Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%79 raporla araç alma şansımız var mı?

memocan

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Rapor şöyle zihinsel bölümü 70 puan fiziksel tedavi yani ortopedi 30 puan rapor toplam oranı yüzde 79 ağır engelli ve sürekli bir rapor 2015 te alındı. Ablamın sağ elindeki parmakların bir kısmı yok kötürüm gibi soru şu bununla otvli araç alabilir miyiz?

Maalesef alamazsınız. Ablanızın üzerine araç alabilmeniz için %90 veya üzeri rapor şart. Mesela benim %88 raporum var fakat ÖTV indirimli araç alamıyorum..

Arkadaşlar herkese selamlar benim yüzde 50 raporum var raporda konu ÖTV den faydalana bilirmiyim söyle sadece hareket etirici özel tertibatlı taşıt kullanabilir yazısı var bu konuda bilgisi olan varmı teşekkürler

Raporu 2018 de aldım sürekli ehliyetimde var şu an arabam var kullanıyorum ama eğer ki hakkımız varsa faydalanmak bizimde hakkımız hayırlı bayramlar saygılar

Ali ekiz

Özel tertibatlı araç kullanır yazınız varsa ehliyet değişimi yapacaksınız. İlinizdeki sağlık il müdürlüğünde komisyona girmeniz gerek onun için AİLE HEKİMİNE GİCKSİNİZ AİLE HEKİMİ SİZİ RAHATSIZLIĞINIZ OLAN BÖLÜME SEVK EDECEK AYNI GÜN DEVLET HASTANESİNE GİDİP DANIŞMYA GİDİN VE EHLİYET İÇİN MUAYENE OLACAÜINIZI SÖYLEYİN ÜCRET KARŞILIĞINDA SİZİ O BÖLÜME MUAYENE ETTİRECEKLER. SONRASINDA MUAYENE OLDUĞUUNUZ DOKTORUN SİZİ MUTLAKA KOMİSYONA SEVK ETMESİ GEREK SEVK EDERSE SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE GİDİP KOMİSYONU GÜNÜ İÇİN RANDEVU ALACAKSINIZ. KMİSYON SONUCU GEREKLİ KODLARI ALIRSANIZ SORUNSUZ ALIRSINIZ ARACI

memocan

Şöyle söyleyeyim; eğer ablanızın ehliyeti var ise ve uygun ortopedik engeli var ise yani kendisi araç kullanabiliyorsa rapor oranı önemli değil; uygun rapor ve ehliyet ile ÖTV indirimli araç alıp kullanabilir. Eğer ablanız araç kullanamayacak durumda ise yani siz onun adına araç alıp kullanacaksınız %90 veya üzeri rapor şart. Zihinsel ya da başka bir engeli olması önemli değil kanun bu şekilde.

Furkan_81
İyi ama zihinsel engelli ayrıca ortopedik olarak da engelli

Alamaz ablanızın kendi ehliyeti olmalı ve alsa da rapor 90 altı olduğu için sadece kendi kullanabilir 90 altı birde zihinsel engel olduğu için ehliyet alamaz ablanız.

Peki rapor oranini nasıl yükseltebilriz deprem bolgesindeyiz

memocan

Bunu biz bilemeyiz tekrar heyete girmeniz gerek eğer hastalık ilerlemiş ise olabilir tekrar heyete girerseniz belli olur

@memocan

İlk yazınızda raporun 2015 de alındığını yazmışsınız. Yeni tarihli rapor haricinde mevcut raporlara oran yükseltme olmuyor. Yani yeniden rapor almak için başvurmanız gerekiyor. 2015 den beri o zamana göre rahatsızlıklarında ilerleme varsa belki yeni raporunuz daha yüksek olabilir, isterseniz şansınızı deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Üst Alt