Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

78, 47 ve 102 kodlar ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Coşkunsel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhabalar ehliyetimde 78-47-102 kodu var bu kodla heyete girip ÖTV indirimli araç alabilirmiyim.Sağ el bileğimde hareket kısıtlaması var. Bilek dondurulup sabitlenmiş vede platin var. Birde sıfır araç alınabilirse MTV den faydalanabilirmiyim.

Erişkinler için engelli raporunda SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR. yazısını yazarlarsa araç alabilirsin ama ehliyetine ek kod silecek kolunu sola alınan aparat ve direksiyon topuzunu diretebilir maliye
benim sağ kol brekial pleksus üst trunks da ağır hasar mevcut .el ve parmaklarım normal hareket kısıtlılığı yok
78-47-102 kodu ile mart ayında ötv siz aracımı aldım mtv den de muafım.

bende de sağ kol brakiel pleksus var. %21 ortopedik raporum var. Ehliyet kodlarımda ise; 01.06 - 103.05 - 10.02 - 35.03 - 40.11 - 47 - 78 - 102 . vergi dairesi illa 10.04 kodunun da yani vites e aparat yapılmasıyla ilgili diretiyor ama siz hangi ilden aldınız ve oranınız nedir

Ötv muafiyetli,
SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI
GEREKİR yazılı süresiz raporum var.

Ehliyet raporumda ise
10.02-otomatik vites
10.04-uyarlanmış vites kolu
20.09-uyarlanmış park freni
78 -sadece otomatik vitesli araç
47 -iki tekerlekli araç kullanamaz
102 -ambulans,resmi araç kullanamaz
Henüz ehliyeti çıkarmadım

•Rapordaki tüm bu kodların hepsi ehliyete işlenmesi gerekirmi?

•Bu durumda ÖTV indirimli araç alabilirmiyim?

•Hem 78-10.02 otomaik vites kodu,hemde 10.04 kodu vererek uyarlanmış vites kolunu otomatik vitesli araca istiyor.Bi tezatlık olmaz inşaaallah

Daha önceki ehliyet raporumda 78-10.02 kodlar var iken,ehliyete sadece 78 kodu işlenmişti.Yetkiliye neden böyle yaptınız deyince,farketmez ikiside aynı deyip geçmişti.

@Coşkunsel,

•Rapordaki tüm bu kodların hepsi ehliyete işlenmesi gerekirmi? Evet

•Bu durumda ÖTV indirimli araç alabilirmiyim? Evet

Gerekli açıklamayı içeren raporunuz varmış sıkıntı olmaz.

Peki hocam,şuan engelli ehliyetim var.Araç alamassam,yeni aldığım ehliyet raporu ile ehliyeti yenilemez isem problem olurmu?

Eski engelli ehliyetle devam edebilirmiyim?

Yoksa yeni ehliyet raporu çıkarttığım için ehliyeti mecbur yenilemem gerekirmi?

@Coşkunsel, Tekrar ehliyet raporu için muayene komisyon falan neden bu kadar prosedür ile uğraştınız o zaman 🤔

Aldığınız raporun geçerlilik süresi 2 yıl. Bu süre içerisinde istediğiniz zaman değişim yapabilirsiniz.

Hocam, Olaki 6 ay kadar yeni araç alamaz isem,ehliyeti yenilersem mevcut kullandığım aracıma extra aparat taktırmak gerekecek.

Benim öğrenmek istediğim yeni rapor alınca mevcut ehliyetin geçerliliği düşermi?

Veya ehliyeti yenilemez isem eski engelli ehliyetimle devam edebilirmiyim?

Nüfus müdürlüğüne gidip ehliyetinizi değiştirmediğiniz sürece eski ehliyet ile devam edebilirsiniz.

@BnymnYldz,
Teşekkürler Hocam

20.09,uyarlanmış park freni,illa uyarlanmış olması gerekirmi?
Yoksa elektronik park freni kurtarırmı?

10.04,uyarlanmış vites kolu,otomatik vites kurtarırmı?İlla otomatik vites üzerine aparat takılması zorunlumu?

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Coşkunsel, 20.09 için elektronik park freni olan araçlarda nasıl bir uyarlama yapılır bende merak ediyorum bence kurtarması gerekli. Çoğu arabada artık bu şekilde oluyor park freni. Düğmenin neresini uyarlayacaksın anlamıyorum.

10.04 için vites kolu üstüne ufak bir aparat yapılıyor.

Bir sonraki sorunuzda bunları yaptırmadan kullanırsam sıkıntı olur mu diye soracaksınız gibi 😊 Bu tertibatları yaptırmadan da kullanırım zaten düşüncesi oluyor genelde herkeste.

Trafik kontrolünde dikkatli bir polis memuruna denk gelirseniz sıkıntı olur. Ehliyetin engelli ehliyeti olduğunu ve kısıtlama kodlarını kontrol ettiğinde bunların eksikliğini görüp ceza yazabilir.

Yeni tip engelli ehliyetim var.Yeni raporla tekrar yenileyeceğim.
ödemem gereken ücret

Vakıf hizmet bedeli-230 ₺
Değerli kağıt bedeli-990 ₺
Doğrumudur?
Ziraat atm'den yatırabilirmiyim?

10.04 için vites kolu üstüne ufak bir aparat yapılıyor.
20.09 kodu için,elektronik park freni kurtarıyormuş.El freni olan araçlarda işlem yapılıyormuş.
10.04 kodu için otomatik vitesi sol ele yani sol tarafa aparat takarak aldı tertibatçı.Vites üstüne aparat yapılıyormuş neden öyle yapmıyorsunuz dediğimde,vergi dairesinden geçmeyeceğini söyledi.
Onay aldıktan sonra takılan aparatı söküp yerine vites üstü aparat yaparız diyor.Trafik kontrolde problem olursa araçta bu aparat var dersiniz,araçta aparat varmı?var.Ama ben bu şekilde kullanacağım inşaallah

Aracın tüm ödemeleri gerçekleşti. Park sensörü ve üstüne alma masrafı kaldı.Vergi dairesine araç ve proje onayı bekleniyor.

Benim engelim sağ el % 18 ortopedik.MTV'den faydalanmak için bayii'den herhangi bir evrak almam gerekirmi.Vergi dairesine mi başvuru yapacağım.E Devlet üzerinden olurmu?
MTV indirimi için hangi evraklar lazım olur.

Son düzenleme:
@Coşkunsel, Hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsınız inşallah.

Arkadaşım ÖTV indirimli araç aldığında hemen E-devlette MTV borcu görünmüştü. Aracın faturası, ruhsatı ve raporu ile vergi dairesine gitti ve bir dilekçe doldurtmuşlar o şekilde MTV'den muaf olmuştu.

Bütün işlemler bitip aracı teslim aldıktan sonra E-devlete bakın vergi borcu çıkarsa sizde vergi dairesine başvurun.

Şu videodaki gibi bir aparat oluyor ama siz o şekilde de halletmişsiniz zaten.

Son düzenleme:
@BnymnYldz,

Teşekkürler. Vergi dairesi ÖTV muafiyeti raporunun aslını alıyorlarmı,veya bakıp işliyorlarmı MTV için.Çıktısı yeterlimi.
Bende sadece 1 adet var.

Üst Alt