Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%75 ortopedik engelli ama araç kullanamayacak kişi araba alabilir mi?

Dariomoreno

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi kayınbabamın ortopedik engeli var. Kendisi özel donanımlı araç da olsa kullanamayacak durumda bu durumda vasisi olarak benim üstüme alabilir miyiz? Kan bağı gerekir mi?

%90 altı için ehliyet şart!. Ehliyet olmazsa vermezler.

%90 ve üzeri engelli raporu varsa alabilir.

ortapedik engelli raporu ve buna uygun ehliyeti varsa kayınpederinis araba alabilir ama aldığı arabayı siz hiç bi şeklide kullanamassınız.

Ehliyetsiz %90 altında hiç bir rapora araç vermezler

Raporunuz ÖTV istisnasından yararlanmaya elverişli değil maalesef.

aspan
Kullanır: araçda aparat olup da normal bir insanın kullanmasına mani olmadığını TSE ile belgelerseniz ve ruhsata işlerseniz normal insan kullanır.

Dariomoreno
90 altında ortopedik engelliler indirimli araç alacağı zaman ehliyet ibraz ediyor. Kendi adına araç alıyor: aparat takılı olupda TSE belgeli normal bir insanın kullanmasına mani olmadığı belgelerse ve ruhsata işlerse; sıkıntısız kullanır.
Ancak sizin durumunuz farklı ve olay sanırım yanlış anlaşılmış.. %90 altı raporda ehliyet muhakkak aranır.

Mr.No

Peki ben vasisi olsam benim ehliyetimle o kısmı halledemez miyiz? Buna benzer bir şey okudum ama bulamıyorum. Araba kullanamaz durumdaki insandan nasıl ehliyet istiyorlar çok mantıksız değil mi? Sol ayağı ve sol elini kullanamıyor beyin hasarından dolayı bu yasal olarak atlanmış belki de.

Dariomoreno

Vasi olsanız bile sıkıntı. Araba alım mahkeme kararı gerekiyor. Mahkemeye bakan Hakim raporunuzu %90 altında olduğunu gördüğü an hiç vermez alamazsınız. Hadi diyelim görmedi; vasi kararı yanına araç alım kararı alacaksınız: Neden araba istiyorsunuz diye sorar. İspat gerekiyor...

Hadi diyelim hakim hiçbirine bakmadı: imzaladı bitti. Araç alım kararı ile siz alacaksınız. Yukarıda dediğim gibi %90 altı rapora ehliyet gerekiyor dedim. NEDEN? arabaya apara takılacak, amcamızın raporu ile sizin ehliyetiniz uygun mu? Yani Kodlar istenecek: Aparat kodları size uygun mu aparat? Araba alacak aparat taktıracak ve Ondan sonra TSE gideceksiniz ya.. Önce aparat takılacak ya: Maliye soracak ehliyetine uygun mu?

Dediğim gibi %90 altı rapora ehliyet sorarlar. sürücünün özelliği ve aracın aparatı birbiri ile uyumlu olmalı. Vasinin ehliyeti ile çözülmez.

Her ortopedik engelli araç alamaz ve %90 altı raporlarda engelinin ehliyeti olması şart bu nedenle alamazsınız

ben aparatlı olarak kast etmiştim ve ehliyet kodları aynı grup olanlar kullanır. harici özel donanımlı hareket ettirici aksamdaki bi aracı normal bir ehliyetli biri kullanamaz.

Anladım arkadaşlar bu durumda araç alamayacağız anlaşılan cevaplarınız ve sabrınız için teşekkürler.

Üst Alt