Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 yıldır süren trafik kazası davası!?

ssuf12

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Iyi günler arkadaşlar. 2009 yılında trafik kazası yapmıştım. 8 yıldır mahkeme süreci devam ediyor. (bir türlü bitmiyor dava. Karşı taraf itiraz edip duruyor. Bu konuda ne yapmam gerekiyor, yardımcı olmanız ümidiyle)..
15/08/2009 yılında trafik kazası yaptım. Tazminat mahkemesi hala devam ediyor. (ilk avukatım ve karşı tarafların [karşı taraf 2 araç] yüzünden.ilk avukatım (onu geçte olsa azlettik.) 28/03/2013 tarihinde tazminat davasını açmış, allah onu bildiği gibi yapsın! Ağır bi kazaydı: Suç oranı bende yoktu.(%0) olay kısaca şöyle: Iki araç birbirleriyle çarpışıyorlar, daha sonra bir tanesi orta refüjü aşarak (karşı yoldan gelerek) benim kullandığım aracın üzerine uçuyor.onlarda hiçbir şey yok. Bizde yengem ve çocuğu vefat etti.bende de beyin kanaması oluştu, şuan %53 engel oranım var. (sağ kafatasım yok.)
şimdi soru 1)alacağım tazminatın temettüsü (faizi) kaza tarihinden itibaren mi geçerli, yoksa dava tarihinden itibaren mi? (2. Avukatım birşey söyleyemiyor, mahkemenin takdirinde imiş.)
soru 2)tazminatın alınabilirlik durumu nedir? (karşı taraflarda, 1. Aracın sahibinin [aracı kendisi kullanıyordu] kaza tarihinde 1 dairesi, birde kullandığı araç varmış.{şuan üzerinde hiçbir şey yok gözüküyor. Ancak malülen emekli olmuş, [daha beter olsun!], sadece bir emekli maaşı var, onada haciz konulamaz biliyorum. Dairesini kazadan sonra sattıysa, buna birşey yapılabilir mi?)2. Aracın sahibinin (aracı işçisi kullanıyormuş, oda züğürt) petrol istasyonu var imiş. Istasyon kendi üzerine gözüküyor. 2. Avukatım istasyon sahibinin avukatı ile görüştü.istasyon sahibi 150.000 tl'den fazla vermiyorum demiş. Ancak 2015 yılında bilirkişi benim alacağım tazminatı 630.000 tl olarak mahkemeye sundu. 300.000 tl sigortalardan alacağım, gerisini bu istasyon sahibinden tahsil edebilir miyim?
Soru 3)tazminat mahkemesi süreci 4 yıldır devam ediyor ve her geçen gün kendimi daha kötü hissediyorum. Bu adaletsizliği nasıl bertaraf edebilirim. (ahirete bırakmaktan başka elimden birşey gelmiyor)
soru 4)ilk avukatım tazminat mahkemesini geç açtığı için biz dahada mağdur olduk.bu mağduriyetimizi gidermek için 1. Avukatdan da tazminat talebinde bulunabilir miyim?
Soru 5)son olarak engelli hale geldim, (%53)bu oranla ötv'siz araç alma durumum var mı? (sol kolumda humerus kırıkı vardı, şimdi ameliyatla düzeldi, ancak sol kolumda güç kaybı mevcut, kolumu doğru düzgün kullanamıyorum.)
bu konularda bilgili olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum,, bilgilerinizi benimle paylaşmanız ümidiyle.

ssuf12

1- sigorta şirketi açısından dava tarihinden itibaren faiz işler, araç işleteni ve sürücüsü açısından ise kaza tarihi. burda hakimin takdir yetkisi yok.
2- bu sorunun net bir cevabı yok. hem züğürt demişsiniz, hem de benzin istasyonu var demişsiniz bunu da anlayamadım, benzin istasyonu olan adam züğürtse biz ölüyüz.
3-yargılama uzun sürdüğü ve bu sebeple adil yargılanma hakkı ihlal edildiği için AYM'ye ve AİHM'ye başvurabilirsiniz örnek kararlar var.
4-hayır.
5-oturan boğanın şöyle bir yazısı var, onu okuyun.
https://www.engelliler.biz/forum/oz...obil-almak-icin-sakatlik-orani-onemli-mi.html

1: davayı açtığı tarihten itibaren faizini alırsın
2:haklıysan yasalar senden yanadır mahkemenin takdiri diye bir şey olmaz .muhtemelen avukatın kıbrıs mezunudur avukatlığı savcı hakimin meslekdaşlarının duyumlarından dosyana bakmaktadır bu ne kadar sağlıklı olur bilemem
3:avukatın işi bilseydi en fazla dava süreci 2 yılı aşmazdı sigortadan tazminatı alırdı asıl ödemeyi alman gereken yer .sürücü ile aracın işletenine açtığı dava baaşı ağrıncaya kadar devam etseydi
4:bu konuda bilgim yok alırmısın alamazmısın bilemem bildiğim davanı geç açtıysa azilname çektiğinde sana her hangi bir yaptırımda bulunamaz talebi olamaz
5:özürlu aracı alabilmen için kendin kullanacaksan bazı firmalar % 60 raporu yeterli görüyor sofur tahsis etme durumunda % 90 rapor isterler selamlar geçmiş olsun rabim acil şifa versin
detaylı görüşmek istersen tlf :05327495986 not:vergi kayıtlı işlemleri resmi olarak takip ve dava boyutunda işlem yapmaktayiz

davayı geç açan avukatını bağlı olduğu baroya şikayet edebilirsin ama tazminat alamazsın avukat disiplin cezası alabilir ve senin gibi birden fazla kişi şikayet ederse meslekten men edilir. bilirkişi raporunu burada paylaş lütfen ! miktar çok fazla bu rakamda tazminat alamazsın .
6 ay yada 2 yıl içerisinde aracın trafik sigortasından parayı alman münkündü avukatın ilgilenmemiş sanırım. TR de davalar zaten ortalama 5 ile 10 yıl sürüyor karşı taraf her şeye itiraz ederek davayı zaten uzatmış ayrıca hakim karar verdikten sonra sana Yargıtay yolu çıkar 2 yılda bunu beklersin. normal şartlarda kaza tarihinden itibaren faiz işler ama buna da çok sevinme yıllık faiz %9 çok düşük bir rakam eğer avukatın sana yeterli bilgi vermiyorsa aranızda sözleşme yapmadıysanız sana Ankara da iyi bir avukat tavsiye ederim.

Teşekkür ederim arkadaşlar..

Iyi günler arkadaşlar. 2009 yılında trafik kazası yapmıştım. 8 yıldır Tazminat mahkeme süreci devam ediyor. (yardımcı olmanız ümidiyle)..
15/08/2009 yılında trafik kazası yaptım. Tazminat mahkemesi hala devam ediyor. tazminat davasını açmış, allah onu bildiği gibi yapsın! Ağır bi kazaydı: Suç oranı bende yoktu.(%0) olay kısaca şöyle: Iki araç birbirleriyle çarpışıyorlar, daha sonra bir tanesi orta refüjü aşarak (karşı yoldan gelerek) benim kullandığım aracın üzerine uçuyor.onlarda hiçbir şey yok. Bizde yengem ve çocuğu vefat etti.bende de beyin kanaması oluştu, şuan %53 engel oranım var. (sağ kafatasım yok.)

sorum şu Tazminatın alınabilirlik durumu nedir? (karşı taraflarda, 1. Aracın sahibinin [aracı kendisi kullanıyordu] kaza tarihinde 1 dairesi, birde kullandığı araç varmış.{şuan üzerinde hiçbir şey yok gözüküyor. Ancak malülen emekli olmuş, [daha beter olsun!], sadece bir emekli maaşı var, onada haciz konulamaz biliyorum. Dairesini kazadan sonra sattıysa, buna birşey yapılabilir mi?)2. Aracın sürücüsü meteliksiz. Araç petrol istasyonu olan bir şahısın imiş. Istasyon sahibi 150.000 tl'den fazla vermiyorum diyor. Ancak 2015 yılında bilirkişi benim alacağım tazminatı 630.000 tl olarak mahkemeye sundu. 300.000 tl sigortalardan alacağım, gerisini bu istasyon sahibinden tahsil edebilir miyim? Yardımlarınız için teşekkürler

3- daha dosyayı görmeden dava 2 senede biterdi diyen adamı istanbul adliyesine bırakıp çay ocağını bul desen yarım saatte bulamaz. davanın kaç sene süreceğini kimsenin bilebilmesi mümkün değildir. davanız uzun sürmüşse, avukatın değil, muhtemelen hakimin ve mahkeme kaleminin hatasıdır.

4- davayı açmış ve takip eden avukatı azledersen senden vekalet ücretini çatır çatır alır, boş konuşanlara inanma.

5-özürlü aracı alıp alamaman firma insiyatifinde değildir, bu konudaki yasal mevzuat bellidir, sana ttığım linkteki yazıyı oku.
biz sigortacıyız deyip iş takibi yapanlara, avukatlara iş paslayanlara güvenme. adamların vergi kaydının olması onları yasal yapmaz. avukatlara çıkar karşılığı iş göndermek ya da bir avukatın 3. şahıslara komisyon vererek iş bağlaması avukatlık kanununa göre suçtur.
kanuna açıkça aykırı bir şekilde iş kovalayan, emlakçı-galerici gibi çalışan avukattan da kimseye hayır gelmez.
dere geçerken at değiştirilmez, avukatınızla işlemlere devam edin, akbabalara para kaptırmayın.

Mağduriyet

İyi günler arkadaşlar.. 2009 Yılında trafik kazası yapmıştım. Dava 18.10.2017 günü nihayet bitti, gerekçeli karar Salı günü yazıldı. (26/12/2017) Kazaya karışan karşı taraf 2 ayrı otomobildi. Doğal olarak 2 ayrı sigorta şirketi var. Sigorta şirketlerinin mali sorumluluğu 300.000 tl. 1. Sigortada sorun yok. %35 suç oranı olanın sigortasından 150.000 tl+Dava tarihi itibarı ile temettüsünü [Faiz] aldım. ancak 2. sigorta sorun çıkartıyor, şöyle ki 2. aracın hatasının oranı %65 (Bende hata yok), sigortada teminatın %65 oranını veririm diyor.

(150.000*%65=97500, Sebebi hakimin kararı bu şekilde diyor. Avukatım Mahkemeye dilekçe ile müracaat etti. Mahkeme kararı değiştiremeyiz diyor. Sigorta ise istinafa ve Yargıtaya gidebilirsiniz diyor. Avukatım oralara gidersek takribi 3,5 yıl daha bekleriz diyor. Bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

trafik kazası sağlık harcamaları

Merhabalar arkadaşlar. Trafik kazası yapmıştım, sağlık harcamaları faturalarını avukatım SGK'ya gönderecek te; avukat 1-2 ay içerisinde ödemeyi yapar dedi. (50000 tl civarı harcama faturası var, SGK bunun tahmini %15 ödemesini yapar dedi)Ben 8 iş günü içerisinde yapar biliyordum, birde neden %15 ödemesini yapıyor, anlamadım? Yardımcı olursanız sevinirim.

8 işgünü içinde sgk ödeme yapmaz, mümkün değil.
sgknın tedavi için biçtiği değerle sizin özel hastaneye ödediğiniz para aynı değil. özel hastanenin 100 dediğine sgk 15 diyor ve size 15 ödüyor. avukatınız doğru söylemiş.

Trafik kazası sağlık harcamaları

Merhabalar, 15/08/2009 yılında trafik kazası yapmıştım, SGK Sağlık harcamalarını ödemedi, bu konuda mahkeme kararı istiyo. (Avukat sağlık harcamalarını istemesine rağmen mahkeme kararında sağlık harcamalarının verilmesi yönünde bir ibare yazmamış). Bu konuda ne yapabilirim, cevap verirseniz sevinirim..

Üst Alt