Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

76 yaşında kayıpederim için evde bakım aylığı alabilir miyiz?

ozdege

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben Bağkur'luyum ve eşimin babasına bakıyorum 76 yaşında tuvalete yanlız gidemiyor sormak istediğim ben bakım maaşı alabilirmiyim?

şu sorularımı cevaplar mısınız yardımcı olabilmem açısından:.

1. kayınpederinizin hastalıgı nedir ve engelli raporu var mı? varsa özür oranı kaç ve raporunda agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli mi?

2. kayınpederinizin evinde toplam kaç kişi yaşıyor ve hanedekilerin toplam geliri ne kadar?
3. siz de kayınpederinizle birlikte mi yaşıyorsunuz? eger yaşıyorsanız aylık geliriniz ne kadar?

kayınpederinizin hanesindeki kişilerin siz de yaşıyorsanız toplam gelirini yazın lütfen.

Yüksek tansiyon beynine giden damarlarda tıkanma var ve en az 30 yıldır bel fıtığı var açıkçası tek başına işini göremiyor 3 kisiyiz eşim babası ve ben yaşıyoruz artı ben bakıyorum daha basvurmadik benim öğrenmek istediğim benim iş yerim var Bağkur ödüyorum bu engelmi bakim parası almama?

Hanede kişi başına düşen gelir 540,47 TL'yi aşmıyorsa sorun olmaz.

Çok tşk ederim

Mrb bişey daha sorucam eşim benim yanımda ssk lı görünüyor yani iş veren benim yinede bakım parası alabilirmiyim

geliriniz aylık kişi başına düşen gelir düzeyi 540tlyi aşıyorsa alamazsanız. yani aylık geliriniz 1800 yada 2000den fazlaysa alamazsınız

eşiniz sigortalı çalışan olduğu için maaşı en az asgari ücret olmak üzere en az 900 civarıdır.hanede 3 kişi olduğunuz için 3x540=1620 eve giren aylık tutar bu miktarı aşmaması gerekiyor.zaten 2015 de çıkacak yeni yasa ile sanırım çıktı bile,bakım aylıkları da gelire dahil edilecek.yani eve giren toplam para 900eşinizin maaşı+700bakımparası+(sizin işyerinizin geliri) =1620 yi 2 kere aşıyor.yanlışım varsa affola

Haklısınız olmuyor yani iş yeride kapalı martta açılacak yani şu an eve parada girmiyor

Üst Alt