Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%78 raporu olan zihinsel engelli kişi vefat eden babasının maaşını alabilir mi?

karakuş

Yasaklı Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ssklı babası 975.tl maaş alıyordu.baba vefat ettı,agır özürlü zihinsel oglu bunun yetım maasını ala bılırmı,alırsa hepsınımı alır 975 tl,nın.kendısı 2022 maaş almakta 3 aylık 907 tl.bu 2022 maasını iptal ettırırse,babasının yetım maasının hepsını alabılırmı.100/78,rapor oranı,bılgısı olan lütfen paylaşsın.babanın maasının hepsını yetım maası olarak alabılırmı.şimdiden tşk.

Eğer geride başka bir hak sahibi yoksa, çocuk, bağlanacak gelirin %50'sini alır.

Bu, 975 TL'nin yarısı anlamına gelmez. Bu hesaplamanın belli bir formülü var. Bence sigorta müdürlüğüne gidip bu hesabı yaptırsınlar ve yetim aylığı için başvursunlar.
1- 2022 aylığını büyük olasılıkla keserler.
a- Eğer alınacak yetim aylığı 2022 aylığından fazla ise, 2022 aylığının kesilmesi karişısında bir şey yapamazsınız
b- Eğer alınacak yetiğm aylığı 2022 aylığından az ise, o zaman bu karar karşısında sgk'yı dava edersiniz ve Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin emsal kararı uyarınca hem yetim aylığı alırken hem de 2022 aylığı almaya devam edersiniz.

Üst Alt