Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 yıldır analog işitme cihazı kullanıyorum. İşitme kaybım arttı!?

Vsnya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yaklaşık 8 yıldır anolog cihaz kullandım. Cihazı kullanmadan önce az çok konuşmalarımda ufak tefek bozuntular olsada cihaz ile oldukça düzeldim. Fakat kullanmadan önce duyan ben cihazı kullana kullana cihazsız duymamaya başladım. Cihazı kulağımdan çıkardığımda dünya bitiyor en ufak ses konuştuklarımı bile duyamıyorum. Fakat cihazı kullanmadan önce çok iyi duyuyordum. Şu an bildiğiniz sağır olmuş durumdayım fakat cihazı takınca çok iyi duyuyorum hatta fazla duymaktan başımın ağrıdığı zamanlar bile olabiliyor.
Bunun nedeni ne olabilir ? Yaş ilerledikçe seslerin kaybolma gibi bir durumu mu var ?
Yoksa kullandığım cihazdan mı kaynaklanıyor.

Kulağım tıkanmıştır temizleteyim belki geçer dedim fakat doktor kulağınız temiz cihazınızdan kaynaklanıyor dedi. Rast gele gittiğim bir devlet hastahanesi idi fakat Genel doktorlarım Gazi ve Hacettepe profesörlerinden geçiyor. O yüzden bana anolog cihaz önerildi koklear iplant değil.

gazi ve hacettepede analog cihaz onerilmesi:pbunda yanlissin sen arkadas:eek:bu zamanda analogmu kullanilir. analogla tabiiki isitme kaybin artacak.

shukufe

Kullanmaya başladığım zamanlar küçüktüm. Daha doğrusu testlerim sonucu aldım cihazı. Şimdi yeni cihaz alacağım hafta içi ben bu kaybettiğim işitme kaybımla eminim duymama oranım yüksek çıkacak. Onun için yüksek çıkarsa bana kanal içi cihaz olmaz diyor çevremdekiler. Fakat artık anolog kullanmak istemediğimi kulağımın içine yerleştirip daha rahat duymak istediğimi dile getiriyorum. 8 yılda teknoloji ilerledi. Çok şükür konuşabiliyorum sesleri duyabiliyorum fakat harflerde kelimelerde ufak tefek sıkıntılar yaşıyorum. Koklear ımplant bile istedim şu harfler yüzünden fakat levent bey önermedi. Çok çok ileri derece duymayanlar konuşamayanlar ve cihaz ile duymayanlar için geçerliymiş bu.
Starkey tamamen görülmez kanal içi cihaz üretmiş bu marka hakkında bilginiz var mı ?
Cevabınız için çok çok teşekkür ederim.

Hanımefendi Allah şifa versin size.Benimde her iki kulağımda %50-55 'lerde kayıp var doktorlar ve odyoloj cihazönerdiler.henüz almadım.işitme kaybımın artmasından çekiniyorum cihaz kullanacağım zaman.sizin önerileriniz nedir.saygılarımla.

Üst Alt