Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%77 raporum var, ÖTV'siz araba almak için alınacak rapor ve çıkabilecek sorunlar!?
Doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ben 19 yıldır ms hastasıyım ve %77 oranında ağır engelli raporum var
1 yıldıŕ yürüyemiyorum ve her yere taksiyle gidiyorum
İki cocuğumunda ehliyeti var %90 indirimli araç almak için rapor alalım anne böyle olmayacak diyolar
Onların kullanması içinde %90 olması gerekiyormuş
Şimdi benim sorum sadace indirimli araç almak için rapor alınır mı
Soruyorum bir kaç kişiye sordum
Hayır öyle olmaz yeni rapor alınca eski raporun iptal olur diyolar
Benim %77 oranındaki raporumda ağır engelli işaretli ve bakım parası alıyorum.
%90 raporu aldım diyelim orda ağır engelli isaretlenmezse bakım parası kesilir ve bu Benim için çok kötü olur
Raporu verirkende %90 da olsan ağır engelli yada başka işaretlenmesi gereken yerleri işaretlemeyebiliyorlar.
Sadece araba almak için bi rapor olmaz diyolar
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Engelli raporu almak, hadi olum şurdan bir 90 ver, bana 77 yetmedi, 100 olsun tarzında birşey değildir. Size 77 verilmiş. Hastalığınız mı ilerledi, daha mı kötüye gittiniz, o zaman başvurur heyete girersiniz. Onlar mevzuat çerçevesinde 90'ı buluyorsa rahatsızlıklarınız verirler.
Bakım aylığı ile ilgili bölümler uygun görülmezse verilmez ve aylığınız kesilebilir. Siz rahatsızlıklarınız ilerlediyse ÖTV'siz aracı karıştırmadan tekrar rapor için başvurursunuz. Eğer doktorlarda böyle kanaat getirirlerse 90'ı verirler bakım aylığını da işaretlerler.
Ayrı bir rapor da size belirtildiği gibi yoktur. Aldığınız rapor eskini hükümsüz kılar.
StratoS ' ek olarak:
Tam bağımlı (ağır engelli) raporları artık eskisi kadar kolay verilmiyor.
Evde bakım aylığı sizin için çok önemliyse bir daha düşünün derim.
StratoS
Biliyorsun biz herhangi bir soruya cevap verirken ne beğeni ne başka bir çıkar gözetmiyoruz.
Doğru bildiğimizi söyleriz, her cevap herkesi tatmin ve memnun etmez doğal olarak.
Cevabındaki hafif taşlar nitelikteki üsluba takılmış olsa da tepkisi abartılı olmuş biraz evet.
Takılma ve gereksiz gerilimlere imkan verme bence.
Mübarek gün iki gram keyfimiz de gitmesin.
Hayırlı cumalar.
Merhaba arkadaşlar
Ben 2012 yılında %77 ağır engelli raporu almıştım
Raporu o zaman ekpss için almıştım o zamanlar birde araba süreceğim ehliyet alacağım diye tutturuyordum nasıl cesaretse işte
Aldığım raporda hiç bir sınıf ehliyet kullanamaz şeklinde verildi
Benim sorum şu dört yıldır yürüyemiyorum
21 yıldır MS hastasıyım bu süreçte avasküler nekroz gibi başka hastalıklarım da çıktı ameliyatta oldum.
Spastisite olmuş 5 ay fizikte yattım iki defa botoks uygulandı yürüyemedim bacaklarım düzelmedi odun gibi
Ben tekrar rapor almak istiyorum
Araç için %90 rapor almak istiyorum
Ben bakım parası alıyorum çocuklarıma ben bakıyorum almam gerekiyo yani
Raporu tam bağımlı yapmayabilirler mi yürürken ağır engelliyi vermişlerdi
şu anki raporum sürekli
Yeni alacağım raporu bir yıllık falan yaparlar mı hastalığımın kesin tedavisi yok
O zaman nöroloji %60 üroloji %40 göz %5 vermişti %77 ağır engelli raporu verdiler raporunda doldurulması işaretlenmesi gereken yerler işaretli
Bu şekilde bi rapor alabilir miyim ne yapmam gerekir
Şimdiden teşekkür ederim
İtiraz ettiğim raporum için bugüne gün verilmişti.
Nörolojiye girdik bir de göze girdik öğleden sonraya kaldık. O oraya gönderiyo o oraya bitmedi yani
Nöroloji alt taraf için %80 üst taraf için %20 yazıyo verdikleri kağıtta. Göz de dereceyi öğleden sonra verecek. Ama kaç verdiğini kağıda yazar mı bilmiyorum.
Daha üroloji ortopedi ve ftr bölümlerine gideceğim.
Yani nöroloji %100 vermiş olarak mı değerlendiriliyor