Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%77 oranli emekliğim red edildi..?

batuyacan

Sebep?

Hangi statüde emeklilik için başvurdunuz?

Doğum tarihi?
İlk sigorta priminin yattığı tarih?
Bugüne dek hangi tarihler arasında, hangi statüde, kaç gün prim yatırıldı?
Defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde edildi mi?

Malulun gűzden 61 oranla raporum var bi psikiyatriden 40 oranlı. İlk ssk tarihim 2000 1800 primim var 2 ayda askerlik burçlanması yaptım bu gűn ıtiraz ettim yűksek sağlık kuruluna gűnderdim raporu 2009 50 oranlı raporum var yardımcı olursanız sevinirim bűlent bey

Gelen cvp ta 60 oranda kaybtmediğim malulűk aylığını sağlamadığını yazıyur

batuyacan

Malulen emeklilik için raporun oranı dikkate alınmıyor. Maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybı olması gerekiyor.

Eğer malulen emeklilik olmazsa, defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği şansınız var. Onun kriteri de şu şekildedir:

2008_oncesi.PNG

Benīm 1800 gűnűm var dediğinizgı bi olsa bi 5 sene daha beklemem lazım

Űncelikle duyarlı ilginiz için teşekürler oturan buğa

Bi de şu sürüm olacak sizce malulen emeklilik te tek hastalığamı bakılıyur gerci dűn ıtiraz ettim tekrar ankara ysk gűnderdim red gelirse mahkemeye vermeyi dűşuyurum haksızlık yapılmış efendim

batuyacan

Evet, tek hastalık olmalı (maluliyet cetveli). Ya da bir hastalığın birden fazla organda etkisi olmalı ve bu durumlar toplamda çalışmanıza mani olacak düzeyde olmalı.

Gűzům bozukluğu psikolojimi buzdu mahkemede geçerli neden olurmu

Maluliyet cetveli 20/200 dıyur. Benim gűrme kaybım 100/12 gűrűyurűm her gűz 100 değermi biçiliyor anlamadım acıkcası

Oturan buğa mahkeme yılıyla bir sunuç elde edebilirmiyim

yazdığınız bu rahatsızlıklardan sizi malülen emekli etmezler. Genel yayın yönetmeniminde dediği gibi maluliyet cetveli'ne göre değerlendirme yapılır. tek bir hastalıktan %60 oran almanız gerekir. göz problemi + psikiyatriden toplamda 61 oran sizi malülen emekli etmez. sakatlık oran cetveli ayrı malüliyet cetveli ayrıdır. mevcut raporunuzla boşuna dava yoluna gitmeyin. bu şartlarda kazanmanız zor. yapmanız gereken şey tekrar başvuru yapıp değerlendirmeye girmektir.

Őzgűr meriç yanlış anladiniz 61 gűzde aldım 40 ta psikolojiden balfzır da toplanınca 78 yapar tek gűzde hastalık yűzde 61 almama rağmen malulen emekliliğin red edildi bůyle

Őzgűr bey ben iki gűzde 61 aldım iki gűzűmde buzukluk var sizin dediğiniz gibiyse benim 64 almam lazımdı

Son düzenleme:
hmmm 2 gözden aldıysanız kriterlere uyuyosunuz. peki bu raporu kurum sevkiyle mi aldınız yoksa kişisel başvuru ile mi?

Kişisel başvurumla aldım ssk emekli için erzuruma gűnderdi ara karar istediler atatűrk űnűversitesine gittim tekrar rapor aldım red ettiler 60 oran kaybetme,mediğime diye bende itirazda bulundum ssk dosyamı tekrar bu sefer ankaraya gúnderdı bekliyorum oda ret etse mahkemeye verecem

Bu gün aldığım raporda doktur yüzden 70 verdi psikiyarıdende 40 aldım buna güre işallah malulen emekli olurum

Yani toplam 82 oldo

Evet sizi anlıyorum kişini güzleri tam kür olacakki emekli etsinler yani 10/1 gibi benim 10/6 her iki güzünün oranı bu ıtiraz ettim bekleyip bakacağız olmasa psikiyatriden emekli olmaya bakacam bülent bey

Üst Alt