Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%76 oranlı raporum, 1500 prim günüm var. Nasıl emekli olabilirim?

nezom

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben crohn [bagirsk] hastasiyim.ayica sag elim beynimdeki damar tikanikligina bagli olarak felcli devlet hsstanesinden heyete girdim. % 76 rapor verdiler. Sigortam 2007 baslsngicli ve 1500 gun prim gunum var. Benim bu orana gore haklarim neler hepsini ogrenmek istiyorum yardimci olur musunz

gecmis olsun öncelikle

Bildiğim kadarıyla, 1800 gün prim ile
2017 yılında emekli olabilirsiniz.
(Asgari 10 yıllık sigortalı olmanız gerekiyor)

Ama burada, ssk başlangıcında normal statüde olmak gerekli miydi, bundan emin değilim.
Bilen varsa yardımcı olsun lütfen...:confused:

Cevap verdiginiz icin tsk ederim. Malulen emeklilik icin o zaman 1 sene daha calismaya calisirsam 1800 gun dolacak ve ben basvuru yapip emekli olacagim degil mi? 2017 her durumda prim dolsada bekleyecegim peki % 76 ozur raporuyla baska nelerden faydalanabilirim. Bilginiz var mi?

Vergi indiriminden yararlanmıyorsanız, çalıştığınız yerden bir görev belgesi alıp; kimlik fotokopinizle birlikte bulunduğunuz yerdeki Defterdarlığın Gelir Müdürlüğüne başvurun. Sizi yeniden en yakın devlet hastanesinin sağlık kuruluna sevk edecekler. Birkaç ay içinde maaşınıza belli bir miktar yansıyacaktır. Özel sektörde çalışanlar için bu konu sorun olabilir, daha iyi bilen bir arkadaş ekleme yaparsa iyi olur

Üst Alt