Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%75 raporlu evli kız çocuğu Yetim Aylığı alabilir mi?

uygark

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Annem %75 özürlü raporu var hiç çalışmadı.Evliyken annesinden yetim aylığı alabilir mi?
5510 sayılı kanunda 35. maddesinde alabileceğini fakat malul raporu istiyor bunun farkı nedir bilemedim.
Yine aynı kanunda malul sayılmak kısmının bununla bir alakası var mı?
Yine bu konu başlığı içerisnde arkadaşlarımız telefon numarası vermişler ama ben tam olarak hangi birime gitmeliyim.
Yukarda ki konularda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

yardımınız için teşekkürler. yazmış olduğum bilgileri yine bu site de buldum.orda yazan başka bir durumu mu anlatıyor acaba?

Burada ikircilikli bir durum var.

Evet, evli kız çocukları yetim aylığı alamaz. Ama malul çocuklar (evli olup olmadıklarına bakılmaksızın) alabilir. Yani, kız çocuk olarak değil, malul çocuk olarak başvuru yapsın anneniz. Ve lütfen gelişmeleri burada da paylaşın ki başkaları için de öğretici olsun

bülent abi ben %88 engelliyim 1999 dan beri yetim maaşı alıyorum evlenirsem maaşım kesilir mi

Malul durumdaki çocuklar evlenseler de yetim aylıkları kesilmiyor

Bülent Bey;
Annem %75 sakat raporu var. Boşandıktan sonra Emekli sandığından emekli anneannemin vefatı ile maaş bağlandı. Ama yeniden evlenince maaşını kestiler ve ne kadar danışsakta maluliyetinden doyaı maaş bağlatmayı beceremedik.Tavsiye edeceğiniz bir yol varmı.Şimdiden teşekkürler.
Birde ; Bir bayan arkadaşım, Emekli sandığına bağlı olarak devlet memuru olarak çalışmakta.BAĞ-KUR Emeklisi babası vefat etmesi durumununda maaş bağlanabilir mi? ( Not: Babaannesi yaşıyor)

bülent bey benim yüzde elli bir raporum var bağkurdan yetim aylığı alıyorum ömss sonucu işe girsem maaşım kesilmezmi raporumu yetim maaşında belirtmemiştim

Üst Alt