Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%75 raporla ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

muratalttn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar forumda yazacağım konu hakkında bi miktar konu var fakat tarihlerinin eski olması nedeni ile böyle bir konu açıyorum.

Annemin %75engelli raporu var. Raporun ekran görüntüsünü ekliyorum..

https://i.hizliresim.com/oV5qzm.jpg

%90 üzerinde değil fakat forumda araştırdığım kadarı ile sağ üst ekstremlite de hasar olunca araç alınabiliyormuş.

Sorum şu
Annemin üstüne araç alıp biz kullanabilirmiyiz?

Teşekkür ederim..

Malesef kullancak durumda değil. Önce 86idi rapor. Heyete bi daha girince 75'e düştü

ehliyet alacak derken?
benim bildiğim iki şart var.
1- yüzde 40 ortopedik engelliler (aracı ortopedik kusura uygun hale getirme nedeni ile)
2- yüzde 90 diğer engelliler

%90'nın altında kesinlikle biz kullanamıyoruz değilmi?
Bi kaç kişi 90'nın altında olsa bile 3 kişi kullanabiliyor demişti o yüzden soruyorum.

kullanamazsınız annenizin ehliyeti olacak ve ruhsata 3. kan hısımlarını kullanabilir yazdırdıktan sonra kullabilirsiniz

Annem rahatızlanmadan önce b ehliyeti almıştı. O geçerlimidir yoksa bi daha ehliyet mi alması lazım ki annemin sağ taraf komple çalışmıyor araç kullanamaz yani

Merhabalar,

Anneniz araç almak istiyorsa yeni ehliyet alması gerekiyor. %90 altı ortopedik engelli kişiler rahatsızlığına göre araca tertibat yaptırıp ötv indirimli araç alabilirler. Ancak özel tertibat yapıldığında aracı sadece araç sahibi kullanabilir. Sol ayakta problemi olanlar için ise otomatik vitesli araç özel tertibat sayılıp onu herkes kullanabiliyor. Özel tertibatlı olan araçlarda noter huzurunda iş akdi yapılıp özel şöförüm gibi bir anlaşma ile araç kullananlar vardı forumda tam olarak bilmiyorum bilen varsa yazar yardımcı olur en azından.

Ekstra olarak ekran görüntüsünü paylaştığınız rapor ile araç alamazsınız bu son günlerde vergi daireleri rapor üzerinde araç alıp alamayacağına dair açıklama metninde yazı istiyor mevcut raporlara ret veriyor bu biraz şansınıza kalmış bir durum ne yazık ki

Engelli araçlarının Ruhsatına Trafik tescil ; “3. Derece yakınları dahil kullanabilir” ibaresi koyar. “3” derece yakınında ; Dayının veya amcanın gelini veye damadı vs vs. % 90 altı falan diye bir oran yoktur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hocam %90 altı araç alıp bizim kullanmamız imkansız yani. Teşekkür ederim

Üst Alt