Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%76 engelli raporum var. Hangi parasal yardıma başvuru yapabilirim?

wezar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim 2012 den beri raporun var fakat daha önce hiç bir maaşa maşvuru yapmadım.şu an işsizim bir gelirim yok araştırmaya koyulunca kafam karıştı 2022 aylığı, vakıf aylığı, sosyal yardım ilk kez başvuru yapacak biri bunlardan hangisine başvuru yapmalıdır?

sizin için 2022 maaşı daha uygun gibi gözüküyor

Ahmet T
ağır engelli değilim bi ara 2022 aylığına başvuru yapmak istediğimde anne baba çalışıyor diye reddedilmişti. diğer vakıflar genel müdürlüğü muhtaç aylığı 2022 den ayrımı oluyor? ona başvursam olur mu?

wezar

Maalesef eğer bulunduğunuz evde sigortalı çalışan varsa reddedilmesi yüksek 2022 ve diğer vakıf aylığının. Ancak tabii belirli kriterler mevcut yani kira falan gelirden düşülüyor, deneyebilirsiniz şansınızı. Bunun dışında Sayın Cumhurbaşkanımız geliri olmayan herkes başvursun gibisinden birşey söylemişti dün, buna istinaden ikametinize bağlı sydv'ye gidip bilgi alın bence ve başvuruda bulunabilirsiniz.

wezar
anne babanın çalışmasından değil.çalışmadan dogan eve giren gelırden dolayıdır o yoksa anne baba çalışıo die engel olunmaz.anne ve baba her ikiside aü alıosa 4500 tl cıvarı bi gelır olur.harıcınde arac varsa araç ve başka adı ne olursa olsun gelirniz varsa toplanır ve hane kişi sayına bölunur sonuç 701 den az olursa 2022 başvurabilirsiniz.gelirden sadece emsal kıra bedelı düşülür.

-mka
anladım kardeşim bişey sorcam 2022 aylığı ile vakıflar genel müdürlüğünün aylığı arasında ne fark var? bide e devletten 400 lira veriliyomuş onun için tam olarak nereye başvuru yapmak gerekiyor?

wezar
2022 maaşı en az %40 raporu olan ve hane kişi başı gelrı 701 tl nın altında olanlara verılıyor.
vakıfların kı biraz farklı tam bilmıom o konuda bildiğim herkese verılmedıgı bellı bi sayıda verıldıgı.
verilen 400 tl yi ilk senden duyuom daha evvel duymadım.bilen arkadaşlar varsa cevap yazarlar

Üst Alt