Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%75 engelliyim. 1800 gün ve 10 yıl ile emeklilik hakkında..?.

yakısıklı14

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar....

daışmak istediğim bir konu bulmakta yardımcı olursanız çok seviniirim.

ben %75 engelliyim. bunun yanında ikinci derece vergi indirimim var. 2200 iş günü primim bulunuyor. şimdi ben 1800 gün 10 yıl yasasından malulen emeklilik hakkımı bekliyorum. nasipse agustos sonu dolacak. eylül 1 de de sigortaya gideceğim bu konu için.

öğrenmek istediğimse 1800 gün 10 yıl malulen emekli olduğumda ne kadar maaş alabilirim. yakınımdaki tanıdıklarla konuşmalarımda çok komik rakamlardan söz ediyorlar. eğer dedikleri gibi 450, 500 gibi rakamlara bu hakkı edineceksem emekli olmak iyi bir seçim gibi görünmüyor.

işin özü ben bu yıl 1800 gün 10 yıl üstünden emekli olduğumda ne kadar maaş alabilirim yardımlarınızı bekliyorum.

Bilhassa oturanboğa bülent bey size sormak isterim bu konuyu. bildiğim kadarıyla sizde malulen emeklisiniz o yüzden...

bu arada 1172 tl üstünden sigortam yatmaktadır.

siz 2 derecede engellisiniz 18 yıl doldurmanız gerekiyor.. şayet 1 derecede olsaydınız 15 yılda emekli olabilirdiniz yani 1,2 dereceler 18 yıl 1 dereceler 15 yılı doldurmadan emekli olamazlar tabi yaş sınırı kesinlikle yok..

benim sorduğum bu değil ki. bu dediğin kuralları sonuna kadar biliyorum. ve malulen emekli olabileceğimi öğrendim. ancak ne kadar maaş alacağımı kestiremiyorum. benim öğrenmek istediğim ağustosta emekli olduğumda ne kadar maaş alırım. yardıma ihtiyacım olduğum nokta budur....

merhaba arkadaşım yeni emeklilik kanununda artık 10 yıl ve 1800 gün ile emekli olamazsın senden 15 yıl ve 3600 günü doldurduğun vakit emeklilik müracaatında bulunduğun zaman seni kendi kurumlarına gönderip o tarihte verecekleri raporda özürlülük oranın eski rapor ile aynı olursa seni emekli ederler genelde yeni raporlarda özürlülük oranı daha düşük olur sebebi ise emekli etmeme gayeti
aşağıdaki linke tıklayıp kişisel bilgilerini girdiğinde zaten göreceksin
uyg.sgk.gov.tr/nezaman/http://www.engelliler.biz/forum/#

ya güzel kardeşlerim bu durum doktor raporuyla onaylandı. ben sizden istediği sadece ne kadar maaş alabilirim sorusana cevap istiyorum. yanlış anlamayın. söz konusu olan maluliyet denen kavram hala iş kanunda geçerli bir kavram.

ilk işe başladıgınızda malüliyet gerektirecek oranda engeliniz yok ise 1800 10 yıl ile olur sunuz fakat engeliniz sgk başlangıcından önce ise malülen degil vergi indirimi alarak olursunuz ayrıca % 75 raporunuz malülen emeklilikte hiç birşey ifade etmez kurum sevki ile alacagınız oran önemli malüliyet tespitinde % 80 raporu olup malülen emekli olamayanlarda var malesef

arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim. özellikle verdiğiniz akıllar için. iş kanunu yeteri kadar biliyorum. insan kaynakları memuruyum çünkü. ama ben ne kadar emekli maaş alacağımı öğrenmek istiyorum. bu duruma emsal teşkil edecek yeni malulen emekli olmuş arkadaşlar varsa sadece maaşlarını öğrenmek istiyorum. konu bundan ibaret. bu noktada olması gerekenlerden haberim var. hem tecrübesini ettim hem de takip ediyorum. fakat maaş rakamını sgk müdürlüğüne gitmeden öğrenemiyorum. bende vakit kaybetmemek adına burda bilen varsa söylesin die konu açtım. özetin özeti ben sadece rakama arıyorum bilgi değil

Üst Alt