Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%76 Özür Raporu ile maaş ve bakım parası alabilir miyiz?

eytiem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, abim ve ben birlikte yaşıyoruz ben 825TL maaş alıyorum ve 450 TL kira ödüyorum.
Abim temelde epilepsi hastası nöbet geçiriyor ve yalnız bırakmak çok güç. Kendi işini zor görüyor.
%76 oranında özür raporumuz var. Maaş ve evde bakım parası alabilir miyiz?

Şimdiden teşekkürler.

engeli maaşı alıomusun alıosan bakıcıda alabilirsin eğer maaş almıosan size verirler maaş git başvur

selamlar.. annemin %94 raporu var ama ağır özürlü yazmıyor bu olabilirmi. annem kendi işini yapmakta çok zorlanıyor banyodur alışverişidir dışarı çıkamıyor buna rağmen ağır özür verilmemesi mümkünmü? bir yıl süreliydi raporumuz bu yıl tekrar başvurucam ne yapmalıyım

annem birçok bölümden aldığının toplamı 94 kardiyoloji ortepedi hemotoloji göz en yüksek oran hemotolojiden verildi.

tmm alır ozaman sen git maaş için başvur yada bi doktorun yanına git benım annemin her konuda raporu var de alabilirmiyiz die sor ama verirler verirlerse yaşadın bakıcı parasıda cıkarırsın çünkü bakıcı parası vermeleri için en az 85 oranlı rapor llazım senınki 94 müş çok iyi benımde var 51 raporum ama bakıcı alamıorum puan yetmio

eytiem, evde 2 kişi kalıyorsanız 2022 aylığı alamaz kardeşin.
raporunda "ağır özürlü" kısmı evet olarak işaretliyse aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne evde bakım aylığı için başvurun. eğer bakım hizmetleri değerlendirme heyeti, bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olduğu yönde karar verirse bakım aylığı bağlanır. ağır özürlü rapor da olması gerekir. o olmazsa evde bakım aylığı bağlanmaz.
geliriniz sadece bunlarsa gelir açısından uygunsunuz.

ozi09, ağır özürlü raporsuz evde bakım aylığı bağlanmaz. rapor süreliymiş zaten. gidip tekrar rapor çıkartın anlattığın gibiyse büyük ihtimalle bunda ağır özürlü rapor verirler.

bebahto, evde bakım aylığı için rapor oranının yüzde elli ve üstü olması gerekiyor. tabi bir de ağır özürlü kısmının "evet" olarak işaretli olması gerekiyor. yanlış biliorsun yani.

benim 100/51 var ama ağır özürlü yazmıo o yüzden bakıcı alamıorum alabilsem sırtım yere gelmezdi vala ölene kdar keyfle yaşardım yükseltme şansım varmı acaba

oranla alakası yok. oranın 51 ve yeterli. ama ağır özürlü kısmı evet yazmıyormuş. ağır özürlü rapor alabileceğine inanıyorsan yeni rapor al tabi. hastalığın nedir?

Herkese teşekkür ederim sonuç olarak alamıyoruz yani

2022 engelli aylığı alamıyorsunuz ama evde bakım aylığı için gelir kriterleriniz uygun. evde bakım aylığı için başvurun. evde bakım aylığı aylık 765,67 lira ödeniyor.
evde bakım alamıyorsanız haneye 2 kişi daha ekleyin sizde kalsın o zaman 2022 engelli aylığı alınabilir. akraba olmaları şart değil gelirleir olmasın kafi.
ama bence evde bakım aylığı alabilirsiniz başvurun hemen.

Üst Alt