Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 saatlik bakım veren anneanneye bakım maaş nasıl bağlanır?

Yasemin2742

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 9 yaşında otizmli oğlum var. Anne baba çalıştığımız için yürüme mesafesindeki annem oğluma bakıyor. Her gün sabah 7 akşam 6 arası. Özel eğitim é götürüyor banyosuna kadar yaptırıyor yemeğini yediriyor özel herşeyini yapıyor. Bazı günler annemde kalıyor hatta. Biz çalıştığımız için maaş çıkmazmış gelir aştığı için. Acaba annem bakım aylığı için başvurdu bağlanır mı babamın emekli aylığı var 3 kişiler evdé. Gelir hesaplanırken annemlerin mi geliri yoksa bizin mi gelir hesaplanır.

Eğer annemlerin gelirine bakılırsa geçmiyor bağlanır. Bizimki ne bakılırsa gelir kriterini geçtiği için bağlanmaz. Bilgisi olan varmı acaba

Yasemin hanım hanede kişi başına düşen gelir1700tl yi gecmicek annenizin ikametini sizin bulundugunuz adrese alın o şekilde hesaplayın o şekilde de 1700 TL yi geçerseniz faydalanamazsiniz

Araştırdığım kadarıyla 8 saat bakımını karşılıyorsada bağlanıyor maaş. Ama gelir testi kime yapılıyor onu anlamadım. Cimer é yazdım ordan da cevap gelmedi bekliyorum. Sosyal yardımlaşmadakiler hiç dinlemiyor bilgi vermiyor zaten.

Annem yanlış beyanda bulunmak istemiyor bende açıkçası. Sonra bana yanlış beyanda bulunmuşsun ver ödediğimiz maaşı derler. Cimer é ayrıca herkes yazsın engelli vatandaşların gelir testine bakılmaksızın bu maaş hakkı. İnşallah düzenleme yapılır. Herkes alır@Breh81

Yasemin2742 ; sizin dediğiniz gibi değil, 8 saat bakan herkese maaş bağlanmıyor. Engelli oğlunuzun ikameti sizin oturduğunuz evdedir yani sizin eve giren toplam maaş miktarına göre bakım maaşı bağlanır.

Yasemin2742
9 yaşındakı cocgunzu başka hanede gösteremzsınızki inandırıcı olmaz kaldıkı mesafe kısa yürüme mesafesınde . o yüzden başka hanede gösterme işini unutun.eşiniz ve sizde çalısıonuz alacagınız 2 maaşın toplamı ilede sınırı kolay geçersınzı kı öyle oldugnu yazmıssınız.bu durumda ebm baglanmaz

Üst Alt