Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 ay önce felç oldum. Bugünlerde ürodinami çektirmem şart mı?

bı sakıncası olmaz ama urodınamı testını yaptırmanda fayda var hem mesane kapasıten bellı olur hemde kısa bı kontrolden gecmıs olursun

sakıncası olmaz...yılda 1 kez ürodinami yaptırmanız yeterli olur...yinede kontrolünüze gitmenizi öneririm...

Ürodinami, en büyük kandırmacalardan biri olarak kullanılıyor çoğu zaman! :)

g.s.a18:
1- TAK mı yapıyorsun yoksa sabit sonda mı kullanıyorsun?
2- TAK yapıyorsan: Kaç saatte bir yapıyorsun? TAK yapma ihtiyacı hissedip TAK yaptığında kaç cc idrar çıkıyor? TAK için sıkıştığında biraz geç kalsan hemen sızıntı oluyor mu? O sızıntı olduktan sonra yaptığın TAK'ta kaç cc idrar alıyorsun?
3- Strandar TAK'larında kaç cc idrar çıkıyor?
4- Şu anda yaşam kaliteni düşürecek idrar kaçakları söz konusu mu?

Düzenli olarak Mictonorm vb. mesane iç basıncını azaltacak ilaç kullanıyor musun?

Ayrıca, bugüne dek böbreklerini ultrasonlar kontrol ettirdin mi? Böbreklerinin sağlıksız olduğundan şüpheleniyor musun?

evt tak yağıyorum.
6 saatte bır. bazen tak yapmakta geçıyorum 2 ya da 3 saat felan geçiyoo ama sızıntı olmuyor.
taktan önce kendım çıkartıyorum 200 cc kadar daha sonra tak yapınca bı o kadar daha çıkıyor. toplam kapasite 400 cc dendı. fakat ben çok sıvı alınca o kapasıteyıı çok aşıyorum. ama herhangı bır sızıntı olmuyor

üropan kullanıyorum.

Yani hiç bir sorunun yok :) O zaman neden ürodinami çektiresin?!

Not: 400 cc kapasite olduğunu kim söyledi sana?

ankarada ürodınamı yapıldı ve doktorum söyledı.3 ay sonrada kontrol demıştı.demekkı gerke yok

Üst Alt