Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%77 raporum ve 2900 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

Konular
27
Reaksiyonlar
0
10 / 03 / 1971 doğumluyum
01 / 03 / 1987 sigorta başlangıcım
2970 gün primim var

ne zaman emekli olabilirim ?

vergi indirimin varsa 3600 pirimle emekli olursun girişin emeklilik için yeterli fakat pirimin eksik

18 yaşından küçüktüm ama ilk sigorta girişimde sorun olur mu ? gerçi 1991 kanunlarından önceki yasaya tabiyim...

bence farketmez tahminimce pirimi tamamlayın yeterli olması lazım

bende 1973 dogumlu yum 1990 sigorta girişim vardı şun emekliyim

Sigorta başlangıcı 18 yaşından önce olamaz. 87'deki sigortalılık staj mıydı yoksa tam primli sigortalılık mıydı?

Ameliyat olmam için sigortalı olmam gerekti o yüzden işe girmek zorunda kaldım staj değil... elimde sigorta sicil kartım var...

Bu durumda sigorta başlangıcı 10 / 03 / 1989 olur ve emeklilik için Uğur'un yazdığı gibi 3600 gün prime tabi olunur.

Tabii ki defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek de şart.

ozaman tahmini emeklilik yılım kaç yılında olacak 2012 deniyordu

2012nin 5 veya 6 cı ayı tahminen 21 ayınız var daha

elinizdeki rapor ile 2 derece vergi ind.hakkı alır iseniz 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz..
Yalnız prim ödemenizde eksik olduğu için prim ödeme şartını yerine getirdiğiniz vakit emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz..
Prim eksiğinizi askerlik borçlanması yaparak ta giderebilirsiniz..(tabiki askerlik yapmış olmanız gerekli)

Üst Alt