Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 yıldır sürekli tekrar eden depresyonla mücadele ediyorum...

Lmctl

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar depresyonu sürekli tekrar eden varmı 8 yıldır heryıl süreci 1ay ile 6ay arasında değişen depresyonla yaşıyorum çeşitli antideprasanlar ara verilmeksizin kullandım tabiki doktor kontrolünde artık duygu durumumu kontrol etmekte zorlanıyorum 24saat iyi geçse 12saat tamamen çöküyorum sosyal hayat bu dönemde zaten bitiyor Allah yardımcımız olsun

Lmctl geçmiş olsun Allah şifa versin, bende ağrılarla uğraşıyorum kaç tane doktora gittim sol taraf biri bitiyor biri başlıyor doktorun biri

epey yıl geçti bana demedi depresyon yazmış şu anda sol taraf böbrek bel kasık vuruyor hafta içinde biraz üşüttüm mide bulantısı kusma oldu sağ böbreğe vurdu ama sağ taraf geçti soldaki geçmiyor, daha önce sol ayak parmaklarında istemsiz hareket gerilme vardı ayak bileğinde dahil yol yürümekte çok zorlanırdım hızlı yürüsem bileğim kopacak gibi olurdu verilen antidepresan ilaçlar hiç bir şekilde bana fayda vermedi aksine daha kötü ilerletti bende bıraktım, tanıdığım biri tıp öğrencisi bana trentilin adında bir ilaç önerdi bende gittim o istemsiz hareketler gitti bir damar ilacı ama tam ne işe yarar bilmiyorum o istemsiz hareketin ayak bileğindeki ve parmaklarımdaki gerilmenin kesilmeside ilaçla belki tesadüf var ama çok az oda beni o kadar rahatsız etmiyor,

beyin sinire gittim bir şey yok, ürelojiye gittim hiç bir şey yok
doktor bana bir tane enfeksiyon yok dedi lakin ben bununla ilgili bir kaç aydır bitki çayları içiyorum kendim hazırlıyorum acaba bumu iyi geldi diye düşünüyorum böbreklerde bir şey yok ama ağrı var bu beldeki böbrekteki ağrılar bir kaç senedir var lakin 2 3 aydır şiddetlendi ve ben bahsettim depresan kullandım vs.tabi biri nörolojiye git dedi ben gitmem dedim ne yapacak depresan verip gönderecek doktor bana git ilaçları kullanmana gerek yok dedi sanki hiç gitmediğim yer biride psikiyatristte git bir şey demedim içimden güldüm onun dışında bende bir şey yok o duygu durum iç sıkıntı bunalım hiç bir şey yok var olan şey ağrı

Allah'a çok şükür sağda hiç bir şey olmaz, başım ağrımaz kolay kolay çok nadir ağrır sol taraf alnıma vurur gerçi bir aydır başımda ağrı oluyor solda gözden ameliyat oldum oldum omu yapıyor diye düşünüyorum, sol tarafta sağlam dişim bir anda şişti iltihap yaptı gittim kist varmış çektirmek zorunda kaldım yine sol bazen koluma ağrı vurur sol taraf sırtımda ağrı var hep sol taraf, sağdan zaman zaman ağrılar oluyor üşütmeden vs.bu taraf geçiyor sol geçmiyor, bünyemi dinliyorum nerden geldiğini kestiremiyorum insan asıl böyle siniri bozuluyor

o kullanılan ilaçlar benim bağırsaklarımı bozdu çalışmıyor birde bununla uğraşıyorum

ortaya çıkmayan ağrılar için hemen sinirsel yapıştırması tuhaf geliyor çünkü etrafımda çok örnek var,
o sinirsel denilen ağrıların altında psikiyatriste git denilen tanıdıklarımın üç beş yıl sonra akciğer kanseri, iltihaplı romatizma vs.çıktığını biliyorum,

sende bahsettiğim şekilde ağrılar oluyormu varmı duygularınla ilgili kısmın dışında

Benim 18 yildir devam ediyor ben buna ruh kanseri adini verdim.surekli ilac iciyorum ama 1 kac ay gecip tekrar ediyor insani icten ice yiyip bitiriyor cok yoruyor.:confused:

Trky herhangi bir sınır ağrım yok

Ruh kanseri çok doğru tespit

Benim de aynı şekilde devam ediyor. Arada bir iyi oluyorum o kadar.

Sürekli baş uyuşması ve baş ağrısı çeken var mi?

Bende dikkat eksikliği oluyordu eczaneci bana vitamin hapları yazdı. Şuan o ilaçlarıda kestim. Doktor fazla ilgilenmiyor kendim psikolojik hastayım hala ayda bir iğne vuruluyorum belki ilaçların yan etkisi diyorum

@hocaoglu21 benim ablam o dediğin baş uyuşmasını ağrıyı 20 yıldır çekiyor tabi onun tanımıda bu ağrıdan başka bir şey uyuşma gibi diyor,
önceki yıllarda daha sık vuruyordu şimdi o kadar vurmuyor ara ara ve böyle durumlarda 2 3 saat başını koyuyor geçiyor eğer bunu yapmazsa başını kaldıramıyor, ablam bununla ilgili hiç bir zaman doktora gitmedi ve o baş ağrısında hiç bir ilaçta almaz ben onun hiç ilaç içtiğini bilmem, bir göz doktoruna gitti onuda ben zorla götürdüm gözlük aldık birde düştü kolunu incitti yine ben zorla götürdüm ve doktor reçete yazdı dışarı çıktık reçeteyi yırttı attı ve o ilaçları kullanmadanda bir kaç gün sonra geçti doğal şeyler yaptı yağ vs.,

banada sık sık şu doktorlardan uzak dur diye telkinlerde bulunur bana sen bu hastanelere gittikten sonra hasta oldun,verdikleri ilaçlar seni hasta etti,bu doktorlar seni hasta etti diye sürekli başıma kakıyor, bacak ağrısı için gittim sonra başka şeyler geliyor ilaçlar bozuyor birşeyleri en başa dönsem o bacak ağrısı için hiç gitmezdim o verilen ilaçları hiç içmezdim artık gidemem diyemiyorsun,bazı ağrılara katlanmak gerekiyor en başından gitmemek gerekiyor tabi çok önemli şeylerin dışında

ablam kaç yaşında Maşallah sağlığı yerinde hiç sıkıntısı yok aspirin bile içmemiş biri, evet o ağrıları biraz çekti ama ilaç kullanmadı ve ağrıları azaldı ayda bir kaç defa ağrıyor şimdi bu durumda 2 yıldır gün gün azaldı,vücut kendi kendinide tamir ediyor sanırım
ben ilaç kullandım bırak tamir etmeyi başka yerleri arıza yaptı, bir yeri tamir etti on yeri bozdu

ablamdan gördüğüm bu bir kaç saatlik başını koymak ilaçsız

Kendimizi ruh kanserine yakalanmış gibi hissedersek hiç atlatamayız depresyonu. Böyle etiketlemek doğru değil. Düzenli ilaç tedavisinin yanında hayata karşı düşüncemizi değiştirmek çok önemli.

Ben kendimi bildim bileli depresyondayım :) Birden "herşey düzelecek,bu sıkıntılar bitecek"düşüncesi ve yaşama sevinci hâkim oluyor ama sadece birkaç dakika sürüyor.Sonrası karamsarlık,ümitsizlik,yaşamdan soğuma..Ve bunların hepsi bir anda oluyor.

Bence bu düşünceniz bana göre yanlış evet kendi kendinin doktoru ol diye büyüklerimiz boşuna sylmemiş altını çizerek söylüyorum büyük lerimiz diyorum ev kendi kendine doğum yapan nenelerimiz kendi ektiği ürünlerle kendi beslediği hayvanlarla ürettiği süt peynir yağ bal tuketip sağlıklı kalan dedelerimiz kalma artık o organik taze ürünler olanda almaya güç yetmiyor emziren anneye süt yan ilaçlar yeni doğan bebeğe sözde vitaminli organik mamalar hastalık çoğaldı adını bile duymadınız bir çok çeşitleri var e bu durumdadır hiç bir ağrıyı göz ardı etmemek gerek

Üst Alt