Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 aylık senet ile hizmet alım sözleşmesini önceden iptal ettirebilir miyim?

ssometimes

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaslar. Engelli raporu almadan önce bir güzellik merkezine 8 aylık lazer epilasyon senet sözleşmesi yaptım. 3 seansa girdim daha önceden de lazer oldugum için tüylerim bitti diyebilirim. bipolar ve uyku apnesi hastasıyım. güzellik merkezi ile görüştüm, net bişey söylemediler, tekrar gidecegim, ben senedi iptal etmek istiyorum. yasal haklarım nelerdir, engelli raporum %61. sizce iptal ederler mi? Teşekkürler

Durumun engelinizle alakasını anlamadım.

ben de bilmiyorum engel durumu (ruhsal oldugu için) böyle bir senedi iptal ettirmem mümkün olabilir mi? bipolardan dolayı gereksiz para harcamam oluyor. benim durumum için yasalar ne diyor onu bilmiyorum. ben konuyu bununla alakalı bir yerde soru olarak diğer bölümüne yazdım yeni başlık açmışlar. bana vasi ataması gerekli olabileceginden bu tip bir senedi tek başıma imzalamam da mümkün olmayabilir. maddi olarak sıkıntı yaşıyorum bu senet yüzünden ve sormak istedim, terslemenize gerek yoktu hiç....

Sanırım artık "engelli" statüsünde olduğunuzdan "hukuki anlamda engellilere özel bir uygulama var mı" şeklinde bir sual bu. Şayet öyleyse söyleyeyim, engelli oluşunuzla bu meselenin ilgisi yok. Borçlar Hukuku ve İcra Hukukunu ilgilendiren meselenizde şayet senetle takside bağladığınız hizmetin bir kısmını almaktan vazgeçtiyseniz önce şifaen halletmeye çalışın. Yok olmuyorsa noter kanalıyla imzaladığınız senetlerin hizmetini almadığınız bölümleri için iptal talebinde bulunun. Yine de olmazsa Tüketici Hakem Heyetine başvurun...

hazansairi

anlıorum çok çok teşekkürler, ben soruyu başka bir uygun bir yerde sordum fakat yöneticiler ayrı başlık açmış, çok teşekkürler, selamlar...

ssometimes
Bakın siz de demişsiniz başka başlıkta uygun bir şekilde gerekçeleri ile açıklamıştım ama yeni başlık açmışlar diye.
Siz aslında demek istiyorsunuz ki; ''ben vasi ataması gerekebilecek düzeyde ruhsal rahatsızlığa sahibim, bundan dolayı tek başıma imzaladığım senetlerin geçersiz sayılma ihtimali var mıdır?''
Sizi çok da güzel anladım, çünkü cevap mesajınızda çok güzel ifade etmişsiniz kendinizi.
Peki bunu ilk mesajınızdan anlamak mümkün mü, hayır değil mi ?
İşte ben de ilgisini anlamadığımı belirttim, açıklama bekledim. Bunu tersleme olarak algılamanıza üzüldüm doğrusu. Kesinlikle öyle bir niyetim olmadığını bilmenizi istiyorum.
İyi geceler.

Üst Alt