Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%76 raporla ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

abdullahoz

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba babam için engelli kartı ve ötv indirimi alabilmek için
hastaneye başvurduk raporumuzu aldık yüzde 76 özür oranı verdiler.
bu rapor ile ötv indirimli araç alabilirmiyiz. raporda ötv indirimi kabul edilmiş.

Ortopedik rahatsızlık varsa olabilir yoksa 90 asagisi olmaz

cevabınız için teşekkür ediyorum.
raporun kas iskelet sistemi kısmına Aktif drenajı olan kronik osteomiyelit tablo 3.34 %4, Lomber disk hernisi , Ameliyat edilmemiş stabil omurga hastalığı tablo1.7 %7
şeklinde yazılmış. toplamda %11 özür oranı verilmiş. diğer hastalıkların toplamı ile %76 rapor verdiler.

Aracı hareket ettırıcı uzuvlarda sakatlık var ise .. kol el bacak ayak bunlarda % aranmaz .. ANcak iç hastalıklarında % 90 ve üzeri aranır . .

Son düzenleme:
abdullahoz ÖTV muafiyeti için sağlık raporundaki % çok önemli değildir. ÖTV muafiyetinden yararlanabilmek için özel tertibatlı araç kullanabilir, H sınıfı alabilir gibi babanızın raporunda yazması gerekiyor. Ama bu iş o kadar saçma ki mesela adamın sol bacağı yok .. Otomatik araba kullanabilir yazıyor fakat özel tertibat yazmıyor bu yüzden de bu kişi ÖTV muafiyetinden yararlanamıyor ..

Aracı eğer babanız kullanacak ise %40 ve üzeri oranında engelinin olması ve tertibatlı şekilde araç kullanabiliyor olması gerekir. Ancak aracı babanız adına alıp siz kullanacak iseniz %90 ve üzerinde bir raporu olması gerekir.

42. Modifiye edilmiş arka/yan görüş cihazları
42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı
42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları

abiler bu kodların aynısını bana verdiler peki ben araç alırken mesela 42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı
bu cihazı olduğu araçlar çok pahalı cihaz yerine alternatif bir şey varmıdır

abdullahoz

aldığınız araçlarda çevre görüş sistemi özelliği alabilirsiniz bunlarda seat ateca nissan qashqai renault kadjarda olduğunu biliyorum

NaftalinKokusu

Yanlış bilgilendirme yapmışsınız otomatik vites tertibattan sayılıyor ve ÖTV den yararlanılıyor.

bilgisi olan ark yardım edin hyundai bayii si 1 tl bile indirmiyor ne yapmam gerek

sarasota

Benim raporumda %76 bedensel engelliyim hic yüruyemiyorum hastaligim seberal palsi ani kasilmalarim var ben alip abimin kullanmasi icin %90 mi gerekli

gonartroz lu hastalarda ötv muafiyeti

arkadaşlar sol tibia kronik osteomyelit ve biletreal gonatros olan hastalar ötv muafiyeti alabilir mi sürekli 80 oranlı rapor ve engelli 78 kodlu ehliyet ile

abdullahoz

Hayır, rapor %90 ve üzeri olmadığı sürece araç alımında vergi avantajından yararlanılamaz.

Evet aracımı aldım çok şükür ama baya uğraştırdı vergi dairesi
rapor ve ehliyet ile başvuru yaptım bir kaç araç bayisine
redettiler en son dilikçe ile vergi dairesine kendim başvurdum yaklaşık 2 ay sonra cevap geldi araç alabileceğime dair

[FONT=sans-serif]Merhaba @abdullahoz [/FONT][FONT=sans-serif]abi.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Ortopedik engelim sadece boynumda. Boynum biraz sert ve boynumu özellikle sağa-sola tam hareket ettiremiyorum. Fizik tedavi aşağıdaki kodları yazdı kurulda. Ve ehliyetimde bu kodlar mevcut.
[/FONT]

[FONT=sans-serif]42. Modifiye edilmiş arka/yan görüş cihazları[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları.

Ancak ben daha önce bununla ilgili konu açmıştım.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]@[/FONT]OturanBoğa[FONT=sans-serif] abi

[/FONT]
''[FONT=sans-serif]Bu kodlar maalesef araç alımında vergi avantajı sağlamaz. Çünkü maliye "hareket ettirici tertibat" ilişkisi kuruyor ve sadece vites kolu ile pedallarda modifikasyon için ötv istisnası tanıyor. [/FONT][FONT=sans-serif]Eğer engelli sağlık kurulu raporunuz %90 ve üzeri olursa, o zaman araç alabilirsiniz ama bu sefer de bu kodlarla atıf yapılan donanımı nasıl araca ekleteceksiniz, bu belirsiz!''

şeklinde bir yorum yapmıştı. Ben de bu yüzden ümidimi yitirmiştim. Ama senin yukarıda aracımı aldım yorumunu görünce yeniden umutlandım. Ehliyet sonrası sağlık kurulu raporunu nasıl aldın, süreç nasıl işledi bilgi verirsen çok sevinirim.[/FONT]

Üst Alt