Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 ay önce kaza sonucu seviyesinden felç oldum. Bugünlerde ayak parmaklarımı oynat..?

g.s.a18

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
8 ay önce trafık kazası geirdim. t6'dan t10'a kadar omurilite zedelenme oldugu söylenmışti.
amelıyat oldum platın var. ilk 4 ay hiç tedavı görmedım, hep yattım, evdeydım. doktorum fizik tedavının yararsız olcgını söyledı. daha sonra kendım arastrdım ve ankara fzk tedvı hastanesınde 3 ay kaldım. hıç oturamıyrdum ve yatak yaram vardı. ondanda amrlıyat oldum. tansıyon problemı vardı. önce onu aştık oturma dengemı fln gelıştırdım. uzun yürüme çihazıyla paralelde yürümeye başladım.
kasılmam orta sevıyede ve bana adım atmamda çok yrdımcı oluyrdu. yenı taburcu oldum. evde de aynen butun egzersızlerıme devam edıyorum. wolkrla yürümeye basladım
ve 4 gündür ayak parmaklarımı kendı istegmle çok az da olsa oynatıyorum.
bacaklarımıda içten oynatıyorum.çok dıkkatlı bakınca bellı oluyor.
az bı oynama ama iiyimi çok merak edıyorum.?

doktor yada bu konunun uzmanı değilim ama bende omurilik zedelenmesi yaşamış biri olarak ayak ve bacaklarındaki azda olsa hareket iyiye işaret ama yinede uzman olan biri görmeli tabiki..

merak ettıgım en büyük seyy omurilik zdelenmesı olupta hiç mi yürüyen yok bu konu benı çok üzüyoo.??

benim bildiğim eskisi gibi olan yok...yani geriye dönüşlerle bastonla ayağa kalkıp zorluklada olsa adım atan gördüm ama bu sanırım zedelenmeye bağlı bi şey yada zedelenen sinirlerin kendini tamir etmesine bağlı...seni üzmek değil amacım ama inan bu gerçek kabullenilmesi zor ve ağır ama güçlü ol..yürüyemesekte yapacağımız o kadar çok şey varki...

Tedavin için endeğerli 4 ay heba olmuş, yazık.
Bundan sonra aksatmadan tedaviye devam inşallah başaracaksın.

en önmelı 4ay gıttı sımdı aksatmadan çalışıyorum ama ne kadar başarılı olurum bilemiyorum.umudum ınancım hep var.allah hepimizin yardımcısı olsun

geçmiş olsun g.s.a18
8 ay hatta 4 ay diyebilirim gibi kısa zaman zarfında bunlar çok güzel gelişmeler fizik tedavi gayretlerin sana hareket olarak dönmeye başlamış
bu arada aynı hizadan oluşan omurilik yaralanmalarının sonucu da hep olacak diye bi kaide yok herkesin çok farklı gelişebiliyor
geri kazanımlarda ilk 2 sene çok önemli bu zaman sana çok güzel süprizler verebilir.
fizik tedavinin yanısıra üroloji doktorunun da gözetimin de ol derim idrar enfeksiyonu olmaman için veya düzenli idrar boşaltımı için acil şifalar....

Ayak parmaklarını oynatıyor olman çok güzel bir gelişme. Ve benze çok daha iyi olacağının işareti.
Yapabildiğin tüm hareketleri kendi başına yapmaya, fizik tedavi hareketlerini yapmaya ve motive şekilde çaışmaya devam...

Üst Alt