Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

75 doğumluyum. 93 SSK girişim, 3329 prim günüm ve %40 raporum var. Emeklilik..?

ah.mithat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
buna benzer bir sorunda benim var işin içinden çıkamadım yardımcı olursanız sevinirim...
doğum tarihim 05.12.1975 sigorta başlangıcım 01.09.1991 ilk sigorta primi yatırma 01.11.1993
17 yıl sigortalılık 3.329 prim gün sayısı ile Ocak 2010 da kendi isteğimle Numune hastanesinden özür raporu aldım % 40 oranlı sorunum şu ben bu rapor ile erken emeklilikten yararlanabilirmiyim bilmek istiyorum, kurumdaki memur arkadaşlar hepsi birden vergi indirimden yararlanabilir raporu olmadan olmaz diyorlar ama bunu söylerken hangi kanun yada genelgenin hangi maddesine dayandırdıklarını bilmiyorlar doğru olan nedir beni bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim. En son çıkan yasada bu konu ile ilgili bir çok paragraf var ama anlaşılır bir dil kullanılmadığı için yada ben anlayamıyorum saygılarımla...

sayın arkadaşım;
raporunun tarihi ne??

Ahmet bey,
Çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak elinizdeki rapor ile Maliye (Mükellef Hizmetler Birimine) vergi ind. hakkı için müracaat edeceksiniz bu hakkı kazanır iseniz 16 yıl 3760 güne tabii olacak ve emeklilik hakkı kazanacaksınız.
Yıl olarak bir sıkıntınız yok eksik olan prim sürenizi tamamlayıp ve vergi ind. hakkı kazanıp erken emekli olacaksınız.

Sigorta başlangıcınız: 05.12.1975 + 18 = 05.12.1993
Defterdarlıktan %40 raporla 3. derece sakatlık indirimi alırsanız: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Emeklilğiniz: 05.12.1993 + 16 yıl tamamlandığında en az 3760 gün priminiz olması şartı ile emekli olabilirsiniz. Yani, defterdarlıktan sakatlık indirimi hak edip prim gününüzü tamamladığınızda, erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanbabilirsiniz

Not: SSK (4a)'lı olduğunuzu varsayarak yazdık bunları tabii.

2008_oncesi.PNG

sayın arkadaşım;
raporunun tarihi ne??
....
düzeltme..ben bu soruyu sordugumda yazınızda tarih yoktu...sonra tarih li yazınızı gördüm....
oacak 2010 tarihli raporunuz varmış...
şu an aynı olayla ben de ugraşmaktayım....detey ısterseniz paylaşa bilirim....
saygılar....

Üst Alt