Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 yıldır çalıştığım işyerinden tazminatsız çıkışımı verdiler..?

Konular
28
Reaksiyonlar
0
Bipolar hastasıyım 8 yıl çalıştığım iş yerinden tedavi için hastaneye yattım ikibuçuk ay çıktığımda bana iş çıkışımı verdiler tazminat alamadım vermediler ne yapabilirim

dissosiyatif

Kardeşim geçmiş olsun.öncelik ile onlar seni bir dayanak ile işten çıkarmışlar büyük ihtimalle 3 gün işe germediğinden senin önceliğin işyerine noter aracılığı ile git bir ihtar çek tazminat istediğini sonra git çalışma bakanligina işsizlik maaşı na başvur ve haksız olarak işten cikarildigini söyle .Çünkü onlar araştırıyor sonra iyi bir avukat bul ve kötü niyet tazminat davası Eğer tekrar çalışmak istiyorsam ise iade davası yok çalışma istemiyorsan alacak davası aç .Eninde sonunda işveren senle anlaşmaya gelecek sen hakkını aramaya başladığında.

Hiç bir evraka imza atmadıysan hiç birşey yapamazlar . sonra cumalimanın dediğini yap.

uzun tedavi surecinden dolayı işten çıkartılmişsin avukatla görüşmeni ve iş mahkemesine gidip dava açman gerekmektedir

"İşçinin kusuru bulunmaksızın hastalık, kaza, doğum ve gebelik gibi nedenlerle işe devamsızlığı durumunda, iş sözleşmesinin işveren tarafından bildirimsiz olarak feshedilebilmesi için, işçinin iş yerindeki çalışma süresine (kıdemine) göre belirlenen ve İş Yasası’nın 17. maddesinde düzenlenen bildirim sürelerini altı hafta aşan devamsızlık yapılmış olması koşulu bulunmaktadır. Bu altı haftalık süre, doğum ve gebelik hallerinde doğumdan önce sekiz hafta ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık sürenin sonundan itibaren hesaplanması gerekmektedir."

Öncelikle işyerinin bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik İl Müdürlülüğü'ne yazılı şikayette bulun. Konuyu mutlaka araştırırlar. Eğer işe iade davası açmak istiyorsan iş akdinin feshini öğrendiğin tarihten itibaren 30 gün içinde müracaat etmen gerekir. Aksi halde feshi kabul ettiğin kabul edilir ve dava hakkın düşer. Mutlaka bir hukukçuya danışmanı öneririm.

Üst Alt