Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 yaşındaki kızımın sağ kulağı 46 sol kulağı 50 db yazıyor. Nasıl cihaz almalıyım?

SEMİL

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar sitenizden yardım istiyorum, çok şaşkın durumdayım. 8 yaşındaki kızımda duyma poblemi var. Hastanenin vermiş olduğu raporda sağ 46 sol 50 DB Yazıyor kızım 3. sınıfta okulda duyma sıkıntısı var ve kızıma nasıl bir cihaz alabilirim (MARKA OLARAK) açıkçası gittigim doktor ve internette yapmış olduğum araştırmalar kafamı iyce karıştırdı Doktor"İyi araştır heryeri gez cihazları dene dışarda gürültülü ortamlarda dene hangisinden memnun kalırsanız onu alın" dedi ama bu öyle kolaymı cihazları denemeye veriyorlarmı mesela -al 1 hafta kullan memnun kalırsan gel al, diyorlarmı ki kızım takacak ne derce bize bilgi verecek orasıda muama... Kızımın duyması için en iyisini almak istiyorum öte taraftanda 3.sınıfa giden bir çocuk cihazı ne derece koruyabilecek bilmiyorum cihazlarda dünyanın parası sonuç olarak bizde memuruz buda beni bayağı düşündürüyor mesela simens e gittim 3200 dediler otikon için 2200 dediler phonaks nios (çocular için su geçirmezmiş) 2500 tl (antalya nemli bölge +çocuğun terlemeside önemli) lütfen yarım edin kafam çok karışık.

geçmiş olsun.. kızını orta dereceli işitme kaybı mevcut çoğu sesi duyar ama enelde duyduğunu anlamaz..çocuk yaşında ve ilkokul çağlarında olmasından dolayı iyi eğitim alması şart siz ailesinind ebilinçli yaklaşması çok önemli.birde çok kitap okusun ki kelime hazinesi gelişsin yoksa çoğu işitme engelli sadece en çok kullanılan yada duyduuğu kelimeleri bilir.cihaz konusuna gelince baktığınız markalar hepsi kaliteli ben bunlara videx i ekleyecem sadece ama dr dediği gibi en iyi marka model en iyi verim alınandır. yetkili bir bayiden alın ki ayar ve bilgisayar program yüklemelerinde problem yaşamayın..hastane çevrelerinde bunulanan mecikalcilerden uzak durun..

phonak nios cok yeni cihaz ve su gecirmez,.cocuklar icin çesitli renkleri var.oticin agil mini rite de çok iyi.phonak amra M h20 oda iyi ama pahali.ayrica oticon intiga da iyi.ben diyorum ki alicaksaniz su gecirmez alin çünki o çoçukdur.iki kulağa alirsaniz daha iyi olur.maddi durumunuz iyiyse en iyisini almaniz daha güzel olur

bence 46 50 db ısıtme kaybı hafıf bır kayıp ne kadar uynık bır ebeveynmıssınız kutlarım sızı bu kadar kayıplı cocugu DALGIN KAFASI IYI BASMAYAN SOYLENEN SEYLERI ANLAMAYAN ANSIZ tabır edebılen ebeveynler olabılıyor ne yazıkkı:(sıze bır ısıtme kayıplı olarak tesekkur edıyorum

cocugunuza ısıtme cıhazı alın ama bununla ıs bıtmıyor lutfen azamı ılgınızı onun uzerınde yogunlastırınız sevgıyle yaklasıp duyan arkadasları arasında ozguvenlı olarak yetısmesınbı saglayınız okulda ogreneceklerıne sız hazırlayarak bılgınız dahılınde ogretmeye bakınkı cocugun ılgısı dagılmasın akranlarından bıraz daha ılerı olursa bıldıklerı ozguvende sorun olmaz bence bırde aılede karar alırken bırseyler yaparken onunda fıkrını alın buyuk ınsanlar gıbı muamele edınkı ozguvenı gelıssın
cokta uzulmeyın bu az bır kayıp ne mutlu sıze

sukife dogru soyluyor.bence 2-isitme cihaz alirlarsa cocukda isitme kaypi fark edilmeyecek kadar az olacak ve hic bir sorun olmayacak.sadece ilginizi eksik etmeyin ve psikolojik olarak cocunuzun yaninda olun

Teşekürler chelıx, Gasanov, Shukufe önerileriniz için teşekürler merak ettigim iki sorum daha var;
-Çocuğumun bu duyma kaybı; dahada ilerlermi, yoksa yeridemi kalır, veya iyileşebilirmi.
-Cihaz aldığımız firma bayilerinin bize karşı sorumlulukları ne ?
Her gittigimiz bayide(daha doğrusu önde gelen markalardan) cihazı deneme süresi alabiliyormuyuz
Cihazdan memnun kalmazsak nolacak geri verebiliyormuyuz.

simdiki halde isitme cihazinizin alinacagi yer onemli olmali hepimiz ise yaramayan biriki cihaza bosa para vermisizdir bilgisizlikten
siz siz olun o cihaz satilan yerde odyolog olduguna dikkat edi birde oyle her markaya guvenmeyin koklu olmali satici oyle el degistirip duran firmalardan hayir gelmiyor zira
cunku cihazi almakla is bitmiyor 2 yil garanti suresinde sozunde durarak size hizmet vermesi onemli soz verirlerde firma degisince hepsi yalan oluyor:mad: isitme cihazinida problem oldukca birde ayarlar oturana kadar bu aldiginiz firmalarla is goreceksiniz
cihazi denemek icin aliabiliyorlarmis ama ben hic almadim satici ben olsam eve denemek icin bede zor veririm:) yepyeni cihazi al kullan begenmezsen getir :p

shukufe çok hoş yazmışsın:)ama bende haklıyım 2X2400 TL yanlış anlamayın benim gibi memur biri için küçük bir servet (Allah olmayana yardım etsin)
(bakın tam bu mesajı yazarken telefon geldi "otikon aksa pro pawer 3500 tl imiş ikinci ürün çocuk için P indirimliymiş" 8 kanallıymış o yüzden pahallı) ne diyeyim.
benim merak ettigim ilk satış aşamasında satıcının sorumluluğu ne kadardır.

Peki duyma ile ilgili birinci soruma cevap yazmamışsınız o konudada yorumunuzu alabilirmiyim. saygılarımla

isitme kaybi ilerleyebilirde ayni durabilirde bunu allah bilir doktorlar bile bu konuda birsey diyemez:(
siz bu testleri belki grip nezle durumunda yaptirmis olabilirmisiniz bu cok etkiliyor
ust solunum yolu hastaliklarinda kulaklarimiz iyice tikanir duysak bile duymamiz azalabilir birde kucuklerde bademcik sorununa dikkat etmekte fayda var olabildiginizce usutmesinde kacinsaniz kulaklari bilhassa soguk havalardan korusaniz iyi olur
saticilarinsorumlulugu iyide sizde cihaza dikkat etmelisiniz nemden yagmurdan dusmesinden korumaya calismalisiniz
satici size ayarlari yapacak sorununuz oldugu zaman gidince size yardimci olacak eger garanti suresinde ariza gibi seyler olursa bun unla ilgilenecek
cok pahali cihaz almayin
bundan bi sure once phonak denemeye gitmistim bunlarda neme dayaniklilik oldugunu soylemisti odyocu terledigimizde bile sesi gidip gelebiliyor bu naneler bunu soyliyim
2000 liraya baya iyi sayilacak cihazlari vardi
siz memursunuz sgk vardir buyuklere 550 lira oduyormus ama cocuklara daha cok oduror bildigim ama prosedurleri yerine getireceksiniz
ehhh ne yapalim cok para versekte hic olmazsa derdimize bir nebze faydali olabiliyor cihaz
siz gene sanslisiniz kayip az isitme kaybi cogaldikca cihaz daha pahali oluyor:(fayda daha az olabiliyor:mad: bu demek degilki genede tam duyan gibi olmayacagiz cihaz kullansakta:(

5 ay önce aldığım bernafon neo 112 modelinde al çok güzel cihaz sesleri net duyabiliyosn

Bende küçük yaşta başladım işitme cihazı takmaya.. 2 yaşımdan beri :)
Tabii o zmanlare böyle dijitalmiş duyduğunu anlıyormuşşsun pek yoktu sesi duy yeter idi.
Çok terledim koşup top oynarken ailem de sağolsun baya yük olmama rağmen ilgisini hep canlı tuttu bana...
Şimdi senin için en iyisi; mümkünse çocuklar için geliştirilmiş ve pediatrik olan modeller. Ki çoğu suya karşı çok dayanıklı.
Öne çıkan 2 marka ise (diğer markalar kızmasın) phonak ve oticon.
Çocuğunun küçük yaşta olduğunu varsayarsak önce alacağın yerde bir odyometri testi yaptır. Firmadan işitme cihazı ayarları yaptırıp dene.
Çocuğun arkası sana dönükken elini ağzınla kapatarak bir cümle söyle ama çocuğun tahmin edemeyeceği birşey olsun... Mesela seni seviyorum değil de ;
Dışarıdaki insanlar çok koşuyor gibi daha önce pek duymadığı birşey olsun. Sonra tekrar etmesini isteyin ne kadar anladığını oradan anlayabilisiniz bir nebze .
Sonra aynı şeyi kalabalık ve gürültülü ortamda deneyin. Anlama yüzdesini böyle cümlelerle ölçebilirsiniz. Ama 2 cihaz kullanmanız şart. Bern çok sıkıntısını
çektimtek cihazın.İki cihaz taktığım zaman duymam daha fazla olduğu için arkadaşlarıma katılmam bile farklı oluyordu ki hala öyle. Cihazlarımdan biri
arızalandığında biraz içime kapanıyorum ...
Para konusuna gelince SGK her cihaz için 550 tl ödüyor.İki cihaz 1100 tl eder.Alacağınız cihazlar 4000 tl olsa burdan da 500 tl indirim alsanız geriye
2400 kalıyor. Ki iki cihaz alınca pazarlık etmeyi unutmayın :))
İmkanınız var ise birşekilde halletmeye çalışın. Gerçekten zor bir durum biliyorum.
Bir de işitme cihazları için nem alma kapsülleri mi ne var onlarında mutlaka faydası olur. Pahalı da değiller zaten ....
Mutlaka 2 cihaz alın ne olursa olsun...

Bence ilk başta pahalı cihazlar almayın çocuk alışma sürecinde kaybeder veya kırarsa çok üzülürsünüz. Mutlaka kulaklık askıları var onlarla kullanın. Birde cihazlardan otikon aksa pro pawer 3500 cihaz demişsiniz ama sizin power cihaza ihtiyacınız yok. Küçük çift mikrafonlu uygun fiyatlı bir ürün alın. Antalyanın nemi için oksitlenme konusunda kesinbir garanti isteyin. Birde rica edin okulda çocuğu ön sırada oturtsunlar.En fazla 1300 civarı cihaz düşünün.

Arkadaşkar vermiş olduğunuz cevaplar, yorumlar ve bilgiler için çok teşekür ederim.

işitme cihazı kullanmadan dolayı işitme oranı değişmez ama diğer hususlarla işitme oranı değişebilir siz kulaklarına su kaçmasını engelleyin banyo falan yaparken. Kulak silikonları var onlardan alın ve o şekilde banyo yapsın yoksa su kaça kaça kulan kemiklerinde kireçleme yapar ve işitme kaybı artar.

Ya Arkadaşlar ben hala cihazı alamadım

otikona gittim
-ino pawer için iki cihaz için 3440 dediler. (6 kanallı)
-Aksa Pawer için iki cihaza 5240 dediler (8 kanallı). (her iki modeldede indirimler dahil)

Açıkçası benim kafam karıştı (BERGAMA'nın dedigi gibi) bana gereken cihazllar bunlarmı satıcı bana göre pek yardımcı olmuyor elindeki malı satmaya çalışıyor gibi geldi.

PHONEK'e gittim ordada otikonu karaladılar "sana otikonun SAFARİ MODELİ olur digerleri fazla gelir KULAK İÇİN ZARARLI OLUR" dediler.Ponek'in bana önerdigi

-Nios h2o modeli (6 kanallı)3800 tl su geçirmez iki adet (ben su geçirmezini istedim)
-Nios h2o modeli (16 kanallı)4500 tl su geçirmezi iki adet

sizce bu fiyatlar +cihazlar makulmü bilgilendirirseniz sevinirim bu hafta kesin almak istiyorum

merhaba rusyada nios s 16 kanal 2000dolar,digeri 1100dolar.hesaplamayi size burakiyorum.cift alacaginiz icin daha ucuz olmasi gerekiyor.niosun sesi iyiyse onu alin diyorum.ama deneyerek alin.telecoil ozelliyi yok ama bulutot var

en iyisi internetde4n tel numaralarina telefon acarak fiyat konusunda tum magazalarla konusmaniz gerek

Üst Alt