Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%76 raporumla ne kadar 2022 maaşı alacağım?

duabix

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar konuyu yanlış açtıysam affola ms multiple skleroz hastasıyım 27 yaşındayım yüzde 76 lık raporum var kaymakamlıktan maaş için başvurdum kabul edildi ne kadar para alıcağım ptt den aylık alıcaksın dediler ama ne kadar alıcam şimdiden teşekkürler :D sağlıklı günler dilerim...

3ayda 1335 aylık degıl bıde 3ayda .nezaman basvurdun kabul tarıhı falan da onemlı

2022 aylığı için vakfa ne zaman başvurdun ve başvuru formunu ne zaman doldurdun ya da imzaladın? Ay ve gün olarak tarihi yazar mısınız?
ona gre aylık başlangıç tarihini tespit edip alacagınız miktarı syleyeceğim.

kalem abla babamız sigortalıysa ve bizde sigortasından yararlanıyorsak 2022 maaşını alamazmıyız?

18 yaş üstü engelliler ve yaşlılar için yakınların sigortasından yararlanmak 2022 aylığına engel değildir. önemli olan 2022 aylığına başvuran kişinin sigortalı olmamasıdır.

Ama 18 yaş altı engelli çocuk için ebeveynin sigortalı olma durumunda engelli yakını aylığı baglanmaz.

16 yaşında baba sigortalıysa bağlanmaz öylemi ablacım

evet,baglanmaz. 18 yaşını tam olarak doldurduktan sonra yani 19 yaşından gün aldıktan sonra kendisi adına başvurabilir. işte o zaman babasının sigortasından yararlanması sorun olmaz.
18 yaş altı engelli yakını aylığı 18 yaşından küçük engelli çocuk için abeveynine veriliyor. o yuzden bu 2022 aylıgının adı engelli yakını aylıgıdır. ve başvuran ebeveynin muhtaç olması şartı aranır. sigortası var diye eşi başvursa yine eşi de alamaz. çünkü eşler TMK hükümlerine gre değerlendiriliyor ve eşinden dolayı o da muhtaç kabul edilmior.

1 buçuk ay oldu bu ayın 15 inde alıcakmışım 2022 değil ama ozaman neki bu ? :D aylık alcan dedi kadın.

26 aralık

sen o zaman hangi kuruma başvurdugunu söyle oradan bulalım ne maaşı oldugunu:) nereye başvurdun söyle bakalım?
26 aralık'ta mı başvurdun? peki nereye başvurdun? Vakfa mı başka yere mi?:)

bu açıklayıcı olmadı ama:) Kaymakamlık içinde vakıf da var aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü de:)
şöyle yapalım en iyisi.
şu formu mu doldurdun ya da imzaladın? http://i.imgur.com/8ILs95w.png
formu tıklayarak büyüt bakalım. sana byle bir form imzalattılar mı?:)

hayır imzalatmadılar %76 raporum var maaş almak istiyorum dedim kimliğimi aldı 1 ay sonra gelin bakalım onaylanmışmı dediler 3 gün önce gittim onaylanmış 15 gün sonra ptt den paranızı alıcaksınız dediler evede 1 haftaya kağıt gelir dedi kaymakamlık.

cevap bekliyorum kalem abla ona göre halletmem gereken işler var :D

Allah Allah o halde ne bu yahu? ayın on beşinde 2022 aylığı ödemesi yapılmaz. kağıt gelince orada yazılanları yazar mısın buraya?

yahu bak, 2022 aylığı o form imzalanmadan baglanmaz. e sonra sosyal incelemesi var. sonra her ödeme dnemi başında ödeme yapılır. valla bu nedir hangi aylık merak ettim.
evde bakım olmaz. çünkü eve heyet gelmesi lazım.
ya 2022 için muracat aldılar da sen mi anlatamıorsun ya da nakit yardımı mı yapıldı sana bilemiorum, demek kafam durdu:)
artık bu işin aslını sen öğrenip bana bilgi vereceksin oldu mu? çatlarım yoksa meraktan:)

eve heyet gelmedi ama kaymakamlıktan birisi gelip evi falan inceledi ama doktor değildi ? 2022 değil bu her ay alcan dediler ama

saten 2022 olamaz demi çünkü 26 aralıkta başvurdum 1 ay incelendi 1 ayda geldi desek 2 ay 2022 değil ozaman bu başka ne maaşları varki 800tl gelirmi aylık? :D

yok bu kadar kısa sürede 2022 aylığı da baglanıyor. hayır vakıf aylığı desem asıl o uzun surede baglanıyor. vakıf özürlü aylığı var ve aylık verilior ama ona yönlendirmezler ki seni. seni vakfa yönlendirmişlerdir 2022 aylığı için. baglanan aylık 2022 aylığıdır ve mart başında ptt den alabileceksin ancak. ve 3 aylık ödenior yanıltma ablayı!:)

hah kendime geldim şimdi oldu mu?:)
peki eve geldiklerinde sana bi şey imzalatmadılar mı ki:?

martta almıcam 15 inde alıcam şubatın :D eve geldi baktı gitti kömür yardımı falan geldi imza attırmadı vakıf aylığı ne kadar?

tamam bilemedim bunu. yarın bu maaşın ne oldugunu ögren oldu mu?:) sonra bana da söyle:)
tahminle iş yapmam. sen aylığın adını öğren bana soyle ben de ne kadar alacağını soylerim oldu mu?:)

işte onu öğrenemedim kaymakamlık aylık alcaksın dedi başkada birşey söylemedi çokda uzak gidememki :D 2022 olmazsa ne kadar para alırım onu söylesen yeter :D

sorgulama

Arkadaşlar 76 raporum var bu ay maaım bağlancaktı ama ne maaşı bilmiyorum aylık olarak ptt den aıcaksınız dediler 19 unsa alıcam galiba ne zaman alınıyor ptt den aylıklar ilk ay bu ay hangi gun yatar 19 unda kesin yatarmı birde ne kadar para alıcağım sorgulama yapacağım internet sitesi varmı 😅

aylığın adını bilmiyorsun. peki biz hangi aylık olduğunu bilmeden nasıl cevap verelim sana serhanas?
önce aldığın aylığın adını öğren ablam.
müneccim değiliz burada.
en iyisi git aylık veren kurumdan öğren. onlar da cevap vermiyorsa az kaldı sabret ptt'den çektiğinde öğrenirsin alacağın aylığın miktarını.

Arkadaşlar şimdi 3 ay önce maaş başvurusu yaptım 3 aylık toplu alcan 10 unda dediler şimdi ben ne kadar para alcam 2022 galba EvrakIzle.jsp burdan baktım sgk dan baktım kayıt bulunamadı ama ayın 10 unda 3 aylık maaş alcakmışım toplam ne kadar alcam birde sonraki maaşlarda aylık mı alcam ?

Herkes Farklımı :D

Allaha Şükürler olsun dün ilk 2022 maaşımı aldım forumda 1300 civarı dediler ama ben 2123Tl 40 kuruş aldım neden benimki fazla aman fazla olsun saten de kadına sordum 3 aydan 3 ay böyle alcan dedi :D

Sağlıcakla Kalın :D

yine yanlış yönlendirme serhanas. sen yeni başvurdun. mart dönem aylığıyla birlikte aylık başlangıç tarihinden 1 mart'a kadar olan aylıkları da birlikte aldın.o yuzden 2123 tl aldın.
yoksa rapor oranına göre aylık miktarları şu kadar:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/123676-2014-yili-2022-ayligi-miktarlari-belli-oldu.html

rapor oranın (% 40-69) ise: 849,39 TL
rapor oranın (% 70 ve üstü) ise : 1.274,08 TL
alacaksın Haziran döneminde.

Kalem;
Hayır öğrendim hepsini ben buda 3 aylık sonuçta kadın dediki bu miktara yakın alcan dedi sizin yanlışınız var gibi .:D.

yukarıda dediğim miktarlarda alacaksın Haziran'da:)

fazla uzatmayacağım haziranda görüşürüz. haziranda aldığın aylığını nasılsa yazacaksın:)
haziranda görüşmek üzere.

Üst Alt