Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
8 yıl sonra yeniden işitme cihazı almam gerekti. Ne önerirsiniz?
Merhabalar ben Samet. yakın zamanda cihazımı değiştireceğim. Sağ kulağım hiç duymuyor orası için cihaz kullanmıyorum. Sol kulağımda %40-50 bir kayıp var. Bu alacağım 3. Cihaz olacak 26 yaşındayım. En son 8-10 yıl önce değiştirdim phonak marka kullanıyorum hem sağlam hemde epey işimi gördü şimdi yetersiz geldiği için değiştirme ihtiyacı hissediyorum. Teknoloji baya ilerlemiş Ayak uydurmakta zorlanıyorum ortalamanın bir tık üstü bütçeyle iyi bir cihaz bakıyorum.
Önceliklerim ;
-Günlük hayatımda ses kalitesi iyi olan ve anlaşılır olan
-Az hatta hiç arıza yapmayacak (mevcut cihaz 8-10 yıllık dönemde bir kere arızalandı bir kaç kere de hortum kalıp değişti)
-mevcut cihazımın net bir hafta pil ömrü var yeni alacağım cihazında bu dengede olmasını istiyorum.
Diğer ekstrem özellikler benim için önemli değil olsana olur olmasa da.
Özellikle buna dikkat et dediğiniz görüşlerinde benimle paylaşırsanız memnun olurum.
Rıc/Rite kulak arkası cihazların hoparlörü kulak içi kanalda bulunuyormuş kullanımı nasıl rahat mıdır ? Arızalanma ihtimali nedir ?
Bu minvalde marka-ürün tavsiyelerinizi rica ediyorum.
Fiyat 8.000 TL (810 lira destekle 9.000 liralık cihazlara da bakabilirim)
Fiyat peşin mi. O fiyata istediğiniz cihazı alırsınız. Tabii iskontoyu en az yüzde 40 isterseniz istediğiniz cihazı alabilirsiniz. Phonaktan devam etmeyi düşünmüyor musunuz. Phonak marvel serisi değilde paradise serisi bir tık daha iyi diyorlar. 40db kayıp için P50 tavsiye ettiler bana. Liste fiyatı 8500 TL. %40 iskonto ile 5100 TL . Devlet desteği 890 TL. Size bu cihaz 4200 TL ye gelmesi lazım. ben olsam bu fiyatın üstüne çıkmam. Tabii bu phonak serisi için.
Widex moment 220 serisi iskonto indimi ile 6500 TL Rapor indirimi ile 5600 TL.
Fiyat peşin olur büyük ihtimal iskontoyu da sıkı tutarsak sanırım sizin dediğiniz gibi uygun cihazları alabilirim.
ben phonak kullanıyorum ama son çıkan modeller hakkında hiçbir fikrim yok.
ben bant ve kanal genişliğinden dolayı signia(siemens) yönelmiştim. bana söylenen bant ve kanal olayı odyometrislerin daha iyi ayar yapabilmesi için ürünün ayar konusunda kare sütün sayını belirtiyormuş, yine bana söylenen iyi bir odyometris daha düşük kanal ve bant genişliğiyle kişi için çok daha verimli sonuçlar elde edebiliyormuş. aynı beyefendi devamında phonak kullananlar cihaz değiştirdiğinde pek verim alamıyorlarmış yine phonak marka cihazlara geri dönüyorlarmış. sanırım bundan dolayı ben marka değiştirmeyeceğim. Marvel ve bolera bahsetmişti onları araştırıyorum. sizin tavsiyenizle paradise serisine de araştıracağım
eğer bahsettiğiniz iskonto oranlarını yakalayabilirsem çok daha iyi olur.
bir de bilginiz varsa BTE (normal kulak arkası cihaz hoparlör kulak arkasında bulunuyor ses kulağa oradan iletiliyor)) ya da RIC (kulak arkası cihaz ama hoparlör tüpten geçen kanal yardımıyla hoparlör kulak içine yerleştiriliyor) hangisini kullanmamı tavsiye edersiniz.
Ben Ric tercih ediyorum. Bence siz odyolog tavsiyesi ile bunlara karar verin. Peşin ise kesinlikle o iskontoyu yakalarsınız hatta %50 iskonto bile olabilir. Sadece phonak satan bayilere giderseniz hem fiyat hem de ayar konusu daha iyi olabilir. İstanbulda olsaydınız bildiğim pediatri işitme merkezi var onu tavsiye ederdim.
Phonak gerçekten çok farklı sesler doğalığa yakın ve phonak marka işitme cihazına çabuk alışıyorsunuz veya hiç alışamayıp nefret edenlerde olabiliyormuş.
Kimisinde phonak marvel serisinde gürültüde ses azaltıp bazen açılmıyormuş hatta bu durum signia marka işitme cihazında da olabiliyormuş. Bir tek şikayet gürültüde sesi çok kısma şikayetini duydum.
Kulağımda kulak içi phonak M90 var ve tam verim alamıyorum ama yine de ses kalitesi çok iyi diyorum. Ben büyük salonlarda yankıdan dolayı anlamıyorum bunun haricinde memnunum.
Ankara da yaşıyorum işitme cihazı merkezleri genelde kızılay/mithatpaşa caddesinde bulunuyor. Piyasa araştırması yapıp sanırım phonak satan GATASES gibi bilinir hizmet veren noktalara başvurup fiyat alacağım. Zaten başvurduğum yerlerde ilk onların tavsiyesini alıp sonrasında benim beklentilerimle harmanlayıp iyi bir sonuca varacağımıza inanıyorum. ilginiz için tekrar teşekkür ederim eğer bir yardıma ihtiyacım olursa dm yoluyla iletişime geçerim sizinle.