Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%76 raporum var. Bağkurlu olmam evde bakım hizmetinden yararlanmama engel mi?

İremm1

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
günaydın,

benim %76 engelli raporum var ve 5 yıl 9 aydır bağkurluyum. adıma işyeri var fakat ben gidip gelemiyorum işin başında değilim ve evde bakıma ihtiyaç duyuyurum
bana söylenen kadarıyla evde bakım aylığı alabilirmişim ve bunun ardındanda 1800 gün prim ödemem şartyla malulen emekli olabiliyormuşum ve en az 1 asgari ücret kadar emekli maaşı bağlanıyormuş.

bunun ne kadarının doğru olduğunu bilemiyorum fakat bunu söyleyen bir sosyal güvenlik uzmanı.

beni bilgilendirir misiniz

arkadaş sen 5 yıl 9 ay bağkurluysan demek oluyorki 2070 gün bağkurlusu eğer rapor oranın %67 ve üzeri rapor alman durumunda emekli olabilirsin yanlız işe başladığında özürlülük durumun nedir

bakıma muhtaçlık kriterleri söz konusu olursa, bu durum %51 ve üzeri orana ve "Ağır özürlü" ibareye sahip raporla belgelenirse, hanede kişi başına düşen gelir de (2010 yılı için yanlış hesaplamadıysam) 348 TL'den az olursa, evet, evde bakım hizmetinden yararlanılabilirsiniz.

Emekli olmanız ya da bağkur'Lu olmanız kendi başına evde bakım hizmetindne yararlamanıza engel değil. Yeter ki gelir kriterleri tutsun.

Üst Alt