Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%77 engelli girdigim özel sektörde büro memuruyum, fakat maaşım asgari ücret?

RianKillah

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Ben %77 raporla idari işlerde büro memuru olarak girdim en azından sigorta da öyle gözüküyor 1404 TL maaş alıyorum sizce normal mi diğer engeli olmayanlar mesai yapıp daha çok kazanıyor cumartesi pazar tatil mesai yok aylık 1404 TL alıyorum işim rahat fakat büro memuru olarak daha fazla maaş almam gerekmez mi?

bu ay sakatlık vergi indirimi ekstra parasını bekliyorum başvurmuştum 1 ay önce 200 ila 600 Tl arası veriliyormuş maaşa ek ve bu işyerleri bizden baya bi para kazanıyrmuş engelli calıstırdıgı ıcın tüm sorularım yanıtlanırsa sevınırım

Bence şükretsen haline. 4 yıllık üniversite mezunuyum o göreve o maaşa bile razıyım. 90 gün boyunca 2022 maaşının tarihini beklemekten iyidir.

Azı bulamayan Çogu bulamaz derler...

kurumsal bir şirlkette 8 sene asgari üçretten çalıştım şükrettim Allaha şükür şimdi 3,5 katını alıyorum işim rahat.

Allah yardımcın olsun iş bulamayan üniversiteli insanlarıda düşün kardeş...

Evet aldığın maaş az.Daha fazlasını hakediyorsun.Ayrıca da şükür felan etme daha fazlasını iste.Köleleri ayaklanmasınlar diye öbür dünya vaadiyle uyutuyorlar.Din bir afyondur.Kendileri din kisvesi altında okkayla götürüyorlar tabii.Ha tabii bu demek değildir ki dürüstlüğünden ödün ver ve vicdanını dinleme.Kendi doğrunu yaşa...

maaşın az yani standart asgari ücret daha iyi bi yer bulursan istifanı basarsın özel sektör bu iş bulduguna sükret elbette ama yapabiliyorsan daha iyisini hakediyorsun

RianKillah

657'ye tabii isen hak ettiğin maaşı almıyosun.. büro memuruyum diyorsun buna göre en alt kademe yani 12/1 derecesindesin bekar isen en az 2593 TL alman gerekiyor, evli ve en az 1 çocuğun varsa 2700 cıvarı alırsın. Engelli vergi indirimine gelince 200 ile 600 arasında bir gelir söz konusu değil...

1. Derece Engelliler için (%80 ve üzeri engelliler) 900-TL
2. derece engelli indirim tutarı (%60 ile %79) 470-TL
3. derece engelli indirim tutarı (40 ile %59) 210-TL

oranlar bunlardır ve bunların hangisine tabii isen %15'ini alırsın Engelli İndirimi olarak. sen 2. derecen engellisin ( %77 ) buna göre 72 lira gibi bi rakam maaşına Engelli Vergi İndirimi Tutarı eklenir.

Şükretme de ki patronuna maaşım az 19 yaşındaydım 3000 tl maaş istiyorum. Bakalım o maaşı da bulabiliyor musun. Engellisin ya da engelliyiz diye hemen her istediğimizi yapıyorlar çünkü bu ülkede. Gerçekten dile getir bakalım ne yanıt alıyorsun işverenden?

Patronların cüretkarlığının sebebi şükredenlerdi.Eğer adiliyet tecelli etmiş olsaydı ülkemizde herkes haddini ve hukuğunu bilirdi.Tam da bundandır devlete olan itibarsızlık...

Arkadaşlar halime elbet şükrediyorum fakat büro memuru deyince niye asgari ücret alıyorum onu sorgulamak istedim sadece 6 yıl beyin ameliyati kemoterapi radyoterapi hayatım karardı ben gene umutluyum eski benligimden hiçbişey kalmamış içimde yaşama umudu yok ama bi şekilde yaşanıyor acı dolu olsada sadece hastalıktan değil hayatın zorluklarıda var elbet gerekli bilgiyi aldım teşekkür ederim

Schizophrenia
Anladım hocam bana vergi dairesinde öyle dediler en azından internet fatura parası cıkar sağolun benim engelim beyinden oldugu için vücutta hiçbi problemim yok öyle işimi engeleyecek sadece ağır işleri falan yapamıyorum titreme vs oluyor kollarımda kafamda ağrı oluyor bu raporla araç alabilir miyim 100 bin tl lik bi araç yaklaşık 40 a alırsın diyorlar bilgi verirseniz sevinirim

1404 tl buyuk para gecınılır :) yersen.....

RianKillah

Raporun % 90'nın altında dolayısıyla araç alamazsın... % 90 altındaki raporla araç almanın tek kriteri ORTOPEDİK ENGELLİ olmaktır,seninki zihinsel problem bu durumda araç alamazsın.

Üst Alt