Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%75 raporla erken emekli olurken yeni rapor istenir mi?

serap_25

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Rapor oranım % 75 vergi indiriminden faydalanarak emkli olmak istediğimde SKG nın elimdeki mevcut raporumun oranı üzerindenmi değerlendirme yapacak yoksa yeni bir rapormu isteyeceği konusunda bilgisi olan varmı?

benim bildiğim skg nın elindeki mevcut rapora göre karar verir.tabiki siz itraz etmedikçe

Sigorta girişiniz 1 Ekim 2008'den önceyse, ve % 75 raporla vergi indirimi almışsanız yeniden rapor istenmez. Ancak 1 Ekim 2008'den önceyse ve halen vergi indirimi almamışsanız, elinizdeki % 75'lik raporun tarihi önemli, 16 Aralık 2010'dan sonra alınmışsa bu raporla defterdarlığa vergi indirimi almak için başvuru yapın. http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html Vergi indirimi aldıktan sonra emeklilikte yeni rapor istenmez. Şu halde istenir sadece, 1 Ekim 2008'den sonra ilk kez sigortalı olmuşsanız şimdi vergi indirimi alsanız dahi emeklilikte yeni rapor istenir.

sayın kelebek.benim raporum % 51 ve 2011 tarihli ama arkasında vergi indiriminden yararlanır ibaresi yazılmammış vergi indirimi için başvursam kabul ederler mi acaba.?

gmmusa;

Üzerinde oran bulunan ve yetkili hastaneler'den alınmış olan raporlar vergi indirimi için kullanılabilir. Defterdarlık raporu kabul etmek zorundadır. Gelirler İdaresi Başkanlığı'Nın bu konudaki görüşü çok nettir:

Başka amaçlarla alınmış raporlar sakatlık indiriminde de geçerli midir?
Sakatlık indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlamaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.

www.gib.gov.tr

teşekkür ederim sayın kelebek.ben şimdi raporumu yenilemeye çalışıyorum zaten yeniler yenilemez hemen başvurucam.inşallah sürekli % 40 üstü gelir ve vergi indirimi alabilirim.zati prim günlerim dolu sadece yıl beklicem.

arkadaşlar aranızda yakınlarda emekli olan varmı ?
benim prım ve yıl doldu emekli olcam ama prim gününü biraz daha ödeyerek emekli maaşımın yükselmesini istiyorum bilgisi olan varmı bu konuda
5300 gün %45 raporum var vergi indiriminden yararlanıyorum

depresif bozukluğa acaba sürekli vergi indirimi alabilirmiyim?

Genellikle süreli oluyor ama yinede şansınıza..

ama benim sol gözüm %95 görmüyo ve bel fıtığıda var belki verirler

sayın kelebek, sigorta girişim 1996 yılı vergi indirimi için müracaat ettim ( 28.02.2012 ) o zamanki aldığım rapor % 75 oranda fakat vergi indirimi olarak haehangi bir belge yok elimde fakat maaş bordromda 2. dereceden faydalandığımı görebiliyorum . Aldığım raporda 1 yıl sonra kontrol diyor 28 şubat 2013 de yenilemem gerekecek rapor oranı düşmez fakat yüksekte olabilir .Şuandaki gün ve rapor oranıma göre 2013 yılı 9 ayda emeklilik için yıl ve sürem doluyor benim korkum sgk nın elimdeki rapora değilde farklı birşeyi baz alarak karar vermesi .Bu konudaki görüşleriniz nedir ?

nasıl vergi indirimi almadığınız halde borduroda 2.dereceyi görüyosunuz

:) haklısınız eksik yazmışım. vergi indirimine müracaat etmiştim 1 yıldır faydalanıyorum .

merhabalar;

elinizdeki rapor hiç bir şekilde işe yaramaz.başvurunuz malülen emeklilik için ise 10 yıl sigortalılık süresi 1800 prim gün sayısı ve %60 iş göremezlik raporunun olması gerekiyor.sizin elinizdeki rapor engelli raporu olup iş göremezlik oranını belirtmemektedir.bundan dolayı dosyanızın bağlı bulunduğu sgk/sgmm byazılı dilekçe ile başvurunuzu gerçekleştirerek kurumun sevk etmiş olduğu hastaneden iş göremezlik raporu çıkaracaksınız diğer şartlarıda taşıyor iseniz malülen emekliliğiniz onaylanır.konu hakkında da evrak takibini ALO-170 hattından sağlayabilirsiniz...

saygılarımla.iyi pazarlar

merhaba , malulen değil vergi indiriminden faydalanarak emekli olmak istiyorum. % 75 rapor ve 3732 günüm var.

1996 yılı 17 yaşında olduğum için 1997 6. ayı olarak kabul ediliyor

06/08/1996 ile 05/08/1997 tarihleri arası sigorta başlangıcı olduğundan 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 prim gün sayınızın olması gerekiyor.bu şartları tamamladığınız tarih itibariyle dilekçenizi teslim edebilirsiniz...

2008_oncesi.PNG

Üst Alt