Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 aylık vergi indirimini alabilir miyim?

mkabakci1

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Örneğin ben bu gün vergi indirim belgesini aldım. Ama çalıştığım yere gönderilen yazıda 24.05.2012 den itibaren sakatlık indiriminden faydalandırılmasını... diye yazıyor. Bu gün 25.01.2013 bu tarihler arasındaki 8 aylık vergiyi geri almak için ne yapmalıyım? veya yapmalıyız?

Evet, defterdarlığın belirttiği tarih itibarı ile vergi indiriminden yararlanma hakkınız var. Muhasebeci bir ek yazı ile halediyor bu konuyu. Ama detaylara dair bir fikrim yok.

Sadece bir ek yazıyla halledilebilse keşke.
O 8 aya ait geriye dönük fark bordrolarının hazırlanması gerekiyor.
Külfetli bir iş olduğundan da işverenler genelde sıcak bakmıyorlar.

Muhasebeci arkadaş ile görüştüm. Bordro hazırlayacağını söyledi. Bu bordrolarla nereye gitmek gerekiyor acaba? Bir de sorum var. 31.01.13 tarihinde emekliliğe müracaat ettim. İnternetten de takip ediyorum en son SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MİTHATPAŞA GENEL EVRAK SERVİSİNE yazıyor. burası bildiğimiz Ankara Mithatpaşa mı? bundan sonra ne kadar sürer ki. Enteresan bir şekilde acele içindeyim

EHGM SİGORTALI EMEKLİLİK D.B.EVRAK TASNİF SERVİSİNE

şimdi bu yazıyor ne demek?

Evrağın işlemde olduğuna dair bir bilgi. Bunun dışında bir anlam çıkmıyor maalesef

Vergi indirimi sonrası ödenen vergi iadesi

1995 senesinde engelli olarak çalışmaya başladım. 18 yıl ve 5200 küsür günle tesadüfen emekli olabileceğimi öğrendim. Hastane muyene derken vergi indirimine hak kazandım. Fakat emekliliğim dolduğu için vergi indiriminden yararlanmadım. Sorum şu. Vergi indirimine hak kazandığımı düşünürsek, geçmişe dönük ödenen fazla vergileri emekli olduğum kuruma veya tarafıma iadesini talep edebiliyor muyuz? Çok ihtimal vermiyorum ama bilgisi olan varsa ve bilgilendirirse mutlu olurum. Saygılar ve sevgiler

Vergi indirimi için vergi dairesine olan başvurunuzun tarihinden emekli edilmeden önceki son aldığınız maaşınıza kadar olan süre için bu farkları talep edebilirsiniz. Vermezlerse de yargı sizi haklı çıkartacaktır ancak 50 tl ortalama bir fark için 5-6 ay da süre olsa 300 tl için dilekçe vermeye değer ancak yargı yolu zahmetli olur düşüncesindeyim.

Üst Alt