Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

80 derece kifozum var. Ameliyat olmalı mıyım?

abdulkadir58

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
abilerım ablalarım oncelıkle herkese merhaba yasım henuz 17 bundan 4 yıl once fılan doktora gıttıgımde 80 derece kıfoz oldugu ortaya cıkmıstı bana amelıyat olmam gerektıgını soyledıler fakat daha kucuk oldugum ıcın henuz hazır degıldım kendı ıstegımde amelıyat olmadım belkı yanlıs bır sey yaptım bılmıyorum ama suan amelıyat olmak ıstıyorum.ben eczanede calısyorum cumhuruyet unıversıtesınde doktor gunduz bey tesadufen denk geldık bana cok basıt bı amelıyat oldugunu soyledı sizce olmalımıyım bana yardım edenlere sımdıden cok tesekkurler..

çeşit ve durumu nedir bilmiyorum ama bir doktora gitmeyin bikaç kişiye danışıp sonra kararınızı verin bence sizin ilersi hayatınızı daha zorlu şekilde olaylarda olabilir dikkatli ve işinde tecrübeli kişilerce olabilir eğer yapabiliyorsa ameliyat ama bazı genelde pek yapma taraftarı değil doktorlar ciddi bi ameliyat sonuçta

85 derece kifoz amelıyatı oldum bu amelıyatta yanlıs bılınenler.

arkadaslar herkeze merhaba

18 yasındayım 85 derece kıfoz hastasıyım ıstanbul bakırkoy arastırma hastanesı beyın ve sınır cerrahısı servısıne yatısım yapıldı 1 hafta boyunca amelıyata hazırlandım kanlar rontgenler vs.
14-11-2012 tarıhınde amelıyata alındım sabah saat 8.30 da amelıyata gırdım 11 saat amelıyatım surdu 30 adet vıda atıldı sabaha kadar yogun bakımda kaldım sabah servıse ındırdıler
1 hafta servıste yattım bır haftanın sonunda cıktım
ucakla 1 saatlık yolculuk yaptım suan sırtım düz :D

cok mutluyum kımse korkmasın ayrıca doktorum ali ender ofluogluna ve ekıbıne cok tesekkur ederım allah hepsınden razı olsun.

bu arada bırde korse verdıler 6 ay takmam gerekecek 3 hafta oldu amelıyat olalı takıyorum bı sıkıntım yok cok sukur benım gıbı rahatsız olan arkadaslara gecmıs olsun :=)

sizin adınıza çok sevindim.bende 13 aralık da ameliyat olacağım inşallah.Azmi HAMZAOĞLU ameliyuat edecek.ameliyattan sonra çok ağrınız oldumu.biraz anlatırmısınız ameliyat öncesi ve sonrası yaşadıklarınızı

valla korkutmak gıbı olmasın ama 3 gun agrım oldu uyku uyumadım dıye bılırım ama 2 tane dren takılıydı onlar cıkarılınca rahatladım suan da yaralarım ıyılestı pc basındayım :=) sizede gecmıs olsun

Gecmis olsun bende tam 1 ay oluo ameliyat olali 100 derece kifoz ve lordoz birlikte oldum 85 dikis vardi , sukur suan iyiyim agrilarim gecti , ayakta durunca boynum agrio biraz o kdr , sevindim adina kurtulduk bir bakima kamburluktan :)

sorma bendede oluyor o boyun agrısı ama dayanıyorum mecbur :D

gnj5l.jpg

Bende ameliyat olmayı düşünüyorum. Ocak ayı itibari ile önerilen doktorlarımız ile görüşmeye başlayacağım. Yaşadıklarını bizimle paylaşırsanız çok memnun oluruz. Ameliyat öncesi, karar ve sonrası yaşadıklarınızı, maliyeti, düzelmesi gibi konularda detaylı bilgilendirme yaparmısınız arkadaşlar. Ben Azmi hocadan ve Erhan sesli hocamızdan randevu aldım. Ocak ayında ikisinede muayene olacağım inşallah olumlu şeyler söylerler. 2013 benim için bir dönüm noktası olacak.

korkma allahın ıznıyle hersey duzelır :) maliyet olarak ben 5 lira dahi vermedım herseyı ssk karsıladı ayrıca eger amelıyat olman gerekıyorsa ol ben oldum cok mutluyum :)

80 derece ileri bir seviye. Benimki 45 olduğu halde, ilerlediği durumda iç organlara baskı yapacağını ve ameliyatın daha zor geçebileceğini söylediler. Ben de şu an 17 yaşındayım ve bu yaz ameliyatımı oldum. Ağrılı geçse de 1 ayda toparlandım. Hareket kısıtlaması var elbette. Ağır taşımak, eğilmek yasak. Ama 1 sene geçtikten sonra her şeye eskisi gibi devam edebileceğimi söyledi doktorum. Her ameliyatta olduğu kadar riski vardı ama böyle yaşamaktansa ameliyat olmak daha makul geldi bana. Ağrılarım çok oluyordu ve görüntü bakımından da hoşuma gitmiyordu. Ankara'ya yolun düşerse Gazi Hastanesi Ortopedi Bölümü Alparslan Şenköylü'ye görün derim. İşinin piri bir insan. Bu konuda sana gereken bilgiyi en iyi şekilde o verir. İçini de rahatlatır. :) Geçmiş olsun..

Meraba ben mesajını okudum ve şuan korkudan ağlıyorum diyebilirim.
Bende çocuk yaşta gerçi şuanda pek büyük sayılmam ( 15 ) bana hep dik dur melike dik dur melike derlerdi pek kulak asmazdım. Omuzlarım düşük benim der geçerdim. Bir gün annemin çalıştığı hastanede ( Annem hemşiredir) Bir hizmetli kifoz yüzünden ameliyat olması gerekiyormuş. Annem beni de götürdü önce Trabzona gittik. Hastane de çekilen bir filmdi ve pek güzel olmadı. İstanbula gittik. Üsküdardaki bir haftaneye. Orada 60 derece çıktı. Tam sınırda olduğumu bol bol yüzüp pilates yapmamı söyledi. Çok yüzerim ama ramazandayız. Pilates artık nasıl yaparım bilmiyorum bir kaç hareket. Saçma geliyor. Yararlı ama işte... Neyse artık geçmesi imkansız onu durdurmaya çalışıyorum da nereye kadar. Ölene kadar ben bu şeyi durdurmaya mı çalışacağım ?
KORKUYORUM YANİ. Sırtımın deşilmesine korkuyorum. Böyle fermuar gibi. Siz nasıl yaptınız? İzi kalıcak mı hep ? Sırtımda öyle bi izin olmasına dayananmam. Resimlerine baktım iğrenç. Lütfen bi akıl fikir verin bana

Üst Alt