Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
77 doğumluyum, 4700 prim günüm ve vergi indirimim var. Emekli olabilir miyim?
23.09.1977 doğumluyum, 2. Derecede vergi indiriminden yararlanıyorum, 15.10.1994 SSK girişim 4700 SSK Prim ödemem var, bu yıl içinde emekliliğe müracaat edebilirmiyim.cevap verecek arkadaşlara şimdiden tşk.
ilk ssk lı olduğunuz tarihte 19 yaşından küçük olduğunuz için 18 yaşını bitirim 19 yaşından gün aldığınız tarih olan 24.09.1995 tarihinden itibaren ssklısınız..
2.derece vergi ind.hakkınız olduğuna göre 16 yıl 4 ay 3760 güne tabisiniz..
24.09.1995+16 yıl 4 ay : 25.01.2012 yılında emekli olabilirsiniz...
Prim olarak bir sıkıntınız yok süreyi tamamladığınız vakit emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz...
İlker'in 18 yaş uyarısının altını çizmiş olayım ben de: 18 yaşını tamamlamadan önce sigortalı olmuşsunuz. O başlangıç staj değil, tam primse, sigorta başlangıcı olarak 18 yaşını tamamladığınız tarih baz alınır. Yok, o tarih stajsa, yani eksik primli sigortalılıksa, bu durumda sigorta başlangıcınız tam primle çalışmaya başladığınız ilk tarih olur.
İlgilenip Cevap verdiğiniz için teşekkürler.
Staj başlangıç yılım 1991, SSK Başlangıç yılım 1994,
Bir de 506 sayılı SSK Kanununun 60 maddesine göre emekli tarihinde İlker abinin yazdığı 16 yıl 4 ay yanlışlı mı acaba? i
İlker'in yazdığı gibidir... Sigorta başlangıcınız 18 yaşını tamamladığınız tarihtir ve o baz alındığında emeklilğiniz de İlker'İn dediği şartlarda olacaktır.
Bugüne kadar hep ssk'lı olarak çalıştım. Vergi indirimim var, emeklilik müracaatı için az 3-4 ay gibi zamanım var, halen çalışıyorum. Günüm dolduğunda hangi emeklilik için müracaat edeceğim ? Yaşlılıkmı ? Malüllükmü ?bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.