Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 aylık oğlumda alt ast ve ck yüksekliği. Kas biyopsisi hakkında acil bilgi..?

minimini

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikler herkese acil şifalar dilerim.

benim şuan 8 aylık olan oğlumu çok alakasız bir durumdan 3 aylık iken hastaneye götürdüğümüzde alt (195) ast (305) cyüksekliği farkına vardık ve gerekli tetkikler sonucunda ilk ck (11890) ikinci ck (13890) üçüncü ck (10780) düzeylerinde ve alt ast som tahlile göre düşük. şimdi bize mlpa yöntemi ile 1. ve 2. basamak ekzon 79 çalışması yapıldı ve herhangi bir kas hastalığına rastlanmadı. fakat çapadaki doktorumuz bu sonuca güvenmeyerek tekrarlama gereği duydu. bu sürede pediatrik testleri yapıldı ve onlarda temiz çıktı.

şimdi pediatri, nöroloji ve genetik doktorlarının ortak kararı şu yönde yenilenen MLPA yöntemli ekzon 79 testinin sonucuna göre kas biyopsisi yapılması yönünde. ayrıcada DNA tüm gen dizi analizi yapılacak.

doktorların şaşırdığı diğer bir durum ise biz türkiyede bu kadar küçük yaşta bu hastalık şüphesi ve bu değerleri taşıyan bir durumla karşılaşmadık demleri bu hangi hastaneye gittiysem bütün doktorlardan bunu duydum.

benim sizlerden öğrenmek istediğim şu;

aranızda kas biyopsisi yaptıran muhakkak vardır. bu biyopsi nasıl yapılır uyutulurmu yoksa bölgesel uyuşturmamı yaparlar vucudun hangi bölgesinden örnek alınır biz İST ÜNİ ÇAPA TIP FAK yaptıracağız.butarz bir hastanede yaptıran varmı? biyopsiden sonra işlem yapılan bölgede yara oluyormu ağrı oluyormu ne gibi sıkıntılar ile karşılaşılıyor bunları öğrenmenin peşindeyim çünkü bebeğim çok ufak daha ona göre ortamını hijyenik açıdan hazırlamak durumundayım.

lütfen bilgilerinizi paylaşın benimle az bir zamanımız kaldı çünkü.

ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.

minimini Öncelikle geçmiş olsun. Kas biyopsisi laboratuarda test edilmesi için küçük bir doku örneği alınan bir işlemdir. Biyopsi genelde üst bacak bölümünden diz kapağının üst sırasından ya da arka baldırından alınan küçük bir kas dokusu ile yapılır. Biyopsi alınacak bölüm lokal anastezi ile uyuşturulur küçük bir kesi yapılarak bölgeden küçük bir kas örneği alınır, bölge bir kaç dikiş ile kapatılır tüm bu işlemler 15 ile 30 dakika içinde tamamlanır. Biyopsi işleminden sonra doktorunuz size gerekli görürse ilaç verir, bölgeyi günde 2 kez pansuman edersiniz, bölgeyi sudan korumanız gerekir 10 -15 gün içinde de dikişleri alınır. Biyopsi yapıldıktan sonraki bir kaç gün ağrısı olabilir ağrı kesici vs doktor vermişse kullanırsınız. Hijyen konusunda herhangi bir sorun olmaz, geçmiş olsun Allah şifa versin.

kas biyopsi yapılmadan önce kan tahlilleri-emg ölçümleri ve genel gözlemler kontrol ediliyor-çocuğunuz emekleme yürüme durumu göz önünde bulundurmakta bunlardan bazıları.biyopsi gereği duyuldumu yapıldımı ? emg yapıldımı ?
biyopsi küçük çocuklarda daha farklı olabilir düşüncesindeyim.Benim için biyopsi sol koldan yapıldı tabi yaşım 16-17 civarındaydı

cagliemre çocuğumuzun her şeyi şuan normal gelişiminde ve hareketlerinde anaormal bir durum yok tabiki doktorlar gerekli gözlem ve muayenelerinin yaptılar. alt ast ck ve metobolik araştırma için gerekli kan testleri yapıldı. saçından ayak tırnağına ultrasona girdi karaciğer tahrişi varmı kontrol edildi eko testi yapıldı suana karda herşey normal.

şuanda MLPA yöntemli DMD/BMD Delasyon analizi yapıldı (1. ve 2. basamak ekzon 79 çalışması) ilk sonuçlarımı temiz çıktı çapadaki doktorumuz tekararlıyor eli kulağında çıktı çıkacak beklemekteyiz sonuçları.

Kas biyopsisine gerek kalmadı :(

çapadaki sonuçlarımız maalesef 48 ve 50 ekzonlarda delesyona rastlanılmış şekilde çıktı.

Bu şekilde sonuçla karşılaşan var mı aramızda acaba

sormak istediğim çok şey var.çünkü bebeğim çok küçük daha. 9 aylık.

allah yardımcınız olsun buyurun ne öğrenmek istiyorsunuz

minimini

Benimde çocuğum var 9 aylık ck yuksek karaciger enzimleri yuksek çıktı genetik doktoru tahlil aldı gergin bekliyorum kas hastalığı mi sizinki bende ne yapacağımı bilmiyorum :(

Ersinkul12 öncelikle sakin ve sabırlı olun. hangi ildesiniz bilmiyorum ama sakın eşinizde sizde stres yapmayın çocuğunuz bunu çok çabuk hissediyor. ve anne gergin olduğunda çocuğunuzda çok gergin oluyor.

maalesef bizim DMD tanımız kesinleşti benimde oğlum şuan 9 aylık ve şuan için yapılavilecek bişi yok gibi 19 ocakta çapa tıp fakültesinde nöromüsküler bölümü prof. dr .feza hnm kontrol edecek ondan sonrası içinde yönlendirmesine göre devam edecek.

bu süreçte izlemeniz gereken yollar olacak ister buradan irtibata geç ister ersin8629@gmail.com ersinulus@basak-gida.com istersende 0535 866 90 31 irtibata geçebilirsin.

Üst Alt