Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

76 doğumluyum. 90 sigorta girişim ve %40 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

hayydi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

benim yüzde 40 özürlü raporum var.
957 gün ssk 910 gün bagkurum var. toplam 1867 gün primim var.
işe giriş tarihim 01.11.1990
doğum tarihim 09.04.1976

ne zaman emekli olabilirim
kaç gün daha prim ödemem gerek 2

011den bu yana hâlâ Bağkur odemekteyim devam edeyim mi yoksa ssk ya geçiş yapmali miyim

ayrica yüzde 40 raporumun bana ne gibi faydaları var

bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ler.....

15 yıl 3600 günü tamamlamanız ve %40 veü üzerinde vergi indirmi almanız durumunda emekli olabilrsiniz.yılınız tamam ama sgk gününüzün 3600 olmasını beklmeniz yeterli olacaktır.

İlk sigortalı olduğunuzda staj mıydı yıksa TAM primli sigortalılık mıydı?

vergi indirimi ne zaman ve nerden alınıyor acaba

tam primli ssk lık hocam

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik şartları da o statüde belirlenir. Eğer bağkur (4b) statüsünde emekli olacaksanız, aşağıdaki tabloya bai olacaksınız:

bagkur.PNG

Eğer ssk primleri daha fazla olacak şekilde dönerseniz, bu durumda emeklilik kriterleri yukarıda Mevlüt'ün yazdığı gibi olur.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

vergi indirimi nedir nerelerde kullanılır ne işe yarar nerden almalıyım tşklr..

tam primli ssk lı

hayydi ssk'lı olarak çalışıyorken işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp, işyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine yukarıdaki başlıkta belirtilen ek evrakları da düzenleyip vermelisiniz. Ankara'ya gönderirler 1-2 ay içerisinde gelir cevap.
Vergi indirimi çalışıyorken alacağınız maaşta % 40-59 arasındaki oranlar için 2015 yılında 30 TL fark sağlıyor. Bunun yanında daha önemlisi vergi indirimi, sigorta girişi 1 Ekim 2008'den önce olup, ssk'dan erken emekli olmak isteyenleri alması şart olan bir belge.
son 1261 gününüz hangi statüden olursa o statüden emekli olursunuz.
Vergi indirimi yalnızca ssk'dan emekli olacakların alması gereken bir belge.

tşklr kısmet hnm

benim kendime ait emlakçı dükkanım var vergiye tabiiyim geçen hafta ssk ya geçtim aralıksız ssk primi ödeme devam yani

Ssk şartları ile emekli olmak istiyor iseniz geçen hafta ssk ya geçtiğiniz tarihten itibaren 3,5 yıl ssk ya prim ödemelisiniz ki ssk şartlarına tabi olabilesiniz.
Bu arada vergi indirim hakkı almadan da emekli olamazsınız muhasebeciniz den iş yerinde çalıştığınıza dair belge alan ve bulunduğunuz ilin Maliye mükellef hizmetler birimine vergi indirim hakkı için müracaat edin.

ben % 45 engelli raporu aldım şu an halen ssk ödemekteyim 2019 şubatta doluyor ne kadar emekli maaşı alırım yani sakatlık maaşı ile malüllük maaşi arasında fark varmı iyi günler...

sakatlık maaşı ile malüllük aynı anlamamı gelir. maaşlarda fark olurmu?

sakatlık maaşı ile malüllük aynı anlamamı gelir. maaşlarda fark olurmu?

hayydi

Malulen emeklilikle %40 ve üzeri rapora karşılık erken Yaşlılık emekliliği arasındaki farkı mı soruyorsunuz? Yoksa 2022 engelli maaşından mı bahsediyorsunuz?

Yaşlılık emekliliği ile Malulen emeklilik arasında anlamlı bir maaş farkı olmaz. Sadece, başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık varsa, o zaman maaş %10 arttırılır, o kadar.

Üst Alt