Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

78, 102, 103.02, 47, 10.02 ve 104 kodlu raporla araç alabilir miyim?

duygum19

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benimde ehliyet belgesinde Kısıtlamalar Sürücü :78 102 103.02 Sınıf:( B-47 10.02 104) yazıyor acaba araba alabilir miyim. Yalnız sağlık raporumda ötv kısmı boş hiç birşey yok ne yapmalıyım arkadaşlar

smd hastasıyım

engelli aracı için bayilerin istedikleri

merhaba arkadaşlar bugün geçici ehliyetim , sağlık kurulu raporum ve sürücü olur raporumla bayi bayii gezdik. ilk olarak fiata gttik sorduk ne yapmamız lazım diye? bayii sürücü olur kursundaki kodların yeterli olduğunu ama yinede 1 gün sonra dönüş yapacaklarını söyledi. 2 bayii olarak FORD'a gttik bize raporda ÖTV MUAFİYETİ ve OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANABİLİR ibarelerinin olması gerektiğini söyledi. 3. bayii RENAULT da 2.bayinin dediklerine ek olarak sağlık raporunun bitmesine 6 AY KALA ARAÇ ALINAMAYACAĞINI söyledi. sizinle paylaşmak istedim arkadaşlar

duygum19

evet, alabilirsiniz. ama bunları destekleyen engelli sağlık kurulu raporunuz da olmalı aynı zamanda

10.02*Otomatik vites
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
103.02* Altı ayda bir sağlık kontrolü
104. Sürücü kursunda otomatik vitesli araçla eğitime ve sınava katılarak sertifika alanlar sürücü belge sınıfına uygun sadece otomatik vitesli araçları kullanabilir.

OturanBoğa teşekkür ederim. Geçen hafta ANKARA hastanesine gttim ÖTV muafiyeti ve otomatik vitesli araç için rapor almaya. Müracaat bölümündeki memur mayısın ortasında heyet var çok yoğunuz isterseniz ANKARA NUMUNE hastanesine başvurun dedi. sonra oraya gttim. Sağlık kurulu müracaat yerinde eski raporuma bakıp fiyat çıkardı. dilekçe de ötv muafiyetni işaretledi ve 75 tl muayene parasını vezneye yatrıp heyet bölümüne gtmemi istedi. heyet önü çile idiii. HERKES tanıdık soktu 12 ye 10 kala muyene oldum.. tabi öğlen arası olduğu için gün alamadım. bugün teslim etmeye gtti eşim belgeleri gün almak için.. NÖROLOJİ doktoru KARDİYOLOJİYE SEVK ETMİŞ. HİÇ DE DEMEDİ. Bİ 75 TL DAHA GDCEK.. TABİ heyet günü alamadım.

habip50

10,02 tek başına olduğu zaman sıkıntı çıkarabiliyorlarmış ama orada 78 kodu var bence o hiç sıkıntı olmadan alınabilir demek çünkü 10,02 otomatik vitesli araç kullanabilir diyen bir ibareyken 78 sadece otomatik vites kullanabilir diyen bir kısıtlama kodudur. 6 aylık muayene asıl sıkıntı kaynağı olacak konu bence .

ÖTV'siz araç alabilir raporumu aldım . belgeleri galeriye teslim ettim

Merhaba arkadaşlar numune devlet hastanesinden Ötv'siz araç alınabilir raporumu teslim aldım. Dün sürücü olur belgemi ,ehliyet fotokobisini, raporu FORD a teslim ettim. Bugün galeriyi aradığımda otomatik vitesli ibaresi eksik biz yine de gerekli yerlere soralım dedi..halbuki sürücü olur raporumda kodlar,otomatik vitesli yazıyor. fikri olan varmı?? yada ANKARA da bilgili bi ford bayisi bilen ??( teşhisi sma %54 vermiş, ortopedik sürekli) YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ

Kodlar yazıyorsa problem olmaması gerek. Yeterli. Raporunuzuda paylaşabilir misnz? Bize de emsal olur belki

ARTIK KODLAR VARSA İŞLEM TAMAM DEMEKTİR

duygum19

raporunun resmini ekleyebilirmisin nasıl bir rapor verilmiş bende müracat ettim rapor için vergi dairesi özelge yazdırmıştı ankaraya yolladı cevap bekliyorum ama halen özelgeye cvp gelmedi,

Elimde şuan raporum yok bütün belgelerim eşimde. inşallah yükleyeyim en geç yarın.. DÜN Galeri aslını istedi raporların ve ehliyetin gönderdk inşallah hayrlı bir sonuç çıkar

Ben ehliyetimi değiştirirken aldığım raporda kodlar mevcut lakin vergi dairesi kabul etmedi. ÖTV den muaftır raporum olursa kabul ediliyormuş. Her firma farklı söylüyor. Milletin işini kolaylıştırmak yerine zorlaştırıyorlar

6 ayda bir kontrol banada diyor.benim anlamadığım her 6 ayda bir kurula girip yeniden rapor mu çıkarttırmam lazım yada kontrole gitmez isem ne olur.yardımcı olursanız sevinirim saygılar

BLACKSAGAT 6 aylık muayene nasıl oluyor 6 ayda bir tekrar kurulamı gireceğiz

cenk2424

6 ay süre olması vergi dairesinde sıkıntı olabilir. Benim 1 SENE yazıyordu ama bacakta kısalık var diye sıkıntı etmediler

Üst Alt