Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%79 rapor ve 2002 sigorta girişi ile emeklilik şartlarım nedir?

Blackby

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

Kafamı karıştıran bir nokta var.İlk işe giriş tarihim 2002 yılı haziran ayı.2007 yılında böbrek nakli oldum.Ancak engelli raporumu maalesef geç çıkarttım.2014 yılında rapor aldım.2017 yılında ise çalıştığım şirket vasıtasıyla vergi indirimine başvurdum.

Vergi indirimi ile emeklilikten yararlanabilir miyim? Yoksa engel durumum ilk işe başlama tarihimden sonra oluştuğu için bu hakkım yok mu?

Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.

Vergi indiriminiz ile gerekli sartlari sagliyorsaniz emeklilige basvurabilirsiniz, prim gununuz ve engel oraniniza gore tespit edebilirsiniz

%79 rapor oranım ve 5.106 günüm var. Eğer tablodan bahsediyorsanız ve veriler güncel ise 17 yıl 8 ay - 3.920 gün doldurmuş oluyorum sanırım.ilk işe giriş 2002 haziran ve 17 yıl 8 ay sonrası ise 2020 yılının şubat ayına geliyor.

Cevap için teşekkürler sayın Akbelv.

Blackby

Merhaba,

Sizinde yazdığınız gibi 06.2002 sigorta girişi 2. derece engelli vergi indirimi ile emeklilik şartları 17 yıl 8 ay 3.920 sgk prim günüdür.Verdiğiniz bilgilere göre 02.2020 tarihinde sigorta yılını ve sgk prim günü doldurmuşsunuz.

Saygılar.

Merhaba.

29 Ocak Cuma günü vergi indiriminden emeklilik için başvurumu yapmıştım.E-devlet'te aylık başlangıcı 01.02.2021 olarak görünüyor.Dün sms geldi belli bir meblağ belirttiğim bankaya yatmış. Bu yatan tutar sadece 21 günlük maaşım mı oluyor yoksa aylık mı ? Bilgisi olan arkadaşlar varsa yorumlayabilir mi ? Ek ödeme bilgisi henüz görünmüyor.

Blackby
ödeme gününüz her ayın 22 si ise evet 21 günlük şubat maaşınız oluyor yatan rakam (ödeme günü misal 25 ise 24 günlük birikmiş maaş oluyor) sonraki ay tam maaş alacaksınız

tam maaşınızı hesaplamak içinde yatan rakam bölü gün,çıkan sonucuda 30 ile çarpın net maaşınız ortaya çıkar.

örnek : ödeme günü 22 ise - yatan tutar bölü 21 çarpı 30 = net maaş

Üst Alt