Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 77 rapor ile emeklilik sonucum ne olur?

ercü1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Oncelikle herkese selamlar bulent abi benimde boyle bir sorunum vvar.

Benim sag tarafim felcli 1 yil once beyin kanasina bagli gelisti rapor %77 verdiler
sgk ya malulen icin basvurdum bizim sevk edecegimiz hastaneden heyete girip rapor alacaksin dediler
ben o hastanedende %77 rapor aldim sgk ya raporum gitti

sigorta baslangicim 1996 pirim de 3400 gun var

forumlari okuyorum bazilari emekli olmus bazilarinida rapor orani dusurulmus benim durumum ne olur

vereceginiz bilgiler icin tesekkurler

Maluliyet tespiti için verilen raporlarda oran yazmaz
Bi yanlışınız olmasın

Iyi aksamlar banada fotokopisini verdiler %77 aslini sgk ya biz gondecez dediler

ercü
10 yıl 1800 gün ile mi emekli olmak için yaptınız başvuruyu?
ssk 4a'dan mı yatırıldı özellikle son 1261 gün primleriniz?

Rapor oranı düşürülmesi olayı vergi indirimi alarak erken emekli olacaklarda görülen bir durum.
Malulen emeklilikte maluliyet cetveli 'ne göre malul olup olmadığınıza bakılır...

Aslında oran yazmamalıydı hastane. Ama yazmış olsa da sgk kendisi sevk ettiği için dert etmeyebilir... Orana rağmen sgk sağlık kurulu durumunuzu maluliyet cetveli'ne göre değerlendirir ve malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınızın olduğuna karar verirse malulen emekliliğinizi onaylar.

Eğer red kararı çıkarsa, defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde edip (askerlik yapmışsanız ihtiyacınız olan süreyi borçlanıp) erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Herkese hayırlı akşamlar, Bülen bey ''Aslında hastane oran yazmamalıydı''
demişsiniz bende maluliyete başvurmuştum banada oran yazdılar %46 bildiğiniz gibi
aynı raporla bu sefer erken Yaşlılık emekliliğine baş vurmuştum (5434 Emekli Sandığı) inşallah sorun çıkmaz.

ercu neden malulen dusunuyorsunuz kı16 yıl 4 ay 3760 gun ıle vergı ındırımı ıle %60 oran la duz emeklı gıbı ol 400 tl yuksek maaş alın gerek varmı sgk ıle ezıyet cekmeye

fulya35;

Fulya hanim iyiaksamlar aslinda bende buyolu deniyecektim benim kafami karistiran ali tezel oldu malul emeklilik normale gore daha iyirdir kisinin 10 yil sigortalilik suresi ve 1800 gun pirim olmasi yeterlidir busartlari tasiyanlar 9000 gunden emekli olrlar denince bu yola basvurdum

5510 sayılı yasanın 26. maddesi malulen emekli maaşını düzenler ve 7200 üzerinden (% 60ve 50 diyerekten olası aylık miktarını düşürerek) hesaplama yaptırır.
Aynı kanunun 29. madesi ise Yaşlılık aylığını düzenler ve onda da aynı şekilde hesaplama cinliği ile olası aylıkla düşürülür.

Hasılı, başka birinin sürekli akımına muhtaçlık olursa malulen emeklilikte % 19 daha fazla maaş olur ama onun dışında iki aylık neredeyse aynı olur.

Üst Alt