Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 yaşında %92 özürlü kızıma neden ağır özürlü demiyorlar?

suskun_gitar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba.

benim asia ilayda dikbaş adıında 7 yaşında bir kızım var 6 yıldır tedavi görüyor ve durumu gittikçe kötüleşiyor. şimdi 2 böbreğide iflas etmiş evde annesi günde 4 kez diyaliz uyguluyor ayrıca ciğerinde salılana bir asit ver koruyucu ilaç alıyor günde 8 çeşit ilaç alıyor ve bi kaç tanesi 3 defa veriliyor kemiklerinde erime var 2 yaşındaki çocuk kemiği gibi. guartır,sistinozis hastalıkları var. ve bakıma çok muhtaç bir kişi raporları var hepsi mevcut.
maddi durumumuz çok kötü olduğundan kredi kart borçlarım var ben özel şirkette çalışıyorum ama borçlarımı kapatamıyorum kızın çok masrafı var ileç haricinde her ay gaziantep tıp fakültesine götürüyoruz ş.urfada nefroloji bölümü olmadığı için.bakıcı maaşı için şanlıurfa araştırma araştırma hastanesine başvuruda bulunduk.
sağlık kurulunda nefroloji bölüm uzmanı olmadığından bizi şanlıurfa çocuk hastanesine sevkettiler nefroloji böl.uzmanı muane etti raoprları kontrol etti ve raporu yazdı rapor olumu olur dedi içiniz rahat olsun çünkü bir çok hastalığı var dedi yazdığı raporu bize verdi şanlıurfa araştırma hastanesi sağlık kuruluna verdik içeri götürdük hastayı hastaya bakmadan bizi dışarı çıkardılar ve bir hafta sonra gelin sonucu allın dediler sonucu almaya gittik yüzde 90 vermişlerdi ve nefroloji uzmanın yazdığı en önemli hastalığını sistinozis i raporda yazmamışlarıdı guartır hastalığı vardı onu da yazmamışları rapora ayrıca ağır özürlü bölümünde hayır yazmışlardı.

sosyal yardımlaşmaya sorduk böyle bakıcı maaşına bağlanmaz dediler. ağır özürlü böümüne evet yazmaları lazım dedile. tekrardan ilçeden şanlıura araştırma hastanesine gittik başhekim yardımcısına konuyu ilettik. tekrardan değerlenirme yapmaları için tlf açtı. gittik sağlık kuruluna değerlendirmeye aldılar .yine hastaya bakmadılar karnında ameliyet olmuş diyaliz için hortum var karnında birde fiziksel olarak kontrol edin dedik çıkın dışarı dediler bi size sonucu bildiririz.
yine bir hafta sonra gelin alın sonucu dedile r.

bir hafta sonra gittik aldık sonucu. yüzde doksandan yüzde 92 ye çımıştı oran 2 tane yazılmayan hastalığıda yazmışlardı ama ağır özürlü bölümüne yine hayır demişlerdi. ve nasıl olur dedik 2 önemli hastalığı eklenince 2 puanmı fark etti dedik. gidin şikayet edin dediler.

ve ben kendimde ankilozan spondilit hastasıyım.bu sağlık kurulunu nereye şikayet edebiliriz başhekime sorduk özermiş onar itiraz dilekçesi verirsi seni başka bi hastaneye sevkderle dedi ordan başvurunu tekrar yapabilirsin ya bu bana keyfi muamele eden ve bana bi açıklamada bulunmayan heyete ne demeli. özürlüyüm çok mağdur durumdayız yardımcı olmanızı istiyoruz.

MADDE 10 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.
(2) Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-2 sayılı listede belirtilen hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.
(3) Milli Savunma Bakanlığına bağlı asker hastanelerince; Türk Silahlı Kuvvetleri personeline verilecek özürlü sağlık kurulu raporlarına itiraz esas ve usulleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilgili mevzuat hükümlerine tabidir. Türk Silahlı Kuvvetleri personeline verilecek özürlü sağlık kurulu raporlarına yapılan itirazlar, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Eğitim Hastanesi ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanelerince kesin olarak karara bağlanır.

Sayın ABALIDAN alıntı

Ne denebilir ki. Nasıl bir mantıkla hareket etmiş heyet, aklım almıyor...

"Özür durumuna göre özür oranı %50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişiler" Ağır Özürlü sayılır.

Eğer durumunuz buna uygunsa, önce il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edin ve başka bir hastaneye sevk isteyin. Orada gereklşi ibareye sahip rapor almaya çalışın.

Üst Alt