Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

80 db işitme kaybım var. İşitme cihazı arıyorum..?

erkamacar

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Eski cihazım Naida UP 9 du. Bu cihazı sadece sol kulakta ( heralde 80dB kayıp ) kullanıyorum. Sağ kulak hiç duymuyor ondan ona almadık.
Bozuldu. 500TL demişler.
Vermeye gittiğimizde Widex Super 440 gibi bir model verdiler yüksek maliyetliydi. 5Bin TL mi neydi.

Şuan cihaz gelene kadar bana dandik bir widex cihaz verdi ve sesinden hiç memnun değilim. Soluk bir sesi var. Naidanın canlı bir sesi vardı.
Yani belki yeni bir cihaz alabiliriz. Widex marka cihaz kullananlar beni bilgilendirebilir mi? Ben aslında sağ duymasada 2 çift naida 5 düşünüyorum. Kulak arkası cihazların biraz daha küçük olanlarından. Yani Phonak dışında diğer markalar ve ses kaliteleri hakkında bilgim yok. Yardımcı olur musunuz?

erkamacar isitme cihazi kullanamadigim koklear implant cikarilan kulaga CROS BICROS diye reklam ediyolarya :) onu takip gurultulere daha iyi tahammul etmek duymayan taraftanda ses duymak icin nadia almistim :( o kadar israr ettimki odyocu bunu bana denemedi:( bide ustelik alay edercesine napcan o kadar sesi dedi bana:mad: bide tek sakat kulaga ver etti sesi:mad:
sen bu cors u bide belki sana vicdan sahibi biri denk gelir

@shukufe

CROS BICROS dediğiniz proğram heralde? Eğer öyleyse bizim odyocuda inatçı biri. Cihaza proğram yüklemiyor. Az kaldı zaten sabrım taşıyor. Bana bu proğramı yükle diyorum yok olmaz senin cihazda zaten otomatik bir proğramda bu özellik var diyor. Ben oto proğramı sevmiyorum yok anlamıyor. Peki sizin bir bilginiz var mı Widex'ten filan.

erkan bey bende 70 75 desibeldi sol bugün gine odyo testi yaptırdım 80db çıktı şimdi de izmir alsancakda oticon chili denedim ses kalitesi iyiydi begendim bende alacam inş sagda benim hiç duymuyor maalesef

o otomatik program nanesi virt edip en gerekli yerlerde ses kesmesi adami deli ediyor:mad: iyi ayarlanirsaymis oyle ses kesmezmis:p vallaha inanmak istedim ama 3 ayda 5 odyocuyla bi guldiremediler su nadia 5 :mad:
koydum kutuya duruyor kim isterse ona veriyom cevremdekilere aldigim yeri soyleyerek:(
simdi siemens cielo sp kullaniyorum
bu widex bana pek emniyet vermedi :) en azindan o kadar aradim sitesinde kac kanal kac program desibel olculeri fitting semasi goremedigime guvenemedim hic denemedim
bu cros denen sey program degil ayri bir isitme cihazi total kulak tarafindaki sesleri duyan tarafa duyuruyormustaaa nasi bi hikmet oldugunu goremedim

hepimiz bu isitme cihazlari konusunda dertliyiz

yeliz;
Daha önce naida kullandınız mı? Kullandıysanız karşılaştırabilir misiniz? Benim için ( bence hepimiz için :) ) ses kalitesi, canlılık ve anlaşılabilirlik önemli.

shukufe;
O Siemens'i bana tavsiye eder misiniz? Yalnız O Naida 5'e yazık oluyor. Gidin odyocuya biraz katı bir şekilde isteyin. Ben Phonak'ın güzel bir cihaz olduğunu düşünüyorum lakin daha iyi marka-model vardır diye sizlerden tavsiye bekliyorum.

ozan59;
Ozan bey yelizzz hanıma cevabımı verirken önemli olanları belirttim. Bu kriterlere uygun mudur bu cihaz.

Bizim odyocu bana Widex Super 440'ı gösterdi. Şuan kulağımdada emanet widex cihaz var ama başka ucuz bir cihaz. Ses kalitesini beğenmedim. Bu Super 440'dada böylemidir arkadaşlar? Sitesinde grafik filanda yok.

kelin merhemi olsa diycem:( TAVSIYE DEGILDE DENEMENI SOYLERIM ANCA
bide sen nadia 9 lan nadia 5 arasindaki farka iyi dikkat et E ger alirsan
isitme cihazi denemeyi biz zevk icin yapiyoruz zannediyorlar:( oysa en nefrek ettigim en kacindigim yerdir cihaz deneme isi o kadar geriliyoruzki:(
phonak icinde siemens simdilik gidiyor bozulursa karsi dagin ardinda bi umudum kaldi ufakda olsa
izmir ankara uzak ama bide caglar bitire giderim belki yeni bir cihaz dAHA ALAMAZSAM

ben nadiayi hic denemedim ama oticon chili cok denedim cok begendim ses kalitesi cok iyi anlasilabilirligi iyi tavsiye ederim bende almayi dusunuyorum o cihazdan

bakin resound yeni bir cihaz surmus piyasaya bu cok guzel bir cihaz olmali deneyin isterseniz
ben yeni aldim siemens cielomdan memnunum
RESOUND VERSO
Özet
Beyin, sadece kulaklardan alınan ses girdilerine dayalı olarak ses ortamını işleyebilir ve analiz edebilir. İki işitme cihazı arasında ses iletimi sağlamaya yönelik geleneksel kablosuz çözümler, bir işitme donanımının duyulabilirlik ve ses ışını oluşturma özelliklerini optimize edebilir ancak sesin doğal haliyle çift kulaktan işlenmesi hassasiyetini kullanıcıya sunamayabilir. ReSound'un yeni Çift Kulaktan Füzyon teknolojileri, klasik işitme cihazlarının ve bu cihazların odaklandıkları ses unsurunun tersine, kullanıcıya ve sesin doğal olarak işlenmesine odaklanmak suretiyle sesin beyne en kaliteli yapıda ulaşmasını sağlamaktadır. Kullanıcının istediği ses sinyaline odaklanmasına olanak tanıma özelliğiyle piyasada yer alan kablosuz ses işleme sistemlerinden ayrılmaktadır. Ayrıca Çift Kulaktan Füzyon teknolojileri, kullanıcı için mümkün olan en yüksek kaliteyi sağlayan ReSound Surround Sound konseptine yerleştirilmektedir. İşitme cihazları normal duyan bir kulağın gerçek alternatifi olmasa da ReSound'un Çift Kulaktan Füzyon teknolojisi sayesinde ses girdileri beyne iletilmekte ve aynı doğal sesler şeklinde optimize edilmektedir.

BILIYORMUSUN ESMACIM bu resounlarla siemenslere odyocular hic cvik cvik yaptirmiyo:eek: cvik cvik sesler adami kulagim gitti diye delirtiyo:(nadiadaki gibi gicik cvik cvik yok yani

bilmiyorsan nadia cihazindan memnunsan cvik cvik dedigimi sagirca duyma erkam:eek: zaten tasa gomecekler adami:(

:(

Benim şu cihaz işini napacağız? Adamlar 550TL istiyor yaptırmaya. Yaptırsak mı yoksa yeni bir cihaz mı ( hangi cihaz onada karar veremedim ) alsak :confused: Bir an önce karar vermek istiyorum şuan kulağımdaki emanet dandik cihaz anlamamı zorlaştırıyor + çınlamayı bazen arttırıyor.

Cihazın arızası neydi? Cihazdan memnunsanız tabii tamir mantıklı.

sana emanet verilen cihaz belki desibellerini karsilamiyordur onu sana satmamiski emaneten boyle cihaz verebilirler
cihazinin neresi bozuk oldugunu ogren once basit bir yeriyse yaptir ama 550 lirada hatiri sayilir bi para
eger yaptirirsan burdan ise yariyormu tamir dedikler:)
benim su vazgecemedigim resound canta 780d cihazim icin de hatiri sayilir bi para istediler diye yaptirmadim ama simdi artik yaptiracagim 950 lira gozume gorunmuyor ise yariyacaksa
7 yilda hic bakim gormeden tik demedi yedek cihaz almak icin ugrasmaktansa bu daha iyi

@çamlıca

Cihaza dokununca bazen kendi kendine kapanıyor. Adı Antikort idi heralde o değişecekmiş.

@
shukufe
Cihazımdan memnunu ama işte anlamamı daha iyi sağlayacak bir cihaz çıktıysa diye yeni cihaz arıyoruz. Emanet cihaz dBi karşılıyor. GÜrültü dengeleme yok bunda bas bas bağırıyor. Naida çok ses olduğunda kısıyordu bunda yok.

nadia gurultu olemede en basarisiz cihaz denedigim butun cihazlardan biliyorum:(
o denemek icin verdikleri cihazin birtek desibeline bakma
onun ayarlari oturtma iside var
cihazin kendikendine kapanmasindan sikayet ediyorsun bu nadia s olanlarin olagan bir otomatik onleme diye lanse ettikleri bisey kii hic hos degil saglam diye kakaladilarinda bie
nadia biz sagilarin koklear implant yolunda hizla ilerlememiz icin bi cihaz:p
bi tak taklar varki bu nadialarda satandan baska 5 odyocu bile bisey yapamadi

Hiç katılmıyorum. Naida nın gürültü önlemedeki başarısı kişiye göre değişir. Bazıları beğenir bazıları beğenmez. Bu sebepten naida yı en başarısız cihaz olarak görmek yanlıştır. Ancak naida en iyi cihaz olur demek de yanlıştır. İyi cihaz ve marka kişiye göre değişir. Bu sebepten cihazları deneyip almak lazım. Naida koklear implant yolunda bir cihaz değildir. Aksine çok ileri derecede işitme kayıplı insanların kullanması için geliştirilmiştir. Başka markaların da benzer super power / ultra power cihazları mevcuttur.

Gürültü meselesinde de bazı noktalar var;

Tek kulakla işitenlerde veya tek cihaz kullananlarda gürültüde anlama oranı düşmektedir. Çünkü beyin iki kulaktan gelen ve farklı olan ses verilerini işleyerek gürültüde anlamayı artırmaktadır. Ayrıca yön kavramının gelişmesi için de iki kulaktan işitmek gerekir. Bu sebeplerden tek cihaz kullananlarda gürültüde anlama oranı nispeten düşüktür.

Gürültüyü tümüyle engellemek mümkün değildir. Çünkü insan sesleri de bazen gürültü kaynağı olabilmektedir.

İşitme cihazları genel anlamda çalışır ve bu yüzden de normal işiten insanlarda görülen seçici olarak gürültüde anlamayı pek sağlayamaz. Yani normal bir insan kalabalık ortamda etrafındaki insanları farklı şekilde dinleyebilirken bunu cihazla yapmak zordur.

En önemli gerçek ise sağlıklı insanlar da gürültüde anlama zorluğu çekebilir. Bu yüzden de işitme cihazlarının gürültüde faydasını bazen ayırt etmek zordur.

İşitme cihazlarından verim alma şahıstan şahsa değişir.
İşitme cihazları ancak doğru bir ayarlama ile verimli çalışır.

Ben tek cihaz kullanıyorum. Sebebi ise bir kulağımın hiç duymaması. Ona cihaz taksamda hiç birşey duymadığım gibi kulağımda kapıya vurma sesi gibi gürültü yapıyor.

earnet işitme cihazlarını tavsiye ederim. Tamir ve diğer teknik destekleri çok iyidir. Çünkü Türkiye' nin bir çok noktasında Siser İşitme Merkezleri hizmet vermektedir.

provgel ole kurukuruna tavsiye biz sagirlara sokmuyor:) bilhassa kendi sagir olmadan firmanin sitesi isiyle ugrastigini bildigimiz sen gibiler soyle guzeeel bi site yapmali ilk
bunda fittin olculeri
kac mikrofon
gurultu onluyormu
db cikis gucu
kac kanal kac program
bilhassa saticilaRIN BIZDEN COK PARA ISTEMELERINE KARSI FIAT BILGISI olan guzel biseyler olmali guvenerek denemeye gitmemiz icin:) zatende cihazina guvenen musterisine saygi duyan seni aldatmak degil isine yarayacak cihaz satacagiz bize guvenebilirsiniz diyebilen firmalar bu bilgileri acikca sunmalilAR:) SUNMUYORLARSA SATTIGI CIHAzina guvenmiyordur :) kendi guvenmedigi mala bizmi guvenecekmisiz

Shukufe Hanım/Bey Merhaba,
Öncelikle kullandığınız üslüp malesef ki hiç uygun değildir. Ayrıca Ben sadece bu firmanın web sitesi değil bu alandaki çoğu firmanın web sitesi ve sosyal medya araçlarını inceledim. Siz kaç defa sitemizin akademi kısmına girip incelediniz. Orada bir kütüphane saklıdır. Siser sitesinden bir çok hasta bize ulaştı. Sitemizin canlı yardım kısmında girip de ben bilgi almadım diyen kaç kişi oldu. Fiyat soran tüm hastalarımıza elimdeki parekende listesinden fiyatları söyledim.Yönetim kurulu başkanımız hastalardan gelen soruların çoğunu kendisi yanıtladı. Ve inanın ki o hastaların çoğu da şubelerimize gitmedi ve cihaz da almadı. Siser Sosyal Medyasını (Facebook ve Twitter) takip ettiniz mi oradaki bilgiler her gün güncellenerek giriliyor. Bizler emek vermeyi hizmet etmeyi seviyoruz.Size tavsiyem İşitme alanına bu kadar yatırımlar yapan bir firmayı ve çalışanını bu şekilde yargılamak etik değildir.

Teşekkürler..

uslubumda kayda deger kotu bisiy varmi simdi:confused: sagirlar lafi uzatmadan dogruca derdini anlatir:eek: bize hizmet verenler bunun bilincindedir:eek: niyekine hemende alinir bu earnet:confused:
ben sahsen sizin cihazinizi dnemedim bunu soyliylersem biraz anliyabilirsiniz belki cunku benim cok ileri isitme kaybima olacak cihazlarin bildiklerimi arastirdim
yani sitenizi guzel yaptiniz fiat bilgilerini filan verdiniz iste bu diyebilirsiniz:) arayan ulassin merak eden denesin:) yaptiginiz birsey icin neden gocunursunuz:confused: cok ileri isitme kayiplilar telefon kullanamazki ben gibi telefon etsinde bilgi alsin:confused:

Öncelikle en azından bu göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederim. Telefon şart değil. sitelerimizin iletişim kısmından mail atabilirsiniz. Yada ben birebir konuşmak istiyorum diyorsanız. canlı yardım kısmımız var. Oradan Online olarak bilgi alabilirsiniz. Ya da Facebook, twitter hesaplarımızdan yazdığınız anda size cevap gelecektir. Bizler ürün satmak için bunu söylemiyoruz.Zaten internetten ürün satışı yapılması yasaktır. Bize yazıp bilgi aldığınızda kimse bizim cihazımızı alın demez ki. Gelişmiş ülkelerin markalaşmış ürünleri varken neden bizim ülkemizde de bu olmasın. Bir de bu yönüyle bakmanızı rica ediyorum.

kusmece yok:eek: vallaha okuduysan oyle guzel kalay cekmisimdir begenmedigim markalara:) ortaya cikinca kabul edeceksin :) bizde ulkemizin en iyiler arasinda olmasini kendi uretimimizi gogsumuz kabarark satin almak kullanmak isteriz bundan dogal ne olabilir:) yalniz size fiat bilgileri diger bilgiler icin yazdiklarim onemlidir ki en cok ta ise yarar makul fiatla iyi ilgi bilgili odyometrist isteriz:) paramiza gore hangi islevlere para verdigimiz bizler icin onemlidir:) az cok bilgim var sizin cihazlar hakkinda ama kirk dereden su getirip face tvit bisuru yerden ugrasmaktansa sitenizde tam bilgi istemek durstluk acisindan bide cebimdeki param neye yeter onu kiyaslamak biz icin iyi olur diymi

Bakın artık günümüzde bilgi vermek için tüm iletişim araçlarını kullanmaya çalışmaktayız. Sizler internet ortamında bize hangi kanaldan ulaşırsanız ulaşın size bilgi verilecektir. Odyometrislerimiz Merkez şubemizde belirli aralıklarla eğitimler almaktadır. Şubelerimizdeki tüm uzmanlarımız bu eğitimleri almaktadırlar. Fakat sizler bizim ürünümüzü satan bir bayiden aldığınızda bayideki odyometris ya da uzmanın kalitesi bayiye aittir.

Tecrübelerimden gördüğüm , cihaz ayarlamayı iyi bilen bir odyometrisin çalıştığı yerden cihaz almak. Aldığımız cihaz on numara bile olsa iyi ayarlanmayınca teneke haline geliyor.

Üst Alt