Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

75. Yıl Ankara Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi

turan yılmaz

Aktif Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
sayın arkadaşlar

geçtiğimiz pazartesi 3 gün önce diş çektirmek için hastaneye gittim ve dr dişi çekmedi ve bana ankarada gidebileceğim 3 hastane adı verdi ve gönderdi. neyse en yakını olan cebeci deki 75 yıl ağız diş sağlığı hastanesine gittim
öğle sonrası saat 13/45 te giriş yaptım engelli gişesi koymuşlar hemen giriş yaptılar ve engelli kliniği koymuşlar ve benim dişimi çekmeyip dolgu yaptılar ve olmayan 2 kökü aldılar
niye anlattığımı düşündünüz sebebi şu ÖMRÜ HAYATIMDA İLK KEZ ENGELLİ OLUP SIRASIZ HEMEN VE DE SADECE ENGELLİ LERE HİZMET VERİYOR O BÖLÜM HIZLIÇA HALLETMEM VE RÖNTGEN CEKİNİRKEN BİLE ELİMDE DEYNEĞİ GÖREN GÜVENLİK BANDROLUMU ALIP HEMEN RÖNTGENİMİ ÇEKTİRMİŞ OLMAM VE BUNLARI 1,5 SAAT YAKIN MESAFEDE YAPTIRIP ÇIKMAK BENİM HOŞUMA GİTTİ
dedimya ilk kez engelli olarak horlanmadan gururum kırılmadan sadece girişte engelli olduğumu belirttim başka engelliyim demedim kimseye ve güvenliği dr kadar tüm işlerim halloldu kimseye engellliyim önceliğim var yada sıra verin demeden onurumu gururumu kırılmadan ilk kez

tebrik ediyorum burdan ANKARA 75 YIL AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNDE ENGELLİ KLİNİĞİ AÇANLARI VE GİRİŞTE ENGELLİ YAŞLI HAMİLE GAZİ ACİL BANKOSU KOYMUŞLAR ÇOK GÜZEL Bİ UYGULAMA TEŞEKKÜR VE DÜŞÜNENLERİ TEBRİK EDİYORUM VE ENGELLİ KLİNİĞİ DR NİLGÜN HANIMA TEŞEKKÜRLER

Arkadaşım aynı uygulamanın tüm hastanelerde olması yasal bir zorunluluk özellikle son yıllarda çok üzerine düşüldü ben eskişehir ağız ve diş hastanesinde çalışan memurum ve burası cennet mesela ben tekerlekli sandalye kullanıyorum inanın ki hergün eve gitmeden lavobada rahatlıkla işimi halledip gidiyorum her ince detay mevcut :)
arkadaşımın anlattığı gibi engellilere uygun alçak hasta kabulümüz, engelli polikiliniğimiz, görme engelli arkadaşlarımız için yer tarifi yapan hastane haritamız(parmak alfabesi), konuşan asanaörler... Yani çoğu zaman bizim dahi aklımıza gelmiyecek tüm kolaylıklar düşünülmüş
allah razı olsun tüm kurallara uyan vede bilinçli olan çalışanlardan :)

evet keşke tüm hastanelerde bu gibi uygulamalar yaygınlaştırılsa

[SIZE=2]Tekerlekli sandalye kullananlar için...

artıları: Girişte engelli olduğunuzu belirtirseniz sizi engelli kliniğine yönlendiriyorlar ve sıra beklemeden ilk sizi alıyorlar. Röntgen ve diğer bölümlerde yine hemen sizinle ilgileniyorlar. Diğer hastalara bir iki ay sonrasına gün verilirken siz aynı gün işlerinizi halledebilyorsunuz. Doktor, hemşire, sekreter herkes size yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor.

eksileri: Toplu diş filmi çekilen cihazın bulunduğu en dipteki oda biraz küçük. Tekerlekli sandalye ile film çekinmek için görevlinin ve sizin biraz efor sarfetmeniz gerekiyor. Diğer röntgen odaları da tekerlekli sandalye için dizayn edilmemiş olsa da görevlilerin yardımlarıyla işlerinizi halledebiliyorsunuz.

Bu hastane ile ilgili ilk bilgileri Turan Yılmaz arkadaşımın açtığı bu konudan öğrendim. Site sahibi Bülent Bey ve tüm emek veren arkadaşlara, Turan Bey e, 75. yıl ağız diş sağlığı personeline teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun...

[/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Times New Roman]Adres
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Times New Roman]:
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Times New Roman]Ulucanlar cd. Ankara Hastanesi Yanı ANKARA
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Times New Roman]Telefon
[/FONT][/SIZE]
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Times New Roman]0 (312) 595 97 00
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Times New Roman]Faks
[/FONT][/SIZE]
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Times New Roman]0 (312) 320 41 25
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Times New Roman]e-Posta
[/FONT][/SIZE]
[/FONT]
[/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Times New Roman]iletisim@ankaradis.gov.tr
[/FONT][/SIZE]

burası ankara hastanesinin bi bölümü değil umarım. çünkü ankara hastanesi diş kliniği engelli polikliniği beni üniversite hastanesi dişe git diye başından savdı!

Üst Alt