 = 793 tl dir.
Agi de,vergi indirimi de gelir vergisinden mahsup edilmektedir,gelir vergisi 120 tl iken hem 66,5 agiyi hem de 115 tl vergi indirimini uygulayarak 180 kusur lirayı ilave edemezsiniz ki bu olmayan verginin indirimi olur.

şimdi farkettim.asgari ücretle çalışan,1.derece özür grubuna net 53,42 tl.etki yapıyor.

arkadaşlar bu soruma cvp verebilcek birisi varmı bilgisi olan arkadşlar rica etsem.. vergi indirimdeki rapor oranı yüksek veya düşük olunca emeklilik durumu nasıl etkiler..bilgilendirirmisiniz rica etsem

Sonbahar;
vergi indirimi 3 derecedir.
1.derece : % 80 ve üstü.
2.derece : % 60 - 79
3.derece : % 40 - 59

Yüksek oranlarda raporla daha kısa sigortalılık süresi ve daha az sigorta gün sayısı ile emeklilik hakedilmektedir.
Derecelere göre emeklilik şartları işe giriş tarihlerine göre kademelendirilmiştir,sadece 1.derece her şartta 15 yıl/3600 gündür.

ufuk bey pirim gün sayısı tamamladıktan sonra yılı beklemek şart mı yanlış bilmiyorsam engellilerde yıl şartı aranmıyor

ufuk kardeşim ilgin için teşekkürler, benim işkur aracılgıyla aldıgım rapor % 45 spastik paraparezi rahatsızlıgım var acaba bu şekilde olupta vergi indirim raporu alan varmı oranı kaç acaba alan arkadaşların.bu arada benim işe giriş tarihim 2007..

Üst Alt