Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 yıldır aldığımız 2022 maaşı kesildi!?

emine yücel

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi günler ben çocoğuma 2022 maşı alıyodum 8 sene dir ama birden kesildi tekrar rapor verdim heyete girdi sonuç babanın tek bir birmilyar yüzelli emeklisi var evde 3 kişiyiz baba anne özürlü çocuk siz gelir krterlerine uygun değilsiniz dendi bir evim var üstüme başka yerde ikamet ediyorum kira alıp gene kiraya veriyorum emekli maaşından başka hiç bir gelirim yok ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

1 milyar 150 tl yi 3 e böldünmü
muhtaçlık sınırı olan 243 tl yi geçmiş oluosunuz emnine hanım

eviniz olduğu için bide maaş yüksek olduğu için fazla şansınız yok

sağolun cevapladığınız için peki bu durumda evde bakım için baş vurabilirmiyim

Basvurabilirsiniz bakim maasi kisi basi gelir 483 lira civarinda tabi çocuğunuzun raporu agir engelli olması lazım

Emine hanım

Pek dürüst olmayan ama hükümetten daha dürüst olan bir seçeneğiniz var.

Babanızın ikamet adresini dğiştirin yani engelli bireyin bulunduğu adresin dışında olsun maaşınızı almaya devam edersiniz.

oğlumun raporu 6 sene önce alınmıştı ve süreklidir diye ağır özürlü ozaman baş vurum kabul edilmedi kızım çalışıyo diye kızım evlendi ayrıldı şimdi baş vumak istedim raporu kabul etmiyolar ozaman çok uğraşmıştık şimdide öylemi acaba gene zormu alınıyo rapor yeni alan varmı

merhaba arkadaşlar benim engelli aylığım kesildi,işe gireyim diyorum elim de raporum var %70

aynen şunlar yazıyor raporda::sınır zeka+poliplantuler işlev bozukluğu,hiperfizer cücelik. ağır engelli:tüm vücut fonksiyon kaybı oranı:%70

gittim dilekçe yazdım yeniden başvurduk, kesintinin nedenini sorduk babam emekli 900tl maaş alıyor kişi başına düşen gelir miktarından dolayı kesildi dendi..

ikamet değişikliği olmuştu bir de.şimdi ben ne yapabilirim işe girebilirmiyim bu raporla.

Arkadaşım işe girme durumunuz bir işverenin aradığı özelliklerle sınırlıdır.

Herhangi bir işlevinizi yerine getiremez ve birine bağlı durumda olduğunuz ortada bu raporla bakım için müracat hakkı doğarmı tam bilemiyeceğim ama sizin için en garanti olan yöntem bakım maaşı almanızdır.

2022 maaşı koşulları ve mevcut maaş alanların durumu son yönetmelik itibarı ile çok büyük risk altında rapor oranınız baz alınmamakta aile gelir düzeyinizin kişi başı bölümü gbi garip bir durum ön koşul olmuştur.

Size tavsiyem gerçi bir çok arkadaşamız ayakkabı bile kullananamamıştır ama varsa diyorum kutusunu atmayın belki bir gece içi dolar ve euro ile dolu olarak karşılaşabilirsiniz.

ıkamet dgıştıgını nasıl anlıyolar ? adam kıracı dıyelım 3ayda 1 6ayda 1de ev degıştırıır her evdegıştırdıgınde mamşamı basvuracak..

musty

Bu tarz durumlr isteğe bağlı durmlardan çıktı

Örenek vereyim bir yerde ikamet ederken doğal gaz eletrik su tarzı üzerine aldığın tarz bildirimler
Yeni adreste belirtmen gereke olaylardır ve makul bir durumdur.

Diyelim her hangi bir adreste elektrik borcu yeni kiraya gireceğin yerde mecburen karşına çıkmakta o adrese yerleşekceksen o adresin yükümlülüğünü alacaksın anlamında umarım anlta bilmişimdir.

temel sorun sigorta arkadaşlar, 2022 aylıklarında artık aynı hane içerisinde sigortalı var mı yok mu buna bakılıyor, ne kadar ücret aldığı önemli değil, asgari ücret dahi alsa sigorta nedeniyle aylık bağlanmıyor, bağlansa dahi yatırılmıyor, oran yükseltmek için ya da yeni maaş için başvuru yapacaklar dikkat etsin bu duruma.

meçhul yoldaş o kadar kolay değil, sydv hane incelemesi yapıyor ve orada kalmadığı tespit edilirse aylık alamaz, ağır özürlü çok kişi var ki nüfus kayıt sisteminde yalnız görünmesine rağmen (normalde mümkün değil bakıcısı var çünkü) aylık alamıyor

evde bakım maaşı almak için ağır özürlü rapor olması yetmio
ya felç li olcan tekerlekli sandalyede falan
günlük ihtiyaçlarında wc banyo dışarı çıkma yemek yerken vs falan yardım alması gerekio
benim raporda ağır özürlü evet yazıo ama bağlamadılar evde bakım
3,5 senedir 2022 alıom evde çalışan emekli yok annem babam la kalıom
ablamın yardımıyla kıt kanaat geçinioz

Üst Alt