Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%75 raporumla malulen emekli olabilir miyim?

dırb

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
saygıDeğer arkadaşlar ben %75 oranında engellilik raporuNa sahibim BeNim merAk ettiğim husUs şu maLuLen emeklilik demek nasıl oluyor emekli olma imkanına mı sAhibim ?

dırb

öncelikle ilk işe giriş tarihiniz? toplam prim gün sayınız? ve statünüz (4/a-4/b-4/c)?
1-malülen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün priminiz olması gerek. ayrıca elinizdeki raporla malülen emekli olamazsınız. önce sgk ya başvuru yapacaksınız. onlar sizi hastaneye sevk edecek. hastane kontrollerinde maluliyet cetveli'ne göre enaz 1 hastalıktan %60 oranında işgücü kaybınız tesbit edilirse malülen emekli olursunuz.
2- yukarıda yazdığım sorulara cevap yazarsanız şuan erken emeklilikten faydalanıp faydalanamayacağınızı yazarım. erken emeklilikte tekrar çalışma imkanınız olur. fakat malülen emeklilikte tekrar çalışamazsınız.

@ozgurmeric74 benim 1 100 gün primim yatmış olarak gözükmekte raporumda herhangi bir sorun yok bu benim erken emeklilik hakkında ne kadar etkileyecektir ve ilk giriş tarihim 2009 olarak gözükmekte emeklilikten bahsedebilirmiyim şimdilik ?

dırb

1.100 prim günü ile maalesef şuan emekli olma şansınız bulunmuyor.
malülen emeklilik için 1800 prim gününü doldurmanız gerek. erken emeklilik için ise 75 oranla 15 yıl 3800 güne ihtiyacınız var ve vergi indirimi şartınız bulunmuyor. gününüzü doldurduğunuzda kurum sevki ile alacağınız raporla erken emekli olabilirsiniz.

Üst Alt