Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 yıldır esnaf bağkuru primi ödüyorum. % 70 oranla emeklilik şartlarım nedir?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
30 yaşındayım-8 yıldır esnaf bağkuru primi ödüyorum birde 15 ay askerliğim var
yüzde 70 üzeri sakat raporum var-ben nezaman emekli olurum

birde ben ayda 330 tl prim ödüyorum-engellilere indirim olmuyormu?yardımcı olursanız sevinirim

bagkur.PNG

Tablosuna göre emeklilik tarihiniz geldiğinde kurum tarafından sevk edilmek şartıyla ne kadar oran alırsanız o kadar yıl ve prim günüyle emekli edilirsiniz.

Ali bey, Kısmet kardeşim gerekli bilgiyi vermiş bağ-kur da emekliliğiniz şu yukarıdaki tabloya göre olacak. Ama ben size başka bir yol tavsiye etsem ilk işe başladığınızda yani bağ-kur ödemeye başladığınızda bir engeliniz yok diye var sayıyorum, Maddi imkanınız var ise, Şimdi bağ-kura askerlik borçlanması için müracaat edin ve bu tutarı ödeyin. Askerlik borçlanmasından sonra gün/ay/2004 bağ-kur başlangıcınız 15 ay geri gider gün/ay/2003 veya 2002 olur borçlanmadan sonra 10 yıl hizmetinizi tamamladığınız vakit kuruma malulen emekli olma talebinde bulunun ve malulen emekli şartlarını taşıyor iseniz malulen emekli olun...

kazayı 2005'de yaptım.bağkur başlangıcım 2006 ocak

2003'te 15 askerlik yaptım

en erken nezaman emekli olurum

Emeklilik için yukarıdaki tabloya tabisiniz.

Eğer ilk sigortalılığınız askerlikten sonra ise, askerlik borçlanmasını yaparak sigorta başlangıç tarihinizi o gün sayısınca geriye çekebilirsiniz

Lütfen yardımcı olun.nasıl emekli olurum?

1-10 YIL ÖDEME İLE EMEKLİ OLABİLİRMİYİM

yaşım 30,2005'te trafik kazası yaptım,yüzde 70 raporum var
bağkur başlangıcım 2006 şubat ve ogünden beri her ay ödüyorum
2003'te 15 ay askerlik yaptım-hepsini toplarsak 9 yıl prim ödemiş oluyorum
NOT:SİGORTA BAŞLANGICIM KAZADAN SONRA

2-HER AY 350 TL PRİM ÖDÜYORUM

fakirim her ay boğazımızdan kısarak prim ödüyorum.annemin yevmiye parasıyla
emekli olamasamda devlet bu ödediğim primde indirim yapamazmı çünkü daha ödeyecek dermanımız kalmadı
ödeyemezsekte sontayı nerden alıcam?

2006 şubattan beri aralıksız prim ödüyorum-7 yıl 7ay ediyor
birde 2003 yılında 15 ay askerlik yaptım
toplam:9 yıl ediyor
yüzde 70 raporum var
ne zaman emekli olabilirim?

Not:2005'te kaza yaptım sigorta başlangıcım 2006

birde abi bana babamın emekli aylığından dolayı bakım ücreti vermiyorlar
prim ödemekte zorlanıyorum.prim ödeyemezsemde sonta ilaç nasıl alacağım

10 yıl ile yani malulen emekli olamazsınız ilk işe başlamada malul sayılacak derecede engeli olanlar malulen emekli olamaz... Yukarıdaki tablo ya göre emekli olacaksınız

10 yıl prim ödemeyle emekli olamıyorsam
350 tl primi nasıl ödeyeceğim,indirim yapmazlarmı?

Sigorta priminde bağkur'da avantaj yapılmıyor...

ssk sigorta priminde 70 tl sakatlık indirimi yapılıyor.işveren hissesinin % 50 si.

10 yıl prim ödemeyle emekli olamıyoruz
evde bakım aylığıda vermiyorlar
350 tl bağkur taksitinide ödeyemiyorum
böyle devlet olmaz olsun
durumumuz allah'a havale

83 doğumluyum ben de. Aynı durumu yaşamaktayım. Kazadan önce sigortam olmadığı için 15 yılı tamamlamak zorundayım.

Tam da emin olamadığım için ben de buralardan fikir edinmeye çalışıyorum.

sürgünüm

Maalesef, malulen emekliliğin ön şartı ilk sigortalı olunan tarihten önce maluliyet derecesinde işgücü kaybının olmamasıdır.

Üst Alt