Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%8 rapor oranım var, debriyaja basamıyorum. ÖTV'siz araba alabilir miyim?

SERKANKEREM

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba,

benim sol ayağmla ilgili kıkırdak kaybı ve ocd var..sol ayağımla uzun yürüyüşler yapamıyorum debriyaj basmakta zorlanıyorum..yüzde sekiz oranım var ortapedik bununla ötv indirimi alabirmiyim..tanıda şöyle yazıyor sol ayak bileğinde osteoartrit antaljik yürüyüş bozukluğu çoklu protrüzyon cevap verriseişz sevinirim nasıl bir yol izlemeliyim..

SERKANKEREM
Tamamen vergi dairesinin tutumuna bağlı. Çok düşük oranlarda zorluk çıkarabiliyorlar.
Raporunuz ile özelge talep etmenizi öneririm.

ötv indirimi

arkadaşlar merhaba,

benim sol ayağmla ilgili kıkırdak kaybı ve ocd var..sol ayağımla uzun yürüyüşler yapamıyorum debriyaj basmakta zorlanıyorum..yüzde sekiz oranım var ortapedik bununla ötv indirimi alabirmiyim..tanıda şöyle yazıyor sol ayak bileğinde osteoartrit antaljik yürüyüş bozukluğu çoklu protrüzyon cevap verriseişz sevinirim nasıl bir yol izlemeliyim

SERKANKEREM Bunun burada kesin olarak verilecek cevabı yok.
Bunun için hem ÖTV amacıyla Alınmış uygun ibareli sağlık kurulu raporunuz, hem de otomatik vites kodlu ehliyetiniz birlikte olması gerekiyor.
Her ne kadar oran sınırı yoksa da çok düşük oranlarda olumsuz cevap alınabiliyor.
Hastane ÖTV raporu verir, il sağlık müdürlüğü komisyonu otomatik vites kodu vermez, ya da otomatik vites kodlu ehliyet alırsınız, bu sefer hastane sağlık kurulu ÖTV için uygun rapor vermez... Bu oranla ve şikayetle buradan kesin bir cevap almanız mümkün değil.
7 ay önce de sormuşsunuz aynı şekilde yazmışım.

Teşekkürler vergi dairesine gittim önce ehliyeti değiştirp il sağlık kuruluna girmeniz gerek dedi olumlu olumsuz bir şey söylemedi..ne yapacağımı bilemedim..

SERKANKEREM
Sağlık raporun ile ilgili birşey dediler mi bu rapor olur sadece ehliyetini değiştir mi dediler

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ehliyetini değiştir gel dediler

arkadaşlar 27 ocakta il sağlık komisyomunda heyete gireceğim sevk eden ortapedist sol talus kırığı kapalı yazdı sevk etti elimde rapordada nötral pozisyonda ankiloze ayak bileği yazıyor ne olur acaba bilgi rica ediyorum..

arkadaşlar merhaba,

ehlyetimimi değiştirdi.

yazan kodlar 10.02 78 47 102 ne anlama gelior sadece otmatik vites var ötv indirmli olur mu
,

SERKANKEREM

Merhaba bu kodlara göre artık engelli ehliyeti sahibisin
saglık raporunda uygunsa eger ötv indirimli araç alabilirsin
hayırlı olsun

Kardeşim teşekkürler birde benim raporumda sol ayak talus kırığı nötral pozisyonda ankiloze tablo yazıyorayak bliğimi oynatamıyorum

Ehliyetiniz ötvsiz araç almak için yeterli şimdi sıra engelli raporunuza gelmiş. Ortopedik sorununuz olduğu için oran önemli değil ancak raporunuzun en alt kısımlarında Açıklama yazan kısımda ''Sadece Hareket Ettirici Aksamda Özel Tertibatlı Taşıt Kullanması Gerekir'' yazısı yazması gerek. Tam olarak bu yazı yazacak. Raporunuzda bu yazı da yazıyorsa araç alabilirsiniz. Eğer yazmıyor ise tekrar rapor alıp açıklama kısmına bu yazıyı ekletebilirseniz ehliyetiniz ve yeni raporunuz ile birlikte ötvsiz araç alabilirsiniz. hayırlı olsun..

SERKANKEREM

Merhaba hayırlısı olsun. Benim B sınıfı ehliyetim var, %5 ortopedi %50 kalp engelliyim.
Engelli ehliyetine çevirmek için nerelere gittiniz güncel ödeme tutarları nelerdir paylaşabilir misiniz ?

SERKANKEREM
Geçmiş olsun
1 önceki mesajda yıldızozkan gayet güzel açıklamıs.
Engelli raporunu kaç yılında almıştın ? Üzerinde 'Sadece Hareket Ettirici Aksamda Özel Tertibatlı Taşıt Kullanması Gerekir' yazılımı ?
İstersen evraklarını araba alacagın bayiye göster onlarda kontrol ettirsinler.
Tekrar hayırlı olsun

Sardonyx35
ehliyet yenilemek için önce aile saglık merkezine gidiyorsunuz.Gerek görürse seni daha büyük hastaneye sevk edecekler.
Orada engelli raporunda girdigin gibi doktorlara muayene olacaksın.(hangi doktora muayene olacagını aile hekimi belirleyecek)
Onların verecegi rapor il saglık müdürlüğüne gidecek.İl saglık müdürlüğü sana randevu verecegi gün komisyon toplanarak senin ehliyet alıp alamama kararını verecek ve varsa ehliyetin üzerindeki kodları belirleyecek.
İl saglık komisyonundan alacagın rapor ile ehliyet yenilemeye nüfüs müdürlüğüne başvurabilirsin.
Nufus müdürlüğünden ehliyet için randevu alacaksın .Hatırladıgım kadarıyla 200 tl ücret ödeyeceksin (emin değilim)

Çok karışık gözüküyor ama değil .

hayırlı olsun

ötv indirimi

Selamlar,

ben önce raporumu aldım burda terbibatlı araç otomotik vites vs. yazmıyor sadece engel oranı ve açıklamsı var.ehliyetimi değiştirdim 1002 102 47 78 kodları var sol ayakile problemim var manuel araç kullanamzsın dendi nasıl bir yol izlemeliyim,araç alabilirmiyim..

selam arkadaşlar özür hesaplaması için yardım rica ederim..

raporda sol talus kırığı kistik yapılar nötral pozisyonda ankiloze tablo3.25- 3.29 yazıyor ayak bileğimde sıkıntı var özür oranını 13 vermişler hesplama yapabilen bir arkadaştan yardım rica ediyorum.daha fazlaymış gibi geliyor yanılışlıkmı var acaba?

Yardım..

raporda sol talus kırığı kistik yapılar nötral pozisyonda ankiloze tablo3.25- 3.29 yazıyor ayak bileğimde sıkıntı var özür oranını 13 vermişler hesplama yapabilen bir arkadaştan yardım rica ediyorum.daha fazlaymış gibi geliyor yanılışlıkmı var acaba?

SERKANKEREM

dostum bana da sol ayaktan yüzde 11 rapor verildi tam ehliyetimi değişecektim aklıma bi kurt düştü vergi dairesine gittim bu raporla alamazsın dediler ehliyetimi değiştirmedim.

Merhaba arkadaşlar,

canımı sıkan bir konu hakkında size de danışmak istedim. Benim her iki kalçada avesküler nekroz ve belde skolyoz var oranım %45

Ben ocak ayında ÖTV Muafiyeti için heyete girdim ve bana SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI GEREKİR ibareli rapor verildi. İl sağlık müdürlüğü de 10,02 / 43,02 / 47 / 78 / 102 kodlarını verdi bayilere sordurdum ÖTV muafiyeti uygundur dediler. ama vergi dairesi hastaneye görüş soruyor hastane beni tekrar muayeneye çağırıyor muayene oluyorum ve doktor görüşünü yazıyor ama vergi dairesi açıklamayı yeterli bulmadık diyerek talebimi reddediyor. Bu durumda ne yapabiliriz.

Merhaba değerli arkadaşlar. Ben de %8 oran ile ötv muafiyetli araç aldım. Raporumda özel donanımlı araç kullanır yazıyor. Oranın önemi yok. Diğer taraftan her ne kadar özel donanım ibaresi yazmasa da raporunuzda otomatik vites belirtilmiş. Bu durumda eşitlik ilkesi gereği siz de ötv muafiyetinden faydalanırsınız. Gelir idaresi başkanlığının bunla ilgili bir sirküleri vardı. Ayrıca vergi dairesi sizin rapor oranını veya özel donanımlı araç kullanıp kullanamayacağınızı sorgulayamaz. Görev tanımı içinde değildir. Şayet ötv muafiyetine engel bir hastalık veya engellilik türü varsa ona uygunluğu kontrol edebilir ancak.

arkadaşlar merhaba benim sol ayağımda başparmak ve yanındaki parmak amputasyonu var. ama ne engel raporum var ne bir başvurum bu durumda ötv muafiyetli araç alabilirmiyim? alabilirsem eğer izlemem gereken yol nedir?

Vuralc

kardeşim engelin ortopedik bu nedenle ötv muafiyetinin önü açılır ancak yeterli değil.

öncelikle heyete "ötv muaviyetli araç alımı" için girmen gerekiyor. Heyet raporunun açıklama kısmına "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazmaları gerekiyor. Bu açıklama önemli.

Daha sonrasında ;
aile hekimi
uzman hekim
il sağlık müdürlüğü komisyonu

sıralamasını takip ederek ehliyetinize engelinize uygun kısıtlama kodlarını yazdırmanız gerekiyor.

Sizin engeliniz sol ayağınızda olduğu için manuel vitesli araç kullanmamanız gerekiyor bu nedenle kısıtlama kodları içerisinde 78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir kodunun olması gerekiyor.

Bunları yapabilirsen ötv muafiyetli araç almak için en zor kısma geçiyorsun oda güzel ülkemizin güzel bayilerine gidip araç kuyruğunda aylarca bekleme kısmı.

Kolay gelsin.

ahmedduman60

Tam tersini işlemleri yapmalı ilk önce kısıtlama kodlarını alıp sonra heyete girmeli neden mi ben mart ayında girdim heyete ortopedi doktoru direk komisyon raporun var mı diye sordu evet dedim raporu istedi dedim evrakların için de mevcut raporu inceledi ve o yazıyı yazdı komisyon raporu olmasaydı yazmayacaktı

SERKANKEREM
aslında kendi sorunuzun içinde cevabınızı veriyorsunuz :)

"raporumu aldım burda terbibatlı araç otomotik vites vs. yazmıyor" diyorsun. demek ki yazması gerekiyor

o yüzden şimdi tekrar hastaneye gitmeniz gerekiyor. bu sefer heyete girerken sizi kayıt yapan memura diyeceksiniz ki ben "ötv muafiyetli araç alacağım" o yüzden rapor almaya geldim. Ondan sonrasını heyet halleder. raporunuzun açıklama kısmına "''Sadece Hareket Ettirici Aksamda Özel Tertibatlı Taşıt Kullanması Gerekir'' açıklamasını yazıp verirler.

Mümin Çelik
değişiyor demek ki şehirden şehire ama mantıklı olanı önce heyete girmesidir. Çünkü İl Sağlık Müdürlüğünde ki komisyon tıbbı bir inceleme yapmıyor ki 1 dakika anca sürüyor. Engeliniz nerde sol ayak tamam çıkabilirsin oluyor. Orada işte heyetin verdiği rapora bakılıyordur çünkü heyet tıbbi muayene ediyor. O raporda yer alan bilgilere göre kişinin engeli hakkında bilgi ediniyor İl Sağlık Müdürlüğünde ki komisyon diye düşünüyorum.

hocam çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz cevap için. Kesin olur veya kesin olmaz diyemiyoruz oladabilir olmayada bilir diyoruz anladığım kadarıyla. Denemeden bilemeyiz. Teşekkürler tekrardan cevap için.

Vuralc
malesef kesinlik yok. Bazen çok kolay oluyor bu işler

bazen atomu parçalamak için üstün başarı sergileyen hekimlerimiz oluyor ve 20 yıldır ehliyeti ile araç kullanan kişiye bir anda artık sen sürücü olamazsın diyebiliyorlar :)

Üst Alt