Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%78 raporum var. Evde bakım parası alabilir miyiz?

ferit karanlık

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ben ve eşim engelliyiz eşim çocuk felçli ben spastik felçliyim eşimin %40 raporu var benim %78 gelirimiz olarak ben emekli oldum 1100 lira maaşımız ancak yazdıklarınızı okudugumda bu maaşı 3 e böldüğüm zaman 1100/3=366.666lira çıkıyor sizin yazdıgınıza göre 380 lira dan az ise oluyormuş fazla ise olmuyormuş bu tabloya göre bizede evde bakım parası verilebilirmi bizde evde bakım parası alabilirmiyiz bu konuda bize yardımcı olursanız sevinecegiz kiradan kurtulmak için kendimize borcla bir ev aldık inanın bunaldık çocugumuzda okuyor masraflar çok agır geliyor elimize inanın ayda kalan para 450 lira bu konuda yol gösterebilirmisiniz şimdiden teşekkürler

Raporunuzda bakım aylığı alabilir veya bakıma muhtaçtır ibarelerinden birisi yazılı ve bakım aylığı için belirlenen tutarın üzerinden bir geliriniz yoksa bakım aylığı alabilirsiniz.

Eşiniz yararlanamaz. Rapor oranı yüzde ellinin altında öncelikle.
Sizin rapor oranınız uygun. Raporunuzda "ağır özürlü" ibaresi varsa, bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunsanız ve gelir kriterleriniz de uygunsa evde bakım aylıgından yararlanırsınız elbette. Fakat bu üç şarttan biri uygun olmazsa aylık baglanmaz söyleyim.
Gelir kriterleri için şurayı dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Gelirlerin toplamı kişi başına bölündüğünde 400 TL'yi geçmiyorsa gelir açısından uygunsunuzdur demektir. Beyan ettiğiniz gibiyse geliriniz bu açıdan uygun görünüyorsunuz, sorun yok.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

Üst Alt