Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

75 doğum, 89 sigorta girişim var. Vergi indirimi ile emeklilik şartım nedir?

Yalnizer

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba
1975 doğumluyum
1989 ssk girişliyim
toplam 3952 günüm var 1999-2003 arası bag-kur dan 1486 günüm var halen ssk'lı çalışmaktayım
vergi indirimi için başvurdum işitme kaybından %22 astım %2o tansiyon %10 alopecia %10 ile formule göre %50 ile dosyam ankaraya gitti
siteden takip ettiğime göre ankara bazen oran düşürüyormuş bilgilerinize göre benim oranlarda düşme yaşanır mı
%40 altına düşürse nasıl bir yol izlemeliyim.

Özel sektörde çalışmaktayım iş yerinde sıkıntılar mevcut küçülmeye gideceklerini belirtiler benim de emeklilik işlemlerimi bildikleri için malesef beni işden çıkartacaklarını belirttiler dosyam %40 üzerinde onaylanırsa ssk ya emeklilik için iş bulamazsam genede başvurabilir miyim yoksa ssk'lı çalışır vaziyettemi başvurabilirim.

Bilgileriniz için şimdiden teşekkür eder hayırlı günler dilerim.

Yalnizer

gün/ay/yıl olarak doğum tarihiniz?
89 sigorta girişinizde TAM primle mi sigortalı olmuştunuz, yoksa staj felan mıydı?

Normal ssk girişi...Bilgilerinizi bekliyorum sayın oturanboğa yüzde düşermi...

Yalnizer

Ben de doğum tarihini bekliyorum gün/ay/yıl olarak :)

Oran düşmeyecektir, düşse bile %40'ın altına çekecek kadar zalımlık etmezler herhalde.

Sayın oturan boğa 04/03/1975 doğumluyum ..bu arada adaşşız sizinle..bilgilerinizi bekliyorum sabırsızlıkla

04/03/1975 + 18 = 04/03/1993 emeklilik için temel sayılacak sigorta girişiniz.

Emeklilik için (89 girişe istinaden) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prime tabisiniz. Yani (04/03/1993 + 15 =) 04/03/2008'de emekliliği hak ediyordunuz.

Sonuç olarak, 3. derece sakatlık inidirimi elde ettiğiniz gün erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

Şimdiden hayırlı olsun

Dosyam Ankara'dan olumlu bir gelse hayırlayacağım sayın oturan boğa gelişmeleri paylaşacağım sizlerle

Sayın oturanboğa dosyam onaylandı ve elime geçti hayırlayabilirsiniz..:) darısı tüm bekleyenlere malesef çok stresli bi durum biz özel sektörde çalışanlar için ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.Bundan sonra yapmam gerekenler hakkında bilgisi olan ve paylaşılırsa sevinirim.İş yerim çıkışımı verme taraftarı değil tazminatımdan dolayı bana sen istifa et diyor emeklilik sürecim daha bitmeden ne yapmam gerekir bundan sonra

İş yerinin bağlı olduğu SGK ya gidip kıdem tazminatı alır yazısını alarak işten ayrılıp emeklilik başvurusu yapabilirsin.Kıdem tazminatını alırsın ama ihbar ya da ekstra bir şey alamazsın.Sen yine de oturanboğanın cevabını bekle....

teşekkür ederim...

Sayın oturanboğa sizin bilginiz varmı bu konuda dosyam onaylandı iş yerimle sıkıntı yaşayacağım çok büyük ihtimalle istifa et diyor tolgafb arkadaşımız sağolsun birşeyler söyledi resmi olarak ne yapmam gerek sizden haber bekliyorum..

Yalnizer

Tolga arkadaşımızın yazdığı gibi, sigorta müdürlüğüne gidip emekliliği hak ettiğinize dair yazı alıp işyerinize verecek ve çıkışınızı isteyeceksiniz. Kıdem tazminatınızı verip sizi işten çıkartacaklar. Sonra vergi indirim belgenizi de alıp sigorta müdürlüğüne gideceksiniz ve bu sefer erken Yaşlılık emekliliği için başvuracaksınız. 2 ay içerisinde de emekliliğiniz onaylanacak.
Unutmayın, emeklilik başvurusu yaptığınızda maaşınız başvurunuzu takip eden ay başı itibarı ile başlar. Yani Eylül'ün 25'ine kadar çalışığ sonra emekliliğe başvurmanız daha doğru olur. Böylece çalıştığınız için Eylül aylığınızı alıp öyle işten çıkmış olursunuz. Emekli maaşınız da 1 Ekim itibarı ile birikmeye başlar.

Şimdiden hayırlı olsun :)

çok teşekkür ederim bilgileriniz için...sitede umarım benimde birilerine faydam dokunabilir bildiğim konularda

Üst Alt