Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%79 raporum ile ne zaman emekli olabilirim?

Nilüfer Çolak

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar engellik raporum yüzde 79 dur.12 yıldır aktif olarak çalışıyorum.buna göre emekli olma şansım varmıdır ? Bilgisi olan varsa yardımcı olurmusunuz

%40_60 arası 18 yıl, %60 sonrasi 18 yil doldurman sartiylA emekli olabilirsin. %60 sonrasi malulende hemen olur diye duydum ama malulen oluncada maas dusuk diyede duydum. Ben %60 tı yilimda dolmustu maluni hic denemedim emekli oldum bes yildir.

Bilemem durumuda dogum borclanmasi yapabilirsin, hastaligin nedir bilmiyorumda uzun sureli rapor alabilir aradaki uc yili doldurabilirsin. Bir arkadasim tam bilmiyorumda senelik rapor alip yenileterek boslugu doldurmustu.

Nilüfer Çolak

Merhaba,öncelikle geçmiş olsun.

Yazdıklarınızdan 4A İşçi statüsünde SGK kurumuna adınıza prim ödemesi yapıldığını anlıyorum.Burada önemli olan bir kaç husus bulunmaktadır.Bu hususlar doğrultusunda emeklilik şartlarınız aslında emeklilik işleminizin hangi şekilde ve koşullarda olacağı belirlemektedir.

1- Konu; SGK işe başlama tarihiniz 01.10.2008 tarihinden önce midir veya bu tarihten sonra mıdır?

2- Konu; Sigorta başlangıç tarihiniz 18 yaşınızdan önce mi tahsis edilmiştir ve SGK sigorta prim ödemelerinizde hiç staj veya çıraklık prim ödemesi mevcut mudur?

Psb40 arkadaşımız bazı bilgiler paylaşmış ne yazık ki yazmış olduğu bilgiler netlik içermemekle birlikte Nilüfer Çolak arkadaşımızın hangi şartlarla hangi emeklilik sistemiyle emeklilik hakkı kazanabileceği konusunda belirsizlik durumu yaratmaktadır.

Yukarıda size iletmiş olduğum sorularına cevapları sayesinde 2 ana başlıkta bulunan erken emeklilik sistemlerinin sizin adınıza netleştirerek SGK resmi sitesinde ve kanundaki şekliyle adı belirtilen, sizin dahil olduğunuz emeklilik sistemi ismini sizinle paylaşacağım.

Bu sayede arzu ettiğiniz bir mecrada okuyup bilgi alabileceğiniz, elinizde net verilerle ve bilgilere sahip olabilecek ve de rahatlıkla ulaşabileceksiniz.

Saygılar.

Son düzenleme:
Üst Alt